Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ajax bij behalen landstitel direct gehuldigd in ArenA

Ajax bij behalen landstitel direct gehuldigd in ArenA

AMSTERDAM (ANP) - Als Ajax woensdagavond de 36e landstitel in de wacht sleept, volgt na de wedstrijd direct een huldiging in de Johan Cruijff ArenA. De Amsterdamse voetbalclub speelt thuis tegen Heerenveen en is bij winst kampioen. Dat de huldiging niet in de openbare ruimte plaatsvindt, leidde de afgelopen dagen tot veel ophef.

De gemeente Amsterdam maakte maandag bekend dat een kampioensfeest op bijvoorbeeld het Museumplein er niet in zit vanwege een landelijk tekort aan beveiligers. Daardoor kon de veiligheid bij een openbare huldiging niet worden gegarandeerd. Dit bericht werd burgemeester Femke Halsema niet in dank afgenomen. Ze werd naar eigen zeggen bedolven onder dreigementen en gescheld en deed een dringende oproep aan iedereen zich in te houden.

Volgens de gemeente is sinds begin maart contact gezocht met diverse beveiligingsbedrijven, maar bleek het niet mogelijk om het benodigde aantal van minimaal 320 professionele beveiligers bij elkaar te krijgen. Daardoor is volgens Halsema besloten de huldiging direct na afloop van de wedstrijd te doen in het stadion, in het bijzijn van de ruim 50.000 mensen die een kaartje hebben bemachtigd.

Meer uit Binnenland

Stel zocht vanuit Nederland mee naar Colombiaanse kinderen

DEN HAAG (ANP) - Bij de zoektocht naar de vier jonge kinderen die levend zijn teruggevonden in het Amazonewoud kregen de Colombiaanse autoriteiten hulp vanuit Nederland. Humberto Hinestrosa en zijn vrouw Anne van den Ouwelant waren de afgelopen veertig dagen nauw betrokken bij het onderzoek, nadat het vliegtuig waarin de kinderen zaten crashte. "Ik was sprakeloos. Ik kon het niet geloven. Op dit nieuws wachtte ik al een maand", zegt Hinestrosa in een reactie.

2 uur geleden
Man in Almelo belandt onder omgevallen muur en sterft

ALMELO (ANP) - Een man in Almelo is zaterdag in de tuin van een woning in de Rengelinkstraat onder een omgevallen muur terechtgekomen en overleden. Volgens de politie lijkt er sprake van een noodlottig ongeval, maar er is een onderzoek ingesteld om andere oorzaken uit te sluiten.

2 uur geleden
Roemeen (38) in Tiel aangehouden voor moord op stiefdochter

TIEL (ANP) - Een 38-jarige man uit Roemenië is zaterdagmiddag in Tiel (Gelderland) aangehouden. Hij wordt verdacht van moord op zijn 12-jarige stiefdochter.

5 uur geleden
Brand in Ter Aar werd snel groot door twee brandhaarden

TER AAR (ANP) - De brand die vrijdagavond uitbrak in het Zuid-Hollandse Ter Aar werd zo groot omdat er al snel sprake was van twee verschillende brandhaarden, zo laat een woordvoerder van de veiligheidsregio weten. De brand ontstond bij TN Plastics, een producent van kunststofproducten, maar al snel woedde er ook een andere brand in een nabijgelegen bedrijfspand.

5 uur geleden
Reddingsbrigade heeft drukke dag met kleine en grotere incidenten

DEN HAAG (ANP) - De Reddingsbrigade Nederland heeft zaterdag "zoals verwacht" een drukke dag. Door het warme weer zoeken veel mensen verkoeling bij stranden of recreatieplassen.

5 uur geleden
Ook zaterdag meer pechmeldingen bij ANWB door warm weer

DEN HAAG (ANP) - Door het zomerse weer zijn zaterdag meer mensen met pech stil komen te staan langs de weg. De ANWB heeft zo'n 10 procent meer meldingen binnengekregen dan gebruikelijk op een zaterdag, laat een woordvoerster van de ANWB weten. "We zitten daarmee op prognose." Vrijdag lag het aantal meldingen 11 procent hoger dan normaal.

6 uur geleden
Festivals verlopen ondanks de hitte goed

HILVARENBEEK/TERSCHELLING (ANP) - De festivals Best Kept Secret en Oerol verlopen ondanks de hitte tot nu toe voorspoedig. Vooralsnog zijn er geen bijzonderheden te melden door de hoge temperaturen, laten de festivaldirecteuren zaterdagmiddag weten.

6 uur geleden