Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ajax moet vrezen voor Europese uitschakeling

Ajax moet vrezen voor Europese uitschakeling

GETAFE (ANP) - Voor Ajax wordt het bereiken van de achtste finales van de Europa League komende donderdag een loodzware opgave. De kampioen van Nederland verloor de uitwedstrijd tegen Getafe (2-0), de huidige nummer 3 van Spanje die er echt alles aan deed om het spel van de bezoekers uit Amsterdam te ontregelen.

Getafe liet in het knusse Coliseum Alfonso Pérez zien waarom geen club in Spanje graag tegen de ploeg uit de voorstad van Madrid speelt. De spelers van de fanatieke trainer José Bordalás zetten de koploper van de eredivisie al op eigen helft onder druk. Ze maakten veel kleine overtredingen en bleven maar provoceren. Ook probeerden ze de scheidsrechter continu te bespelen.

Het spel lag voortdurend stil en Ajax kwam geen moment in het juiste ritme. Het elftal van trainer Erik ten Hag was geen schim van de ploeg die al veertien Europese uitwedstrijden op rij niet had verloren. Hakim Ziyech grossierde in balverlies en Bruno Varela bleek een onzekere vervanger van de geschorste André Onana. De keeper uit Portugal voorkwam in de 20e minuut wel dat Deyverson scoorde en kwam even later ook goed weg toen Nemanja Maksimović een foutje van Ziyech niet wist af te straffen.

Kansloos

Varela was in de 37e minuut kansloos toen Deyverson weer een kans kreeg (1-0). De Braziliaan vierde zijn treffer een beetje provocerend voor de tribune met Nederlandse fans. Hij leek te worden geraakt door een aansteker. Dat kan Ajax opnieuw op een straf komen te staan. Want de fans van de landskampioen zijn inmiddels berucht bij de UEFA.

Ajax miste voorin de snelheid van de geblesseerde David Neres en Quincy Promes. Lassina Traoré en ook Ryan Babel kwamen nauwelijks in het spel voor. Eigenlijk waren alleen Daley Blind en Donny van de Beek betrouwbaar aan de bal. Trainer Ten Hag probeerde wat te veranderen en bracht Klaas-Jan Huntelaar en Perr Schuurs voor Traoré en Edson Álvarez.

Ajax ging iets beter voetballen na de dubbele wissel maar kwam over de hele wedstrijd niet tot een serieuze kans. Pas in de slotfase werd Van de Beek even gevaarlijk en schoot Huntelaar voorlangs. De wedstrijd was al in blessuretijd aanbeland toen Schuurs zijn ploeg zwaar in de problemen bracht. Hij leed knullig balverlies en zag Kenedy scoren.

Meer uit Voetbal

Juventus ondanks nederlaag bij Lazio naar finale beker

ROME (ANP) - Juventus heeft zich ten koste van Lazio geplaatst voor de finale van het Italiaanse bekertoernooi. Het elftal van Massimiliano Allegri verloor de return in Rome met 2-1, maar dat was goed genoeg na de 2-0-zege in de heenwedstrijd in Turijn

4 uur geleden
Koploper Arsenal scoort vijfmaal tegen Chelsea

LONDEN (ANP) - Arsenal heeft een belangrijke overwinning in de race om de Engelse landstitel geboekt. De koploper was voor eigen publiek veel te sterk voor Chelsea en scoorde vijfmaal (5-0). Kai Havertz en Ben White troffen tweemaal doel.

4 uur geleden
FC Porto neemt Conceição definitief over van Ajax

PORTO (ANP) - Francisco Conceição keert niet meer terug bij Ajax. FC Porto laat weten dat het de optie tot koop in het huurcontract van de 21-jarige vleugelaanvaller heeft gelicht. De Portugees is nu tot medio 2029 aan de huidige nummer 3 van Portugal verbonden.

6 uur geleden
Wedstrijd Inter - Torino dag verplaatst om kampioensfeest

MILAAN (ANP) - De Italiaanse competitiewedstrijd tussen de kersverse kampioen Internazionale en Torino is verplaatst van zaterdag naar zondag om 12.30 uur. Na het duel viert de ploeg van de Nederlanders Denzel Dumfries, Stefan de Vrij en Davy Klaassen de landstitel met een bustocht door Milaan en een huldiging.

6 uur geleden
Voetbalster Van Dijk verruilt OH Leuven voor FC Twente

ENSCHEDE (ANP) - Voetbalster Nikée van Dijk speelt volgende seizoen voor FC Twente. De 20-jarige Nederlandse komt over van het Belgische OH Leuven en tekent in Enschede een contract tot de zomer van 2026.

7 uur geleden
Henderson is terug op het trainingsveld bij Ajax

AMSTERDAM (ANP) - Jordan Henderson heeft de groepstraining bij Ajax hervat. De middenvelder is hersteld van een rugblessure die hem bijna een maand aan de kant heeft gehouden. Trainer John van 't Schip neemt hem mogelijk op in zijn selectie voor het thuisduel van woensdagavond met Excelsior.

8 uur geleden
Engelse media: trainer Slot topkandidaat voor Liverpool

LIVERPOOL (ANP) - Trainer Arne Slot is de belangrijkste kandidaat om Jürgen Klopp bij Liverpool op te volgen. Dat melden Engelse media als Sky Sports, The Guardian, The Times, The Athletic en The Telegraph.

9 uur geleden