Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ajax moet winnen van AEK voor plek in Conference League

Ajax moet winnen van AEK voor plek in Conference League

AMSTERDAM (ANP) - Ajax begint om 21.00 uur aan het afsluitende Europa League-duel met AEK Athene. De Amsterdammers maken al geen kans meer op een vervolg in het tweede Europese toernooi, maar plaatsen zich bij een zege op AEK Athene in de Johan Cruijff ArenA wel voor de volgende ronde van de Conference League. De Amsterdammers speelden nog niet eerder in het derde clubtoernooi van Europa.

Ajax heeft na vijf wedstrijden pas 2 punten, AEK doet het met 4 punten iets beter. Brighton & Hove Albion en Marseille zijn in deze poule al zeker van overwintering in de Europa League.

Coach John van 't Schip kan in eigen huis niet rekenen op Steven Berghuis in de aanval door de rode kaart die hij kreeg in het uitduel met Olympique Marseille. Ook moet hij het waarschijnlijk zonder aanvoerder Steven Bergwijn stellen. Bergwijn kwam niet fit uit de thuiswedstrijd tegen Sparta Rotterdam. Spits Brian Brobbey kampte eveneens met lichte klachten, maar bleek op de training wel gewoon fit genoeg te zijn.

AZ speelt om 18.45 uur in de Conference League uit tegen de Poolse club Legia Warschau. AZ moet in Polen winnen om de volgende ronde te halen.

Meer uit Voetbal

Beroep Nottingham Forest tegen puntenaftrek afgewezen

LONDEN (ANP/RTR) - De organisatie achter de Engelse Premier League heeft het beroep van Nottingham Forest tegen de aftrek van 4 punten afgewezen. De club, die in degradatiegevaar verkeert, werd bestraft omdat ze bij een peiling in het seizoen 2022-2023 de financiële regels had overtreden.

34 minuten geleden
Toornstra voetbalt ook volgend seizoen voor FC Utrecht

UTRECHT (ANP) - Jens Toornstra blijft ook volgend seizoen deel uitmaken van de selectie van FC Utrecht. De Eredivisionist heeft de optie in het contract van de 35-jarige middenvelder gelicht.

1 uur geleden
Makkelie fluit halve finale Leverkusen - Roma in Europa League

NYON (ANP) - Danny Makkelie fluit donderdag het tweede duel in de halve finales van de Europa League tussen Bayer Leverkusen en AS Roma. De landskampioen van Duitsland, dit seizoen nog ongeslagen in alle competities, verdedigt in eigen stadion een vorige week in Rome verkregen 2-0-voorsprong.

4 uur geleden
Kritiek op Ten Hag zwelt weer aan na dertiende nederlaag

MANCHESTER (ANP) - De positie van trainer Erik ten Hag bij Manchester United is verder verslechterd na de pijnlijke nederlaag van 4-0 bij Crystal Palace. Het was al de dertiende keer dit seizoen dat het team een competitiewedstrijd verloor en zo slecht heeft United het niet gedaan sinds het seizoen 1989/1990. "Dit is een van de slechtst gecoachte teams in de Premier League en dat is een feit", was de harde kritiek van analist Jamie Callagher op Sky Sports.

6 uur geleden
Crystal Palace vernedert Manchester United met ruime zege

LONDEN (ANP) - Erik ten Hag heeft een pijnlijke nederlaag geleden met Manchester United. De trainer kon niet voorkomen dat zijn ploeg werd vernederd in het uitduel met Crystal Palace (4-0).

16 uur geleden
Door twee treffers van Chery houdt NEC uitzicht op vijfde plaats

ROTTERDAM (ANP) - Tjaronn Chery heeft NEC in de race om de vijfde positie van de Eredivisie gehouden. De 35-jarige middenvelder had met twee doelpunten een groot aandeel in de uitzege (0-3) van zijn club die de bekerfinale van Feyenoord verloor (1-0).

16 uur geleden
Duizenden supporters juichen PSV toe op Stadhuisplein

EINDHOVEN (ANP) - PSV is tijdens de huldiging op het bordes van het stadhuis in een inmiddels regenachtig Eindhoven door duizenden supporters toegejuicht. Zondag werd PSV voor de 25e keer landskampioen.

17 uur geleden