Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ajax in gesprek met makers spandoek en biedt excuses aan PSV aan

Ajax in gesprek met makers spandoek en biedt excuses aan PSV aan

AMSTERDAM (ANP) - Ajax gaat in gesprek met de makers van het grote spandoek dat zondag voor de thuiswedstrijd tegen PSV (5-0) werd ontrold op één van de de tribunes van de Johan Cruijff ArenA. Op het doek stonden onder meer twee treurende PSV'ers afgebeeld met op de borst van hun shirt de tekst 'Brainfart Aidshoven' in plaats van Brainport Eindhoven. Algemeen directeur Edwin van der Sar bood al tijdens het duel namens Ajax excuses aan bij zijn collega Toon Gerbrands van PSV.

Het spandoek was gemaakt door het zogeheten sfeerteam van de Amsterdamse aanhang. De club heeft doorgaans bij doeken van zulke omvang vooraf overleg met de makers. "Ajax heeft een ontwerp gezien en daar akkoord op gegeven. De uiteindelijke versie die uitgerold werd, week op enkele punten af van de geaccordeerde variant", aldus een woordvoerder van Ajax. Het betrof onder meer de tekst op de PSV-shirts. "Daarmee is het vertrouwen beschaamd op basis waarvan wij met het sfeerteam werken. Het spreekt voor zich dat wij daarover met hen in gesprek gaan, ook om te voorkomen dat dit in eventuele volgende gevallen weer kan gebeuren."

Ajax-trainer Erik ten Hag had na de met 5-0 gewonnen topper in verkapte bewoordingen al kritiek geleverd op de inhoud van het spandoek. "Ik houd niet van beledigende teksten. We hebben vorige week in Nijmegen gezien waartoe dat mogelijk kan leiden", zei Ten Hag, doelend op de spandoeken met de tekst 'pure haat' die NEC-supporters toonden voor de Gelderse derby tegen Vitesse (0-1). "Dat moeten we niet willen, het aanzetten tot dit soort acties. Daar houd ik me dus verre van. Ik kijk hier ook niet op een goede manier naar. Natuurlijk doe je elkaar een beetje uitdagen, dat mag ook. Maar er zijn grenzen. Daarmee zeg ik niet dat dit over de grens is, dat is aan de totale voetballerij."

De aanklager betaald voetbal besloot vorige week een vooronderzoek in te stellen naar aanleiding van het spandoek in Nijmegen. De KNVB liet maandag weten dat de aanklager nog niet heeft besloten of hij ook werk maakt van het doek in Amsterdam. "De aanklager is in afwachting van de meldformulieren van de clubs. Er is daardoor formeel nog geen sprake van een vooronderzoek", aldus een woordvoerder van de bond.

Meer uit Voetbal

Coach Van 't Schip zag Ajax-spelers die voor elkaar vochten

MARSEILLE (ANP) - Ajax-trainer John van 't Schip vindt dat zijn spelers ondanks de nederlaag bij Olympique Marseille (4-3) er als team hebben gestaan en voor elkaar hebben gevochten. "Het is jammer dat we niet gelijk hebben gespeeld. Het had voor de rest niet veel uitgemaakt, maar meer voor de moraal", zei de trainer bij Veronica.

28 minuten geleden
Aanvoerder Bergwijn vond dat Ajax scherper had moeten zijn

MARSEILLE (ANP) - Aanvoerder Steven Bergwijn vond dat er meer in had gezeten na de nederlaag van Ajax bij Olympique Marseille. De Amsterdammers kwamen drie keer terug van een achterstand, maar verloren door een tweede benutte strafschop met 4-3. "Er had meer ingezeten vandaag als we wat scherper waren geweest", zei Bergwijn bij Veronica. "We maakten te veel individuele fouten. Ik ook, bij de 1-0. Ik mag die bal niet verliezen."

29 minuten geleden
Ajacied Berghuis niet eens met rode kaart na tackle

MARSEILLE (ANP) - Steven Berghuis werd halverwege de tweede helft van de wedstrijd tegen Olympique Marseille in de Europa League met rood van het veld gestuurd na een tackle op Joaquín Correa. Ajax wist daarna met tien man nog terug te komen tot 3-3, maar door een late strafschop verloren de Amsterdammers toch met 4-3 in Marseille.

30 minuten geleden
Gakpo helpt Liverpool met 2 goals aan groepswinst in Europa League

LIVERPOOL (ANP) - Mede door twee doelpunten van Cody Gakpo heeft Liverpool in groep E van de Europa League op eenvoudige wijze LASK uit het Oostenrijkse Linz aan de kant geschoven: 4-0.

2 uur geleden
Ajax na nederlaag bij Marseille uitgeschakeld in Europa League

MARSEILLE (ANP) - Ajax is na de nederlaag in Marseille definitief uitgeschakeld in de Europa League. De Amsterdammers van coach John van 't Schip verloren met 4-3 bij Olympique Marseille. Ajax kan wel nog derde worden en zich plaatsen voor de tussenronde in de Conference League.

2 uur geleden
AZ krijgt hulp van Aston Villa, dat Legia Warschau verslaat

BIRMINGHAM (ANP) - Aston Villa heeft door een 2-1-overwinning op Legia Warschau de hoop van AZ op Europese overwintering levend gehouden. Als de Alkmaarders op 14 december bij Legia winnen, is de ploeg van trainer Pascal Jansen alsnog door in de Conference League. AZ speelt dan een tussenronde tegen een nummer 3 uit de Europa League.

2 uur geleden
Rvc Volendam bekrachtigt ontslag Jan Smit en zijn bestuur

VOLENDAM (ANP) - De raad van commissarissen van FC Volendam heeft het ontslag van het bestuur bekrachtigd. Dat gebeurde tijdens een buitengewone vergadering, waar voorzitter Jan Smit en zijn medebestuursleden niet aanwezig waren.

2 uur geleden