Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ajax is ook met veel wisselspelers te sterk voor AZ

Ajax is ook met veel wisselspelers te sterk voor AZ

ALKMAAR (ANP) - Met acht andere basisspelers is Ajax doorgedrongen tot de kwartfinale van de KNVB-beker. De koploper van de Eredivisie won de uitwedstrijd bij AZ, met dank aan een treffer van Zakaria Labyad (0-1).

Voor AZ was het de eerste nederlaag na een serie van zes opeenvolgende overwinningen tegen Ajax, PSV en Feyenoord. De club uit Alkmaar schaarde zich in de vorige negen edities van de KNVB-beker wel steeds bij de laatste acht.

Voor Ajax telt de komende maanden vooral de landstitel, die een rechtstreeks ticket voor de Champions League en minimaal 40 miljoen euro oplevert. Volgens trainer Erik ten Hag kunnen zijn meeste spelers op dit moment best drie wedstrijden in de week voetballen. Maar er is hem veel aan gelegen om ze het hele seizoen fit te houden.

Daarom koos Ten Hag voor maar liefst acht andere basisspelers als zondag voor de topper tegen Feyenoord. Zelden had Ajax zo'n dure reservebank als woensdag in Alkmaar. Alleen Sébastien Haller, Daley Blind, Antony, Davy Klaassen en Dusan Tadic kostten al ruim 80 miljoen euro. André Onana, Noussair Mazraoui en Jurriën Timber kregen eveneens rust.

Gewijzigd team AZ

AZ-trainer Pascal Jansen wijzigde zijn formatie slechts op drie plaatsen. Timo Letschert en Jordy Clasie mochten starten, net als Zakaria Aboukhlal die zaterdag tweemaal tegen ADO scoorde (2-1). In een gewijzigde samenstelling was Ajax sterker dan AZ. Quincy Promes, spelend vanaf links, krulde de bal in de openingsfase op de paal. Hij was in de 34e minuut ook betrokken bij de openingstreffer. Marco Bizot kreeg een inzet van Jurgen Ekkelenkamp onvoldoende onder controle. De doelman van AZ voorkwam vervolgens dat Promes scoorde maar was kansloos op een inzet van Labyad. Ajax had een beetje geluk dat er geen videoscheidsrechter meekeek. Die had misschien wel geoordeeld dat de van een enkelblessure herstelde David Neres buitenspel stond.

Met Haller voor Neres ging Ajax na rust op zoek naar een tweede treffer. De 38-jarige doelman Maarten Stekelenburg kreeg in zijn eerste officiële duel in bijna 10 jaar voor zijn Amsterdamse club weinig te doen. Hij werd na 70 minuten wel gepasseerd door Myron Boadu, na een afgemeten vrije trap van Teun Koopmeiners. De spits van AZ sloeg de bal echter met een arm in het doel. Met Klaassen en Tadic als invallers was Ajax nog tweemaal dichtbij de 0-2. Edson Álvarez kopte op de lat en Ryan Gravenberch raakte de paal en Promes schoot van dichtbij op doelman Bizot.

Meer uit Voetbal

Juve pakt na achterstand door twee penalty's punt in Cagliari

CAGLIARI (ANP) - Juventus heeft ondanks een 2-0-achterstand bij rust een punt overgehouden aan de uitwedstrijd tegen Cagliari. Het werd 2-2. De eindstand werd vlak voor tijd bepaald door Cagliari-verdediger Alberto Dossena, die de bal in eigen doel werkte.

28 minuten geleden
Dender van trainer Timmy Simons naar hoogste niveau in België

BOUSSU (ANP) - De Belgische voetbalclub Dender is gepromoveerd naar het hoogste niveau. De club wordt getraind door oud-PSV'er Timmy Simons (47), die 94 interlands speelde voor België.

1 uur geleden
Roda JC verspeelt tegen De Graafschap punten in promotiestrijd

KERKRADE (ANP) - Roda JC heeft in de strijd om promotie dure punten verspeeld. De nummer 2 van de Keuken Kampioen Divisie speelde thuis met 1-1 gelijk tegen De Graafschap en kan koploper Willem II nu zien uitlopen en achtervolger FC Groningen dichterbij zien komen.

1 uur geleden
Manier degradatie komt hard aan bij supportersvereniging Vitesse

ARNHEM (ANP) - De manier waarop Vitesse uit de Eredivisie verdwijnt is hard aangekomen bij de supporters van Vitesse. Dat zegt Susanne Wichhart, de voorzitter dan de Supportersvereniging Vitesse. De Arnhemse club kreeg vrijdagmiddag 18 punten in mindering van de licentiecommissie van de KNVB.

2 uur geleden
Manchester United vindt in Wilcox nieuwe technisch directeur

MANCHESTER (ANP) - Manchester United heeft Jason Wilcox aangesteld als nieuwe technisch directeur. Hij komt over van Southampton naar de club van trainer Erik ten Hag.

3 uur geleden
Villa-keeper Martínez toch geschorst na twee gele kaarten

BIRMINGHAM (ANP) - De Argentijnse keeper Emiliano Martínez moet de eerste wedstrijd van zijn club Aston Villa in de halve finale in de Conference League missen. Hij mocht donderdagavond nog op het veld blijven staan nadat hij twee gele kaarten had gekregen, maar is toch geschorst voor de volgende wedstrijd, bevestigt de UEFA aan Sky Sports.

4 uur geleden
City mogelijk zonder Haaland en De Bruyne in FA Cup

MANCHESTER (ANP) - Manchester City kan zaterdag in de halve finale van de FA Cup mogelijk geen beroep doen op Erling Haaland en Kevin De Bruyne. Beiden werden woensdag gewisseld in de Champions League-wedstrijd tegen Real Madrid.

4 uur geleden