Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ajax met mentale opsteker naar 'heel grote wedstrijd' in Lissabon

Ajax met mentale opsteker naar 'heel grote wedstrijd' in Lissabon

AMSTERDAM (ANP) - Met het op het nippertje gewonnen uitduel met Willem II (0-1) als mentale opsteker stapt Ajax dinsdag op het vliegtuig naar Lissabon, voor de eerste wedstrijd tegen Benfica in de achtste finales van de Champions League. "Dit wordt voor ons een heel grote wedstrijd", zegt trainer Erik ten Hag over de ontmoeting van woensdag met de 37-voudig kampioen van Portugal. "We hebben er ongelooflijk veel zin in."

De honger van Ajax naar Europees succes is nog niet gestild na zes groepsduels zonder puntenverlies voor de winterstop. Bij de landskampioen beseffen ze dat de loting voor de achtste finales van de Champions League zwaarder had kunnen uitvallen. "We moeten door", aldus aanvoerder Dusan Tadic. "Ook al tref je in de achtste finales alleen maar sterke tegenstanders."

Ajax is goed uit de winterstop gekomen, met overwinningen op FC Utrecht (0-3), Excelsior Maassluis (9-0), PSV (1-2), Heracles Almelo (3-0), Vitesse (5-0), FC Twente (5-0) en dus ook Willem II. Benfica, de huidige nummer 3 van Portugal, won slechts twee van de laatste vijf duels. Trainer Nélson Veríssimo, de tijdelijke opvolger van de eind december vertrokken Jorge Jesus, zag zijn ploeg vrijdag tegen Boavista een voorsprong van twee doelpunten verspelen (2-2).

Play-offs

Benfica schakelde dit seizoen PSV uit in de play-offs van de voorronden van de Champions League en verwees in de groepsfase Barcelona naar de Europa League. "Ze hebben een goede aanval", zegt Ten Hag, die onder de indruk is geraakt van Darwin Núñez. Benfica weigerde vorige maand nog een bod van 50 miljoen euro van Newcastle United op de topscorer uit Uruguay.

Ajax heeft Sébastien Haller, met tien doelpunten de huidige topscorer van de Champions League. De spits scoorde eerder dit seizoen al vier keer in Lissabon toen Sporting de tegenstander was (1-5). Ajax is bij de bookmakers torenhoog favoriet. Wie voorspelt dat de Amsterdammers de kwartfinales bereiken, die kan niet meer dan 1,30 keer zijn inleg verdienen.

Champions League

Ajax haalde dit seizoen al bijna 70 miljoen euro op in de Champions League. Ook in de achtste finales levert een gewonnen wedstrijd weer 2,8 miljoen euro op en een gelijkspel 930.000 euro. Plaatsing voor de kwartfinale wordt beloond met 10,6 miljoen euro. De koploper van de Eredivisie treft tijdens de duels met Benfica met Jan Vertonghen een oude bekende. De Belg schakelde Ajax drie jaar geleden met Tottenham Hotspur uit in de halve finales van de Champions League. Vertonghen houdt nog zoveel van zijn oude club dat hij toen nauwelijks kon juichen.

Meer uit Voetbal

Club Brugge begint competitie met gelijkspel tegen KV Mechelen

BRUGGE (ANP) - De openingswedstrijd van het nieuwe seizoen in de Belgische voetbalcompetitie is in een gelijkspel geëindigd. Regerend landskampioen Club Brugge en KV Mechelen scoorden ieder een keer: 1-1.

5 uur geleden
Ten Hag voegt Zweed Georgson toe aan technische staf

MANCHESTER (ANP) - Trainer Erik ten Hag heeft de Zweed Andreas Georgson toegevoegd aan zijn technische staf bij Manchester United. De 42-jarige Scandinaviër is gespecialiseerd in spelhervattingen.

5 uur geleden
Spits Lammers tekent voor drie seizoenen bij FC Twente

ENSCHEDE (ANP) - FC Twente heeft Sam Lammers aan de selectie toegevoegd. De 27-jarige spits wordt overgenomen van het Schotse Rangers FC en tekende voor drie jaar bij de club uit Enschede.

7 uur geleden
Noodlijdend Vitesse voert druk op licentiecommissie KNVB op

ARNHEM (ANP) - Vitesse doet een dringend beroep op de onafhankelijke beroepscommissie licentiezaken van de KNVB om de beoogde overname door ondernemer Guus Franke goed te keuren. Daarmee zou het verkrijgen van een proflicentie dichterbij komen.

7 uur geleden
Feyenoord laat middenvelder Hartjes naar Excelsior gaan

ROTTERDAM (ANP) - Feyenoord laat Lennard Hartjes definitief vertrekken naar het gedegradeerde Excelsior. De stadgenoot legde de 21-jarige middenvelder voor drie seizoenen vast. Afgelopen seizoen verhuurde Feyenoord Hartjes al aan Excelsior.

9 uur geleden
Dieperink op Spelen videoscheidsrechter bij Argentinië - Irak

LYON (ANP) - Rob Dieperink is door wereldvoetbalbond FIFA aangesteld als videoscheidsrechter bij het olympische duel tussen Argentinië en Irak in het mannentoernooi. Dat meldt de KNVB. De wedstrijd wordt zaterdag gespeeld in Lyon en begint om 15.00 uur.

10 uur geleden
Koopmeiners en De Roon in selectie Atalanta voor oefenduel met AZ

BERGAMO (ANP) - Trainer Gian Piero Gasperini van Atalanta heeft Oranje-internationals Teun Koopmeiners en Marten de Roon opgenomen in zijn selectie voor de oefenwedstrijd van zaterdag tegen AZ in Alkmaar. De middenvelders misten het EK in Duitsland door blessures.

12 uur geleden