Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ajax met simpele zege naar halve finale KNVB-beker

Ajax met simpele zege naar halve finale KNVB-beker

DOETINCHEM (ANP) - Zonder veel gebruikelijke basisspelers heeft Ajax zich vrij eenvoudig voor de halve finales van de KNVB-beker geplaatst. De verliezend finalist van het afgelopen seizoen was vooral voor rust veel te sterk voor De Graafschap in Doetinchem (3-0).

Ajax weet zaterdagavond na de loting op welke club het in de halve eindstrijd stuit. PSV, Feyenoord en Spakenburg zijn de andere halvefinalisten. De club uit Amsterdam schakelde eerder dit seizoen FC Den Bosch en FC Twente uit in het bekertoernooi. De Graafschap rekende op weg naar de kwartfinale af met de amateurs van Rijnsburgse Boys, Quick uit Den Haag en De Treffers.

Bij De Graafschap droomden ze de afgelopen weken over een stunt als op 8 mei 2016, toen het Ajax met een gelijkspel (1-1) van de landstitel hield. De kans op succes leek groter toen trainer John Heitinga zijn opstelling bekendmaakte. De opvolger van de ontslagen Alfred Schreuder koos voor maar liefst zeven andere basisspelers dan zondag tegen Vitesse.

Basisdebuut voor 16-jarige Hato

Dusan Tadic. Edson Álvarez, Devyne Rensch, Owen Wijndal, Steven Berghuis en doelman Gerónimo Rulli zaten op de bank toen de kwartfinale op een uitverkochte Vijverberg van start ging. Kenneth Taylor moest een schorsing uitzitten. De 16-jarige Jorrel Hato debuteerde als basisspeler. Brian Brobbey, Calvin Bassey, Florian Grillitsch, Francisco Conceiçao, Jorge Sánchez en keeper Remko Pasveer verschenen eveneens aan de aftrap.

Ajax was vooral voor rust ook met veel andere basisspelers veel te sterk voor de nummer 13 van de Keuken Kampioen Divisie. Sánchez opende in de 12e minuut de score en Steven Bergwijn maakte in de 26e minuut zijn eerste treffer sinds 12 november vorig jaar. Hij vond met zijn rechtervoet eindelijk weer eens het uiterste linkerhoekje van het doel.

Ajax kansrijk

Ajax had voor rust ook zo maar vijf keer kunnen scoren. De bezoekers speelden in de tweede helft een stuk minder, maar bleven vrij eenvoudig overeind. Brian Brobbey bepaalde in de 79e minuut de eindstand, na een mislukte terugspeelbal van Rio Hillen.

Meer uit Voetbal

Club Brugge begint competitie met gelijkspel tegen KV Mechelen

BRUGGE (ANP) - De openingswedstrijd van het nieuwe seizoen in de Belgische voetbalcompetitie is in een gelijkspel geëindigd. Regerend landskampioen Club Brugge en KV Mechelen scoorden ieder een keer: 1-1.

5 uur geleden
Ten Hag voegt Zweed Georgson toe aan technische staf

MANCHESTER (ANP) - Trainer Erik ten Hag heeft de Zweed Andreas Georgson toegevoegd aan zijn technische staf bij Manchester United. De 42-jarige Scandinaviër is gespecialiseerd in spelhervattingen.

5 uur geleden
Spits Lammers tekent voor drie seizoenen bij FC Twente

ENSCHEDE (ANP) - FC Twente heeft Sam Lammers aan de selectie toegevoegd. De 27-jarige spits wordt overgenomen van het Schotse Rangers FC en tekende voor drie jaar bij de club uit Enschede.

6 uur geleden
Noodlijdend Vitesse voert druk op licentiecommissie KNVB op

ARNHEM (ANP) - Vitesse doet een dringend beroep op de onafhankelijke beroepscommissie licentiezaken van de KNVB om de beoogde overname door ondernemer Guus Franke goed te keuren. Daarmee zou het verkrijgen van een proflicentie dichterbij komen.

7 uur geleden
Feyenoord laat middenvelder Hartjes naar Excelsior gaan

ROTTERDAM (ANP) - Feyenoord laat Lennard Hartjes definitief vertrekken naar het gedegradeerde Excelsior. De stadgenoot legde de 21-jarige middenvelder voor drie seizoenen vast. Afgelopen seizoen verhuurde Feyenoord Hartjes al aan Excelsior.

9 uur geleden
Dieperink op Spelen videoscheidsrechter bij Argentinië - Irak

LYON (ANP) - Rob Dieperink is door wereldvoetbalbond FIFA aangesteld als videoscheidsrechter bij het olympische duel tussen Argentinië en Irak in het mannentoernooi. Dat meldt de KNVB. De wedstrijd wordt zaterdag gespeeld in Lyon en begint om 15.00 uur.

9 uur geleden
Koopmeiners en De Roon in selectie Atalanta voor oefenduel met AZ

BERGAMO (ANP) - Trainer Gian Piero Gasperini van Atalanta heeft Oranje-internationals Teun Koopmeiners en Marten de Roon opgenomen in zijn selectie voor de oefenwedstrijd van zaterdag tegen AZ in Alkmaar. De middenvelders misten het EK in Duitsland door blessures.

11 uur geleden