Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ajax maakt nog steeds dezelfde fouten maar ontsnapt bij Eagles

Ajax maakt nog steeds dezelfde fouten maar ontsnapt bij Eagles

DEVENTER (ANP) - Ajax is met een gelukkige zege aan een lange weg richting eerherstel begonnen. Go Ahead Eagles kreeg heel veel kansen om de club uit de hoofdstad een nieuwe teleurstelling te bezorgen maar stapte toch met een nederlaag van het matige veld in de Adelaarshorst (2-3).

Ajax blijft de nummer 5 van de Eredivisie, maar verkleinde de achterstand op het als vierde geklasseerde AZ tot 5 punten. Het spel van de formatie uit Amsterdam gaf nauwelijks reden voor optimisme. Ajax voetbalde zoals het vaak voor de winterstop deed. De ploeg grossierde in balverlies en verdedigde slap en slordig. Dat was ook niet zo raar. Want trainer John van 't Schip heeft nog steeds nagenoeg dezelfde selectie als eind vorige maand onder zijn hoede. Alleen Georges Mikautadze is vertrokken naar FC Metz en de aan Excelsior verhuurde Kian Fitz-Jim is eerder teruggekeerd naar Amsterdam.

Bij Ajax hopen ze op de komst van Jordan Henderson, clubicoon van Liverpool maar nu actief voor Al Ettifaq uit Saudi-Arabië. De 33-jarige Brit heeft kwaliteiten waar de club uit de hoofdstad naar snakt. Met zijn ervaring moet hij een middenveld kunnen neerzetten dat de defensie minder vaak in de problemen brengt. Maar het is onduidelijk waarom de rijke Arabieren aan zijn vertrek zouden meewerken.

Bergwijn

Steven Bergwijn speelt nog bij Ajax, ondanks interesse vanuit het buitenland. Hij had in de 27e minuut met een afgemeten voorzet een groot aandeel in de openingstreffer van Brian Brobbey. Wie dacht dat Ajax wel beter ging voetballen met een voorsprong, had het fout. Doelman Diant Ramaj voorkwam nog de gelijkmaker van Bas Kuipers en Victor Edvardsen, maar was kansloos toen Edvardsen op zijn 28e verjaardag nog een keer mocht uithalen.

Toch ging Ajax met een voorsprong de rust in. Benjamin Tahirovic scoorde, na een strakke pass van Steven Berghuis. Kenneth Taylor kreeg vlak na rust een kans op de 1-3, maar raakte de paal en Berghuis schoot even later in kansrijke positie over. Aan de andere kant knikte verdediger Joris Kramer wel raak (2-2), op aangeven van Willum Thór Willumsson.

Victor Edvardsen miste eerst nog twee grote kansen voor Go Ahead Eagles, voordat Devyne Rensch voor heel veel opluchting zorgde bij Ajax (2-3). De ingevallen Sylla Sow schoot in de laatste minuut van de reguliere speeltijd nog op de lat namens de thuisploeg.

Meer uit Voetbal

Schotse aanvoerder Robertson wil ruime nederlaag snel vergeten

MÜNCHEN (ANP) - Andy Robertson wil de ruime nederlaag van Schotland tegen Duitsland (5-1) in de openingswedstrijd van het EK voetbal snel vergeten. "We hebben de openingswedstrijd tegen het gastland gespeeld. Veel moeilijker wordt het voor ons niet meer", keek de aanvoerder van de Schotten vooruit naar de komende groepsduels met Hongarije en Zwitserland.

27 minuten geleden
Duitsland opent EK met klinkende zege op Schotland

MÜNCHEN (ANP) - Duitsland is het EK in eigen land voortvarend begonnen. De drievoudig Europees kampioen was veel te sterk voor Schotland tijdens de openingswedstrijd in München (5-1).

43 minuten geleden
Duitsland opent EK in eigen land met ruime zege op Schotland

MÜNCHEN (ANP) - Duitsland heeft het EK in eigen land met een ruime zege geopend. De drievoudig Europees kampioen was veel te sterk voor Schotland in de openingswedstrijd van de Europese eindronde in München (5-1).

51 minuten geleden
Duitse aanvaller Wirtz jongste maker van openingstreffer op EK

MÜNCHEN (ANP) - Florian Wirtz is een record rijker. De aanvaller schoot Duitsland op voorsprong in de openingswedstrijd van het EK tegen Schotland (1-0). Hij is met 21 jaar en 42 dagen de jongste maker van het eerste doelpunt op een Europese eindronde ooit.

2 uur geleden
Weduwe Beckenbauer zorgt voor emotionele openingsceremonie

MÜNCHEN (ANP) - Met een emotioneel moment in de Allianz Arena van München is het EK voetbal in Duitsland begonnen. Kort voor de aftrap van het openingsduel tussen Duitsland en Schotland bracht de weduwe van voetballegende Franz Beckenbauer de zilveren Henri Delaunay Cup naar het veld.

2 uur geleden
Duitsland start EK met Havertz in de spits

MÜNCHEN (ANP) - Het Duitse elftal begint het EK in eigen land met Kai Havertz in de spits. Voor het openingsduel met Schotland heeft bondscoach Julian Nagelsmann gekozen voor dezelfde basiself als in de laatste oefenwedstrijd afgelopen week tegen Griekenland (2-1-overwinning).

3 uur geleden
PSG contracteert Russische keeper Safonov

PARIJS (ANP) - Paris Saint-Germain heeft de Russische keeper Matvej Safonov voor vijf seizoenen vastgelegd. De 25-jarige doelman komt over van FK Krasnodar uit de Russische competitie. Met de overgang zou rond de 20 miljoen euro gemoeid zijn.

3 uur geleden