Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ajax gaat samenwerken met club uit de Emiraten

Ajax gaat samenwerken met club uit de Emiraten

AMSTERDAM (ANP) - Ajax is een samenwerkingsverband aangegaan met een club uit de Verenigde Arabische Emiraten: Sharjah FC. De Amsterdammers gaan Sharjah FC helpen met het ontwikkelen van de jeugdopleiding.

"Dit is een volgende stap voor Ajax. We zijn verheugd om ons wereldwijde voetbalnetwerk uit te breiden met Sharjah FC, een club die op het gebied van het opleiden van talent hetzelfde voor ogen heeft. Ons doel is om samen een sterke jeugdopleiding neer te zetten en de talenten daar naar een hoger niveau te tillen", aldus Edwin van der Sar, algemeen directeur van Ajax.

"Dit is een belangrijke stap voor onze club. We zijn erg blij om deze overeenkomst aan te gaan met de beste jeugdacademie ter wereld", zei Mohsim Musabah, voorzitter van de club uit de Emiraten. "We kijken uit naar de samenwerking om onze voetbalacademie in Sharjah FC verder vorm te geven door de beste trainingsmethoden en nieuwste wereldwijde technieken te implementeren om een unieke generatie voetbalspelers op te leiden."

Landskampioen

Sharjah FC werd vorig seizoen landskampioen. De club komt daardoor uit in de Aziatische Champions League. Sharjah is een stad met een half miljoen inwoners, zo'n tien kilometer ten noorden van Dubai.

Ajax heeft ook samenwerkingsovereenkomsten in onder meer China (Guangzhou R&F FC), Japan (Sagan Tosu) en Australiƫ (Sydney FC).

Meer uit Voetbal

Trainer Slot: geen geheim dat ik graag naar Liverpool ga

DEVENTER (ANP) - Trainer Arne Slot wil trainer van Liverpool worden. "Daar maak ik geen geheim van. Ik wil graag naar Liverpool", zei de coach van Feyenoord bij ESPN in Deventer, waar de Rotterdammers tegen Go Ahead Eagles spelen.

28 minuten geleden
Veerman ziet PSV beste wedstrijd van seizoen spelen

HEERENVEEN (ANP) - Joey Veerman genoot tijdens het uitduel met sc Heerenveen van het spel van PSV. "Op de valreep persen we er nog even de beste wedstrijd van het seizoen uit", lachte de Volendammer na de zege van 8-0.

52 minuten geleden
Cristante bezorgt AS Roma zege in duel van achttien minuten

UDINE (ANP) - AS Roma heeft de eerder gestaakte wedstrijd tegen Udinese met succes afgemaakt. Bryan Cristante bezorgde de Romeinse ploeg diep in blessuretijd de winst en bracht de eindstand op 2-1. Roma verstevigde de vijfde plaats in de Serie A.

1 uur geleden
PSV boekt bij sc Heerenveen grootste uitzege in Eredivisie ooit

HEERENVEEN (ANP) - PSV heeft in de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen een record gebroken. De Eindhovenaren wonnen met 8-0.

1 uur geleden
PSV kan titel na 8-0 bij Heerenveen alleen in theorie nog missen

HEERENVEEN (ANP) - PSV heeft de eerste landstitel sinds 2018 bijna binnen. De Eindhovenaren lieten sc Heerenveen in Friesland volledig kansloos en wonnen met 8-0. Bij rust was het al 5-0.

1 uur geleden
PSV na klinkende zege op sc Heerenveen (0-8) officieus kampioen

HEERENVEEN (ANP) - PSV heeft de landstitel in de Eredivisie officieus binnen. De Eindhovenaren namen snel afstand van sc Heerenveen (0-8) en vergrootten daarmee de voorsprong op eerste achtervolger Feyenoord tot 12 punten.

1 uur geleden
Vitesse volgt wettelijke procedure voor kwijtschelding schulden

ARNHEM (ANP) - Vitesse kan een betalingsregeling treffen met zijn schuldeisers. De noodlijdende club mag van de rechtbank een wettelijke procedure (WHOA) volgen voor kwijtschelding van de schulden. De club uit Arnhem kampt momenteel met een schuld van vele miljoenen euro's.

3 uur geleden