Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ajax heeft uitslag onderzoek naar ontslagen Mislintat binnen

Ajax heeft uitslag onderzoek naar ontslagen Mislintat binnen

AMSTERDAM (ANP) - Het onderzoek naar mogelijke belangenverstrengeling van de ontslagen directeur voetbalzaken Sven Mislintat bij Ajax is afgerond. "Er staat een persbericht klaar, dat misschien nog met een regeltje moet worden aangevuld", vertelde voorzitter Michael van Praag tijdens een ingelaste bijeenkomst met vaste volgers van Ajax na het voorgenomen ontslag van algemeen directeur Alex Kroes. "Maar alles wordt nu hier door overschaduwd. Het is nu denk ik verstandig even te wachten."

Mislintat ging vorig jaar mei aan de slag als opvolger van Marc Overmars, die na grensoverschrijdend gedrag was ontslagen. Onder zijn leiding besteedde Ajax afgelopen zomer ruim 100 miljoen euro aan twaalf nieuwe spelers. Veel van die aankopen hebben zich nog steeds niet bewezen. Mislintat werd in september alweer ontslagen. Ajax liet accountantsbureau KPMG onderzoeken of hij zich schuldig heeft gemaakt aan belangenverstrengeling. Mislintat kocht op de slotdag van de transferperiode linksback Borna Sosa via een makelaarskantoor dat aandelen bezit in een bedrijf van Mislintat. Bij Ajax waren ze daar niet van op de hoogte.

Voor de raad van commissarissen van Ajax was het ook een verrassing dat Alex Kroes zo'n week voor zijn benoeming als algemeen directeur 17.000 aandelen van zijn favoriete club heeft gekocht. Het toezichtsorgaan ziet geen andere oplossing om nog geen drie weken na zijn eerste werkdag alweer afscheid te nemen van de opvolger van Edwin van der Sar.

"We moeten binnen 42 dagen een buitengewone aandeelhoudersvergadering over het voorgenomen ontslag van Kroes houden", zei Van Praag. "Misschien is het handig als we dan ook het rapport over Mislintat behandelen. Want dan zijn we toch bijeen. Het wordt wel een lange dag vergaderen dan. Maar dat moet dan maar."

Meer uit Voetbal

Spaanse tienersensatie Yamal nu ook jongste finalist op EK

BERLIJN (ANP) - Lamine Yamal heeft weer een record toegevoegd aan zijn erelijst. De Spaanse aanvaller mag zich nu ook de jongste speler ooit in een EK-finale noemen. Yamal, 17 jaar en 1 dag oud, staat om 21.00 uur aan de aftrap van de Europese eindstrijd tegen Engeland in het Olympiastadion van Berlijn.

2 uur geleden
Spanje start met Carvajal en Le Normand in finale tegen Engeland

BERLIJN (ANP) - Dani Carvajal en Robin Le Normand beginnen om 21.00 uur met Spanje aan de finale van het EK tegen Engeland. Beide verdedigers waren geschorst voor de halve eindstrijd tegen Frankrijk (2-1). Ze werden toen vervangen door Jesús Navas en Nacho, die nu weer plaatsmaken voor het tweetal.

2 uur geleden
Ten Hag haalt spits Zirkzee naar Manchester United

MANCHESTER (ANP) - Spits Joshua Zirkzee vervolgt zijn carrière bij Manchester United. De Nederlandse international heeft bij de club van trainer Erik ten Hag een contract getekend tot de zomer van 2029. Dat meldt United via officiële kanalen.

5 uur geleden
Malacia weer terug op het trainingsveld van Manchester United

MANCHESTER (ANP) - Tyrell Malacia is terug op het trainingsveld van Manchester United. De 24-jarige linksback is hersteld van een langdurige knieblessure die hem het gehele afgelopen seizoen aan de kant heeft gehouden.

5 uur geleden
Burgemeester Arnhem doet oproep aan KNVB om Vitesse te helpen

ARNHEM (ANP) - Burgemeester Ahmed Marcouch van Arnhem heeft in een brief aan de KNVB een oproep gedaan om voetbalclub Vitesse te helpen met de licentie. "Vitesse heeft een nieuwe kans nodig om de wederopbouw mogelijk te maken. Geef ons die kans", schrijft de burgemeester.

7 uur geleden
Japanner Sugawara verruilt AZ voor Southampton

SOUTHAMPTON (ANP) - De Japanse international Yukinari Sugawara verruilt AZ voor Southampton in de Premier League. De 24-jarige verdediger tekent een contract voor vier jaar in Southampton.

9 uur geleden
Uruguay derde op Copa América na zege op Canada na strafschoppen

CHARLOTTE (ANP/RTR) - Uruguay is derde geworden op de Copa América. De ploeg van coach Marcelo Bielsa versloeg in de wedstrijd om de derde plaats in het Amerikaanse Charlotte Canada na strafschoppen. Luis Suárez zorgde in de reguliere speeltijd voor de late gelijkmaker: 2-2.

13 uur geleden