Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ajax blijft met enige moeite in het spoor van koploper Feyenoord

ARNHEM (ANP) - Met enige moeite is Ajax in het spoor van koploper Feyenoord gebleven. De nummer 2 van de Eredivisie kwam terug van een achterstand bij Vitesse en zegevierde met 2-1.

Zo houdt Ajax een achterstand van 3 punten op de lijstaanvoerder uit Rotterdam en is trainer John Heitinga ook na vijf competitiewedstrijden nog zonder puntenverlies. De opvolger van de ontslagen Alfred Schreuder wijzigde zijn basisformatie van het verloren uitduel van donderdag met 1. FC Union Berlin (3-1) op één positie. Owen Wijndal keerde terug in de ploeg en Calvin Bassey moest op de bank plaatsnemen. De thuisclub uit Arnhem had goed gekeken naar de manier waarop de Duitsers het Europese avontuur van Ajax beëindigden. Ook Vitesse verdedigde met veel spelers en probeerde toe te slaan na een counter, corner of vrije trap.

Vitesse bleef in het eerste half uur redelijk eenvoudig overeind. Doelman Kjell Scherpen, hersteld van een enkelblessure, keerde een schot van Kenneth Taylor en ontsnapte toen Mohammed Kudus rakelings overschot. De eerste counter van de thuisploeg was direct gevaarlijk. Matús Bero verscheen alleen voor doelman Gerónimo Rulli, die met een been redde. De Argentijnse keeper kon een kleine minuut later niet voorkomen dat Vitesse, net als Union Berlin afgelopen donderdag, uit die corner scoorde. Marco van Ginkel kopte raak en mocht zijn vijftigste treffer in de Eredivisie vieren.

Tadic

Ajax antwoordde binnen drie minuten. Davy Klaassen leek buitenspel te staan toen hij de bal ontving van zijn tegenstander Nicolas Isimat-Mirin. Hij schoot raak en de videoscheidsrechter besloot die treffer niet af te keuren. Met Bassey voor de tegenvallende Steven Berghuis kreeg Ajax de zaken defensief beter op orde. Edson Álvarez schoof door naar het middenveld en kopte zijn ploeg in de 54e minuut na een hoekschop van Dusan Tadic op voorsprong.

De Servische aanvoerder speelde zijn 150e wedstrijd voor Ajax in de Eredivisie. Tijdens die duels had hij volgens statistiekenbureau Gracenote een aandeel in 151 doelpunten (73 treffers en 78 assists). De ingevallen Brian Brobbey miste in de slotfase tot twee keer toe een kans op een derde treffer van Ajax. Vitesse kon daar niet van profiteren en leed de tiende nederlaag in 23 competitieduels.

Meer uit Voetbal

PSV verkleint achterstand op Ajax tot elf landstitels

EINDHOVEN (ANP) - PSV heeft de achterstand op Ajax qua behaalde landstitels in de Eredivisie verkleind tot elf. De Eindhovenaren behaalden tegen Sparta (4-2) hun 25e kampioenschap in Nederland en de eerste sinds 2018.

19 minuten geleden
RKC scoort voor het eerst vijf keer in uitduel Eredivisie

ALMELO (ANP) - RKC Waalwijk heeft een belangrijke zege geboekt in de strijd tegen degradatie uit de Eredivisie. De ploeg van trainer Henk Fraser scoorde op bezoek bij Heracles Almelo voor het eerst vijf keer in een uitduel op het hoogste niveau van Nederland (0-5).

21 minuten geleden
Vierde landstitel in zestien jaar voor PSV

EINDHOVEN (ANP) - PSV pakte in de thuiswedstrijd tegen Sparta Rotterdam (4-2) de vierde landstitel in de laatste zestien jaar.

22 minuten geleden
PSV stelt 25e landstitel veilig met moeizame zege op Sparta

EINDHOVEN (ANP) - PSV heeft zich voor de 25e keer verzekerd van de landstitel. De Eindhovenaren maakten het zichzelf in de thuiswedstrijd tegen Sparta Rotterdam wel lastig. Na een ruststand van 2-2 won PSV met 4-2 en kon het feest in het Philips-stadion alsnog uitgebreid gevierd worden.

25 minuten geleden
PSV landskampioen na thuisoverwinning (4-2) op Sparta Rotterdam

EINDHOVEN (ANP) - PSV is kampioen van de Eredivisie. De Eindhovenaren wonnen voor eigen publiek met 4-2 van Sparta Rotterdam en zijn daardoor niet meer te achterhalen door uittredend kampioen Feyenoord.

34 minuten geleden
Ajax start met Henderson, Brobbey en Akpom tegen FC Volendam

VOLENDAM (ANP) - Jordan Henderson begint zondagmiddag met Ajax aan de uitwedstrijd tegen FC Volendam. De middenvelder is hersteld van een hamstringblessure die hem zo'n anderhalve maand aan de kant heeft gehouden.

1 uur geleden
PSV grijpt naast clubrecord van minste tegentreffers

EINDHOVEN (ANP) - PSV is er niet in geslaagd het clubrecord van minste aantal tegendoelpunten in één seizoen in de Eredivisie te verbeteren. De Eindhovenaren incasseerden in de eerste helft van de thuiswedstrijd tegen Sparta Rotterdam twee treffers.