Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ajax moet er met veel nieuwe gezichten meteen staan in CL

Ajax moet er met veel nieuwe gezichten meteen staan in CL

AMSTERDAM (ANP) - Trainer Alfred Schreuder heeft er alle vertrouwen in dat Ajax klaar is voor het nieuwe seizoen in de Champions League. "Ik denk dat we nog niet helemaal top zijn", zei hij in de aanloop naar het thuisduel van woensdag met Rangers FC. "Dat kan ook nog niet, maar ik zie dat we ons steeds beter ontwikkelen. Je ziet ook vastigheden in onze ploeg komen."

Ajax won vorig seizoen alle zes de groepswedstrijden in de Champions League. Sébastien Haller mocht zich een paar maanden topscorer van het toernooi noemen en Antony bereidde het ene na het andere doelpunt voor. Zij zijn vertrokken uit Amsterdam, net als basisspelers Lisandro Martínez, Ryan Gravenberch en Noussair Mazraoui.

Schreuder debuteert als hoofdtrainer in de koningsklasse van het Europese clubvoetbal. Hij genoot als assistent van Erik ten Hag al wel van de sfeer die er op Europese avondjes in de Johan Cruijff ArenA hangt. De coach uit Barneveld weet ook dat Ajax er met veel nieuwe spelers al vroeg in het seizoen moet staan. Ajax is zeer gebaat bij een thuiszege op Rangers FC, met het oog op de kracht van de andere tegenstanders Liverpool en Napoli in de poule.

Rangers FC

"We gaan zeker voor een overwinning", vertelde Schreuder in een afsluitende persconferentie. "Maar dat lukt alleen als we top zijn. Rangers haalde vorig seizoen de finale van de Europa League, na overwinningen op Dortmund en Leipzig. En in de voorronden hebben ze het Belgische Union en PSV uitgeschakeld. Dan kan je wel iets."

Rangers FC verloor zaterdag met 4-0 van Celtic, de grote rivaal uit een ander gedeelte van Glasgow. "Maar dat zegt me niet zo veel", zei Schreuder. "Ik vond ze heel goed spelen tegen PSV in Eindhoven. Ze zetten soms hoog druk en ze bouwen goed en verzorgd op. Je ziet de hand van trainer Giovanni van Bronckhorst. Hij heeft daar wel iets neergezet."

Schreuder opent het nieuwe seizoen van de Champions League met een nagenoeg fitte selectie. Alleen Owen Wijndal is er niet bij vanwege een enkelblessure. Vooral voor het middenveld heeft hij veel te kiezen met Edson Álvarez, Kenneth Taylor, Steven Berghuis, Davy Klaassen en Mohammed Kudus. "We hebben balvaste spelers nodig, maar ook spelers met diepgang", zei Schreuder. "Ik kijk wie er goed met elkaar kunnen spelen. Maar ik kijk ook naar wie we tegen deze tegenstander nodig hebben."

Meer uit Voetbal

Club Brugge begint competitie met gelijkspel tegen KV Mechelen

BRUGGE (ANP) - De openingswedstrijd van het nieuwe seizoen in de Belgische voetbalcompetitie is in een gelijkspel geëindigd. Regerend landskampioen Club Brugge en KV Mechelen scoorden ieder een keer: 1-1.

4 uur geleden
Ten Hag voegt Zweed Georgson toe aan technische staf

MANCHESTER (ANP) - Trainer Erik ten Hag heeft de Zweed Andreas Georgson toegevoegd aan zijn technische staf bij Manchester United. De 42-jarige Scandinaviër is gespecialiseerd in spelhervattingen.

4 uur geleden
Spits Lammers tekent voor drie seizoenen bij FC Twente

ENSCHEDE (ANP) - FC Twente heeft Sam Lammers aan de selectie toegevoegd. De 27-jarige spits wordt overgenomen van het Schotse Rangers FC en tekende voor drie jaar bij de club uit Enschede.

6 uur geleden
Noodlijdend Vitesse voert druk op licentiecommissie KNVB op

ARNHEM (ANP) - Vitesse doet een dringend beroep op de onafhankelijke beroepscommissie licentiezaken van de KNVB om de beoogde overname door ondernemer Guus Franke goed te keuren. Daarmee zou het verkrijgen van een proflicentie dichterbij komen.

6 uur geleden
Feyenoord laat middenvelder Hartjes naar Excelsior gaan

ROTTERDAM (ANP) - Feyenoord laat Lennard Hartjes definitief vertrekken naar het gedegradeerde Excelsior. De stadgenoot legde de 21-jarige middenvelder voor drie seizoenen vast. Afgelopen seizoen verhuurde Feyenoord Hartjes al aan Excelsior.

8 uur geleden
Dieperink op Spelen videoscheidsrechter bij Argentinië - Irak

LYON (ANP) - Rob Dieperink is door wereldvoetbalbond FIFA aangesteld als videoscheidsrechter bij het olympische duel tussen Argentinië en Irak in het mannentoernooi. Dat meldt de KNVB. De wedstrijd wordt zaterdag gespeeld in Lyon en begint om 15.00 uur.

9 uur geleden
Koopmeiners en De Roon in selectie Atalanta voor oefenduel met AZ

BERGAMO (ANP) - Trainer Gian Piero Gasperini van Atalanta heeft Oranje-internationals Teun Koopmeiners en Marten de Roon opgenomen in zijn selectie voor de oefenwedstrijd van zaterdag tegen AZ in Alkmaar. De middenvelders misten het EK in Duitsland door blessures.

11 uur geleden