Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ajax-keeper Onana ongedeerd na auto-ongeluk in Kameroen

Ajax-keeper Onana ongedeerd na auto-ongeluk in Kameroen

YAOUNDÉ (ANP) - Doelman Andre Onana van Ajax is in Kameroen betrokken geweest bij een auto-ongeluk. Volgens zijn zaakwaarnemer heeft Onana geen verwondingen opgelopen en kan hij later deze week gewoon spelen in de play-offs om een WK-ticket tegen Algerije.

Afrikaanse media publiceerden foto's, waarop te zien is dat twee auto's frontaal op elkaar zijn gebotst. In een filmpje, gemaakt op de plek van het ongeluk, is Onana te zien. Hij was op weg naar het trainingskamp van Kameroen in Douala. "Hij is in orde en hij kan spelen", aldus de zaakwaarnemer van de 25-jarige keeper, die na dit seizoen transfervrij vertrekt bij Ajax. Alles wijst erop dat Onana al een contract heeft getekend bij de Italiaanse kampioen Internazionale.

Ajax laat weten alleen via de sociale media te hebben gehoord over het ongeluk van Onana. "Inhoudelijk weten we verder niets, dat zoeken we nu uit", aldus een woordvoerder.

Keepersproblemen

De voetbalbond van Kameroen laat via Twitter weten dat Onana inmiddels is aangesloten bij de selectie en dat het goed met hem gaat. Uit voorzorg wordt hij nog wel medisch onderzocht in het ziekenhuis.

Onana is sinds kort weer de nummer 1 onder de lat bij Ajax, omdat Remko Pasveer vorige maand een gebroken vinger opliep. Pasveer staat zo'n twee maanden aan de kant. De keepers Maarten Stekelenburg en Jay Gorter zijn ook geblesseerd bij Ajax, dat daarom onlangs de clubloze Poolse doelman Przemyslaw Tyton aantrok.

Kameroen speelt vrijdag thuis tegen Algerije, vier dagen later is de return. De winnaar van het tweeluik doet eind dit jaar mee aan het WK in Qatar.

Meer uit Voetbal

NEC-coach Meijer geschorst voor duel met Go Ahead Eagles

NIJMEGEN (ANP) - NEC-trainer Rogier Meijer zit donderdag niet op de bank bij de play-offwedstrijd om Europees voetbal tegen Go Ahead Eagles. Hij is voor één duel geschorst naar aanleiding van zijn vierde gele kaart dit seizoen.

15 minuten geleden
Ronaldo in selectie Portugal voor zijn zesde EK

LISSABON (ANP) - Cristiano Ronaldo is door de Portugese bondscoach Roberto Martínez opgenomen in de 26-koppige EK-selectie. Voor de 39-jarige aanvaller van het Saudische Al-Nassr wordt het zijn zesde Europese titelstrijd.

41 minuten geleden
Vitesse-middenvelder Pröpper (32) beëindigt carrière definitief

ARNHEM (ANP) - Vitesse-middenvelder en voormalig Oranje-international Davy Pröpper stopt nu echt als profvoetballer. De 32-jarige Arnhemmer koos er begin 2022 als speler van PSV verrassend voor om zijn carrière te beëindigen, maar kwam daar een jaar later op terug. Na anderhalf seizoen bij Vitesse met veel blessureleed sluit Pröpper zijn loopbaan definitief af.

45 minuten geleden
Van Wijk: dominante Mislintat duldde geen tegenspraak bij Ajax

AMSTERDAM (ANP) - Sven Mislintat handelde solistisch en duldde geen tegenspraak bij Ajax. Dat vertelde Leo van Wijk, lid van de raad van commissarissen van de club uit de hoofdstad, tijdens zijn presentatie van het onderzoek van KPMG naar mogelijke belangenverstrengeling van de vorig jaar september ontslagen directeur voetbalzaken uit Duitsland.

1 uur geleden
Gepromoveerd Willem II verlengt contract Belgische trainer Maes

TILBURG (ANP) - De Belg Peter Maes is ook het komende seizoen in de Eredivisie de trainer van het gepromoveerde Willem II. De 59-jarige Maes heeft een nieuw, tweejarig contract getekend in Tilburg. Maes werd afgelopen seizoen in zijn eerste jaar bij Willem II kampioen van de Keuken Kampioen Divisie.

2 uur geleden
Directeur beleggersclub VEB moet 'oprotten', zegt Leo van Wijk

AMSTERDAM (ANP) - Commissaris Leo van Wijk van Ajax is woedend over de kritiek van de Vereniging van Effectenbezitters (VEB) over het onderzoek van de voetbalclub naar het opereren van ex-directeur Sven Mislintat. "Oprotten met die man", zei Van Wijk tijdens de bijzondere aandeelhoudersvergadering over de uitspraken van VEB-directeur Gerben Everts terwijl hij op zijn tafel sloeg.

2 uur geleden
Real Madrid-middenvelder Kroos stopt na EK met voetballen

MADRID (ANP) - De Duitse middenvelder Toni Kroos stopt na het EK van komende zomer met voetballen. Dat maakte hij bekend in zijn eigen podcast Einfach mal Luppen. De 34-jarige Kroos staat 1 juni met Real Madrid nog in de finale van de Champions League tegen Borussia Dortmund en speelt in de weken daarna op het Europees kampioenschap in eigen land zijn laatste wedstrijden als prof.

2 uur geleden