Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ajax ontvangt soevereine koploper PSV in Johan Cruijff ArenA

Ajax ontvangt soevereine koploper PSV in Johan Cruijff ArenA

AMSTERDAM (ANP) - Ajax staat voor de loodzware opgave om PSV een lastige avond te bezorgen in de Johan Cruijff ArenA. De Eindhovense koploper van de Eredivisie is al 35 competitieduels op rij ongeslagen en vestigt met een zege of gelijkspel een clubrecord in Amsterdam.

Ajax is onder trainer John van 't Schip van de achttiende naar de vijfde positie van de ranglijst geklommen. Toch schiet de ploeg uit de hoofdstad nog regelmatig tekort als het gaat om goed verdedigen. Mogelijk kan Jordan Henderson zijn nieuwe ploeggenoten een beetje helpen. De ervaren Brit debuteert als basisspeler voor Ajax tegen PSV.

Trainer Van 't Schip hoopt ook dat centrale verdediger Josip Sutalo zijn rentree kan maken. Joey Veerman en Malik Tillman hebben afgelopen week niet aan de groepstraining van PSV kunnen deelnemen. Mogelijk zijn ze toch inzetbaar. Ismael Saibari is wel weer terug na zijn deelname met Marokko aan de Afrika Cup.

PSV voert de Eredivisie aan met een voorsprong van 12 punten op Feyenoord, de nummer 2 van de ranglijst. Ajax staat vijfde met een achterstand van 21 punten. De club uit Amsterdam heeft het verschil met het als derde geklasseerde FC Twente teruggebracht tot 4 punten. De wedstrijd in de Johan Cruijff ArenA begint om 20.00 uur.

Meer uit Voetbal

City-doelman Ederson mist seizoensfinale door oogblessure

MANCHESTER (ANP) - Het seizoen voor Manchester City-doelman Ederson zit erop. Hij kampt met een blessure aan zijn oog en komt niet meer in actie. Hij mist daardoor ook de finale van de FA Cup op 25 mei, meldt de club. Manchester United is dan de tegenstander.

1 uur geleden
Vitesse zet stap in overlevingsstrijd met nieuwe commissarissen

AMSTERDAM (ANP) - Rechters zullen twee nieuwe commissarissen van voetbalclub Vitesse benoemen. De Arnhemse club had de ondernemingskamer van het gerechtshof in Amsterdam gevraagd om onafhankelijke commissarissen aan te wijzen. Dit moet aantonen dat de organisatie voortaan helemaal onafhankelijk van oude aandeelhouders van de club opereert, wat volgens interim-directeur Edwin Reijntjes een cruciale stap is om Vitesse te redden van een faillissement.

1 uur geleden
Clubicoon Navas (38) vertrekt na bijna 700 duels bij Sevilla

SEVILLA (ANP) - Aanvoerder Jesús Navas neemt na zeventien seizoenen en bijna zevenhonderd wedstrijden afscheid van Sevilla. De 38-jarige vleugelverdediger gaat nog wel door met voetballen, al is nog niet bekend waar.

2 uur geleden
Hummels en Goretzka niet in voorlopige EK-selectie Duitsland

BERLIJN (ANP) - De Duitse bondscoach Julian Nagelsmann heeft 27 spelers opgenomen in de voorlopige selectie voor het EK voetbal in eigen land volgende maand. Mats Hummels (Borussia Dortmund), Leon Goretzka (Bayern München) en de geblesseerde Serge Gnabry (Bayern München) zijn de belangrijkste namen die ontbreken.

3 uur geleden
Pedro Marques definitief van NEC naar Apollon Limassol

NIJMEGEN (ANP) - Pedro Marques komt na dit seizoen niet terug bij NEC. De 26-jarige spits tekent bij Apollon Limassol op Cyprus, waarvoor hij dit seizoen al op huurbasis uitkwam. De club licht de koopoptie in het huurcontract.

3 uur geleden
FC Volendam komend seizoen niet verder met trainer Simons

VOLENDAM (ANP) - FC Volendam gaat na dit seizoen niet verder met trainer Regillio Simons. De oud-spits nam eind vorig jaar de taken als hoofdtrainer over van de opgestapte Matthias Kohler, met Michael Dingsdag als assistent. Het aflopende contract van Simons wordt na een "gezamenlijk" besluit niet verlengd, meldt de club. Dingsdag ligt volgend seizoen nog wel vast bij de gedegradeerde club.

4 uur geleden
KNVB blij met nieuwe kabinetsplannen tegen misdragende fans

ZEIST (ANP) - De voetbalbond KNVB is blij dat het nieuwe kabinet misdragende supporters harder wil aanpakken. "Het is goed dat het toekomstige kabinet met deze plannen de inzet vanuit een Gastvrij en Veilig Voetbal in voetbalstadions bestendigt", schrijft de KNVB.

5 uur geleden