Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ajax laat Braziliaan Giovanni naar Fluminense gaan

Ajax laat Braziliaan Giovanni naar Fluminense gaan

AMSTERDAM (ANP) - Giovanni Manson Ribeiro vertrekt alweer bij Ajax. De 20-jarige aanvallende middenvelder uit Brazilië stapt per direct over naar Fluminense.

Giovanni, die nog een contract voor anderhalf jaar bij Ajax had, kwam begin 2020 over van Santos FC. Ajax moest veel moeite doen voor die transfer. De Braziliaanse bond weigerde het internationaal transfercertificaat van de toen 18-jarige speler af te geven, waardoor de transfer lang niet kon worden afgerond. Na tussenkomst van de FIFA kwam het alsnog goed.

In augustus 2020 maakte Giovanni zijn debuut voor Ajax tijdens de wedstrijd Jong Ajax-Roda JC (0-4). In totaal kwam hij 36 keer in actie voor de beloften en maakte hij drie doelpunten. Ajax verhuurde hem tussentijds ook aan Telstar.

Meer uit Voetbal

De Jong hoopt topscorerstitel dit keer niet te hoeven delen

EINDHOVEN (ANP) - Luuk de Jong heeft, naast de aanstaande landstitel met PSV, nog iets om voor te spelen. De spits van de Eindhovenaren is voorlopig topscorer van de Eredivisie, samen met Vangelis Pavlidis van AZ. Beide spelers scoorden tot dusverre 27 keer.

5 minuten geleden
Seizoen voor Wieffer voorbij, deelname aan EK in gevaar

ROTTERDAM (ANP) - Mats Wieffer komt de rest van dit seizoen niet meer in actie voor Feyenoord. De 24-jarige middenvelder kampt met een bovenbeenblessure. Feyenoord weet niet wanneer hij weer inzetbaar is, maar zijn deelname aan het EK met Oranje lijkt in gevaar.

16 minuten geleden
PSV kan achterstand op Ajax verkleinen tot elf landstitels

EINDHOVEN (ANP) - PSV kan de achterstand op Ajax qua behaalde landstitels in de Eredivisie zondag tegen Sparta Rotterdam tot elf verkleinen. De Eindhovenaren gaan op voor hun 25e kampioenschap in Nederland en hun eerste sinds 2018.

40 minuten geleden
Noodlijdend Vitesse heeft al meer dan 1 miljoen euro ingezameld

ARNHEM (ANP) - De crowdfundingsactie voor het noodlijdende Vitesse heeft na een dag al meer dan 1 miljoen euro opgeleverd. Dat meldt de club uit Arnhem via sociale media. "Dankjewel, maar we zijn er nog niet", zegt oud-speler Theo Janssen. "Dus blijf alsjeblieft doneren."

41 minuten geleden
PSV gaat op voor vierde landstitel in zestien jaar 

EINDHOVEN (ANP) - PSV gaat zondag in de thuiswedstrijd tegen Sparta Rotterdam op voor de vierde landstitel in de laatste zestien jaar.

1 uur geleden
Lang, Dest en Babadi missen het mogelijke kampioensduel van PSV

EINDHOVEN (ANP) - Noa Lang, Sergiño Dest en Isaac Babadi missen zondag de mogelijke kampioenswedstrijd van PSV tegen Sparta Rotterdam. Het drietal is nog altijd geblesseerd. Trainer Peter Bosz heeft verder de beschikking over al zijn spelers, meldde hij op sportcomplex De Herdgang.

1 uur geleden
Keeper Courtois keert terug bij Real maar start niet tegen Bayern

MADRID (ANP) - Thibaut Courtois verdedigt zaterdag het doel van Real Madrid in de thuiswedstrijd tegen Cádiz. De Belg keert terug onder de lat na een langdurige knieblessure.

1 uur geleden