Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ajax maakt nog steeds dezelfde fouten maar ontsnapt bij Eagles

DEVENTER (ANP) - Ajax is met een gelukkige zege aan een lange weg richting eerherstel begonnen. Go Ahead Eagles kreeg heel veel kansen om de club uit de hoofdstad een nieuwe teleurstelling te bezorgen maar stapte toch met een nederlaag van het matige veld in de Adelaarshorst (2-3).

Ajax blijft de nummer 5 van de Eredivisie, maar verkleinde de achterstand op het als vierde geklasseerde AZ tot 5 punten. Het spel van de formatie uit Amsterdam gaf nauwelijks reden voor optimisme. Ajax voetbalde zoals het vaak voor de winterstop deed. De ploeg grossierde in balverlies en verdedigde slap en slordig. Dat was ook niet zo raar. Want trainer John van 't Schip heeft nog steeds nagenoeg dezelfde selectie als eind vorige maand onder zijn hoede. Alleen Georges Mikautadze is vertrokken naar FC Metz en de aan Excelsior verhuurde Kian Fitz-Jim is eerder teruggekeerd naar Amsterdam.

Bij Ajax hopen ze op de komst van Jordan Henderson, clubicoon van Liverpool maar nu actief voor Al Ettifaq uit Saudi-Arabië. De 33-jarige Brit heeft kwaliteiten waar de club uit de hoofdstad naar snakt. Met zijn ervaring moet hij een middenveld kunnen neerzetten dat de defensie minder vaak in de problemen brengt. Maar het is onduidelijk waarom de rijke Arabieren aan zijn vertrek zouden meewerken.

Bergwijn

Steven Bergwijn speelt nog bij Ajax, ondanks interesse vanuit het buitenland. Hij had in de 27e minuut met een afgemeten voorzet een groot aandeel in de openingstreffer van Brian Brobbey. Wie dacht dat Ajax wel beter ging voetballen met een voorsprong, had het fout. Doelman Diant Ramaj voorkwam nog de gelijkmaker van Bas Kuipers en Victor Edvardsen, maar was kansloos toen Edvardsen op zijn 28e verjaardag nog een keer mocht uithalen.

Toch ging Ajax met een voorsprong de rust in. Benjamin Tahirovic scoorde, na een strakke pass van Steven Berghuis. Kenneth Taylor kreeg vlak na rust een kans op de 1-3, maar raakte de paal en Berghuis schoot even later in kansrijke positie over. Aan de andere kant knikte verdediger Joris Kramer wel raak (2-2), op aangeven van Willum Thór Willumsson.

Victor Edvardsen miste eerst nog twee grote kansen voor Go Ahead Eagles, voordat Devyne Rensch voor heel veel opluchting zorgde bij Ajax (2-3). De ingevallen Sylla Sow schoot in de laatste minuut van de reguliere speeltijd nog op de lat namens de thuisploeg.

Meer uit Voetbal

Coach Bosz ziet PSV bij PSG maximaal haalbare resultaat bereiken

PARIJS (ANP) - PSV-trainer Peter Bosz zag zijn elftal bij Paris Saint-Germain het maximaal haalbare resultaat bereiken. De coach grapte na de zwaarbevochten 1-1 "dat PSG ook weer wist waar het stond".

9 uur geleden
De Jong opgelucht na gelijkspel bij PSG: hebben het zwaar gehad

PARIJS (ANP) - Luuk de Jong was vooral opgelucht na de 1-1 van PSV bij de Franse kampioen Paris Saint-Germain. "We hebben het zwaar gehad en we hebben gestreden. We moeten blij zijn met een punt", sprak de aanvoerder van de Eindhovenaren bij Ziggo Sport.

11 uur geleden
PSV pakt in Champions League punt bij Franse kampioen PSG

PARIJS (ANP) - PSV heeft in de Champions League met de nodige moeite een punt overgehouden aan de uitwedstrijd tegen de Franse kampioen Paris Saint-Germain. Het werd 1-1.

12 uur geleden
Real Madrid voorbij Borussia Dortmund in wervelende tweede helft

MADRID (ANP) - Real Madrid heeft in de derde speelronde van de Champions League na een wervelende tweede helft met 5-2 gewonnen van Borussia Dortmund. De Duitsers leidden bij rust nog met 2-0.

Volendam klopt FC Den Bosch en meldt zich in subtop

VOLENDAM (ANP) - FC Den Bosch heeft bij FC Volendam de tweede nederlaag van het seizoen geleden. De thuisploeg won met 3-2 dankzij een doelpunt van Elvis Manu, de oud-Feyenoorder die na een verblijf in onder meer Turkije, China en Polen begin oktober een contract tekende bij Volendam.

13 uur geleden
Reijnders helpt AC Milan met twee treffers aan eerste CL-zege

MILAAN (ANP) - Aan de hand van Tijjani Reijnders heeft AC Milan zijn eerste punten in de Champions League veroverd. Dankzij twee doelpunten van de Oranje-international won de formatie van Paulo Fonseca met 3-1 van Club Brugge. De bezoekers speelden vanaf de 40e minuut met tien man, na een rode kaart voor Raphael Onyedika.

14 uur geleden
Benfica verwacht tegen Feyenoord Sanches terug na blessure

LISSABON (ANP/RTR) - Middenvelder Renato Sanches komt mogelijk woensdag in actie voor Benfica dat het in de Champions League in eigen stadion opneemt tegen Feyenoord. Sanches, die in 2016 op zijn 18e al met Portugal een EK-finale speelde, miste zes duels van zijn club door een hamstringblessure.