Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ajax-coach Ten Hag heeft Klaassen en Rensch terug tegen Groningen

Ajax-coach Ten Hag heeft Klaassen en Rensch terug tegen Groningen

AMSTERDAM (ANP) - Ajacieden Davy Klaassen en Devyne Rensch zijn zaterdag in de Eredivisiewedstrijd thuis tegen FC Groningen weer inzetbaar. Trainer Erik ten Hag zei vrijdag dat de twee spelers zijn hersteld van de blessures. "Ze zijn volledig beschikbaar", zei de coach. "Anders zouden ze niet bij de selectie zitten, want in wedstrijden wordt de hoogste intensiteit gevraagd."

Ajax won de afgelopen drie Eredivisieduels met ruime cijfers, maar Ten Hag ziet nog altijd punten voor verbetering. "Er zijn zoveel zaken waar we aan moeten werken, wij leggen de lat hoog. Om het in perspectief te plaatsen: een maand geleden zaten we in Enschede en toen deugde er helemaal niets van", verwees hij naar de kritiek na het gelijkspel tegen FC Twente. "Nu schijnt het halleluja te zijn. Daar doe ik niet aan mee."

De coach erkende wel dat zijn ploeg goed onderweg is. "Maar ik hoop niet dat we onze beste vorm al hebben bereikt. Om in aanmerking te komen voor de prijzen, zullen we nog verder moeten groeien." Daarnaast moeten zijn spelers waken voor gemakzucht, zei Ten Hag. "Het zit een beetje in het DNA van Ajax om gemakzuchtig te worden. Gelukkig hebben we een aantal ervaren spelers die er haarscherp op letten, de jongere spelers daarin meenemen en ze daar ook op coachen."

Meer uit Voetbal

Feyenoord legt middenvelder 't Zand vast tot medio 2028

ROTTERDAM (ANP) - Feyenoord heeft Shiloh 't Zand beloond voor zijn ontwikkeling dit seizoen bij FC Dordrecht. De 21-jarige middenvelder tekende een contract tot de zomer van 2028 bij de bekerwinnaar.

3 uur geleden
Deschamps neemt verrassend Kanté op in Franse EK-selectie

PARIJS (ANP/AFP) - De Franse bondscoach Didier Deschamps heeft in zijn voorlopige EK-selectie verrassend een plek ingeruimd voor de 33-jarige N'Golo Kanté, die momenteel in Saudi-Arabië voor Al-Ittihad speelt. Ook de jonge aanvaller Bradley Barcola van Paris Saint-Germain behoort tot de 25-koppige groep.

3 uur geleden
Voorselectie Oranje telt 30 spelers, Wieffer ontbreekt

ZEIST (ANP) - Bondscoach Ronald Koeman heeft de voorselectie van het Nederlands elftal voor het komende EK voetbal bekendgemaakt. De 61-jarige coach riep in totaal dertig spelers op, onder wie Steven Bergwijn, Ryan Gravenberch, Nick Olij en Ian Maatsen. De geblesseerde Feyenoorder Mats Wieffer ontbreekt.

4 uur geleden
Oekraïne met oud-PSV'er Zinchenko en Girona-spits Dovbyk naar EK

KYIV (ANP) - Voormalig PSV'er Oleksandr Zinchenko en Girona-goalgetter Artem Dovbyk zijn de bekendste namen in de voorlopige EK-selectie van Oekraïne. Ook Real Madrid-doelman Andriy Lunin en Chelsea-aanvaller Mykhaylo Mudryk kregen van bondscoach Serhiy Rebrov een oproep.

4 uur geleden
Ondernemingskamer benoemt twee commissarissen voor Vitesse

AMSTERDAM (ANP) - Rechters van de ondernemingskamer hebben Barbara van Hussen en Richard le Grand benoemd tot commissaris bij de noodlijdende voetbalclub Vitesse. De Arnhemse club had de ondernemingskamer van het gerechtshof in Amsterdam gevraagd om onafhankelijke commissarissen aan te wijzen.

4 uur geleden
Brenet krijgt toestemming van FIFA om voor Curaçao te spelen

WILLEMSTAD (ANP) - Verdediger Joshua Brenet is speelgerechtigd voor het nationale elftal van Curaçao. Dat heeft de Curaçaose voetbalbond (FFK) laten weten op Instagram.

6 uur geleden
City-doelman Ederson mist seizoensfinale door oogblessure

MANCHESTER (ANP) - Het seizoen voor Manchester City-doelman Ederson zit erop. Hij kampt met een blessure aan zijn oog en komt niet meer in actie. Hij mist daardoor ook de finale van de FA Cup op 25 mei, meldt de club. Manchester United is dan de tegenstander.

8 uur geleden