Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ajax hoopt op fans bij thuisduels Champions League

Ajax hoopt op fans bij thuisduels Champions League

AMSTERDAM (ANP) - Ajax weet nog niet of het tijdens de thuisduels in de Champions League supporters mag toelaten in de Johan Cruijff ArenA. Vooralsnog zijn er tot 20 oktober geen fans in Nederland welkom bij sportwedstrijden vanwege het oplaaiende coronavirus. De koningsklasse van het Europese clubvoetbal gaat op 20 oktober van start. De UEFA maakt het speelschema vrijdag bekend.

De Europese voetbalbond vertelde donderdag dat het een beperkt aantal toeschouwers toelaat toe bij wedstrijden in de Champions League, de Europa League en de Nations League. Fans van uitspelende clubs zijn voorlopig niet welkom in de stadions. Voor de toeschouwers van Ajax is het vooral jammer dat ze niet naar Liverpool kunnen. Velen van hen kijken al jaren uit naar een duel op Anfield.

Belangrijke voorwaarde voor het toelaten van toeschouwers bij Europese wedstrijden is dat de nationale gezondheidsautoriteiten akkoord gaan met voetbalfans in de stadions. Als aan die eis is voldaan mogen stadions van de Europese voetbalbond voor maximaal 30 procent van hun capaciteit worden gevuld. Alle toeschouwers moeten afstand houden en een mondmasker dragen.

"Ik denk dat we voorlopig moeten afwachten wat het virus doet", zei een woordvoerder van Ajax. "En mocht het realistisch zijn om fans toe te laten dat ga ik er van uit dat onze directeur Edwin van der Sar op tijd aanklopt bij burgemeester Halsema en de andere loketten in Amsterdam die daar over beslissen."

Meer uit Voetbal

Club Brugge sluit seizoen waarschijnlijk zonder Thiago af

BRUGGE (ANP) - Club Brugge kan tijdens de laatste twee wedstrijden van de play-offs om de Belgische landstitel waarschijnlijk geen beroep meer doen op Igor Thiago. De 22-jarige spits heeft maandag in het duel met Union (2-2) een knieblessure opgelopen.

1 uur geleden
Los Angeles FC bevestigt komst Franse aanvaller Giroud

LOS ANGELES (ANP/AFP) - De Franse international Olivier Giroud vervolgt zijn voetballoopbaan aan de Amerikaanse westkust. Los Angeles FC heeft de komst van de 37-jarige aanvaller bevestigd. Maandag werd al bekend dat Giroud zijn aflopende contract bij AC Milan niet zou verlengen. Toen werd Los Angeles al als mogelijke werkgever genoemd.

2 uur geleden
Verdediger Martínez klaar voor rentree bij Manchester United

MANCHESTER (ANP/RTR) - Lisandro Martínez is klaar voor zijn rentree bij Manchester United. De Argentijnse verdediger speelt woensdag tegen Newcastle United vermoedelijk zijn eerste wedstrijd sinds maart. "Hij heeft een aantal oefensessies gehad en als alles in orde is op de laatste training, zal hij erbij zijn", aldus trainer Erik ten Hag over de oud-Ajacied.

4 uur geleden
Verdediger Varane vertrekt na drie jaar bij Manchester United

MANCHESTER (ANP) - Raphaël Varane is bezig aan zijn laatste seizoen bij Manchester United. De 31-jarige Franse verdediger meldt op Instagram dat hij zijn aflopende contract niet gaat verlengen.

6 uur geleden
Voetbalsters Arsenal verhuizen naar Emirates Stadium

LONDEN (ANP) - De voetbalsters van Arsenal spelen vanaf het nieuwe seizoen hun meeste thuiswedstrijden in het Emirates Stadium in Londen. De verhuizing is ingegeven door een sterk toegenomen belangstelling in het vrouwenteam van de Londense topclub.

7 uur geleden
Scheidsrechter gaat op EK alleen in gesprek met aanvoerder

NYON (ANP) - Scheidsrechters geven tijdens het EK voetbal in Duitsland bij discutabele beslissingen alleen uitleg aan de aanvoerders. Teamgenoten die de rol van de aanvoerder negeren en zich opdringen aan de scheidsrechter worden direct bestraft met de gele kaart. Dat heeft scheidsrechtersbaas Roberto Rosetti van de Europese voetbalbond UEFA laten weten.

8 uur geleden
PEC Zwolle mist geschorste Buurmeester in slotduel met FC Twente

EREDIVISIE (ANP) - PEC Zwolle kan zondag in de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen tegen FC Twente niet beschikken over Zico Buurmeester. De 24-jarige middenvelder kreeg afgelopen weekeinde tegen RKC Waalwijk een directe rode kaart. "Op basis van verklaringen van scheidsrechter Bas Nijhuis en de VAR, heeft PEC Zwolle besloten geen beroep aan te tekenen", meldt de Overijsselse club.

8 uur geleden