Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ajax bevestigt transfer Promes naar Spartak

Ajax bevestigt transfer Promes naar Spartak

AMSTERDAM (ANP) - Ajax heeft de transfer van Quincy Promes naar Spartak Moskou bevestigd. De 29-jarige aanvaller tekent een contract van 3,5 jaar bij de topclub uit Rusland.

Ajax ontvangt minimaal 8,5 miljoen euro voor de 47-voudig international van het Nederlands elftal. Dat bedrag kan oplopen tot 11 miljoen euro, door afgesproken bonussen. Ajax nam hem ruim anderhalf jaar geleden voor bijna 16 miljoen euro over van Sevilla.

"Ik heb een goed verleden met Quincy", zei Ajax-trainer Erik ten Hag, die de Amsterdammer leerde kennen bij Go Ahead Eagles. "Hij heeft het vorig seizoen ook goed bij ons gedaan, ook met belangrijke doelpunten in de Champions League. Maar hij kwam met het verzoek dat hij terug naar Spartak wilde. Ik was daar niet zo blij mee. Maar hij mag de switch nu toch maken, omdat we met Oussama Idrissi een vervanger hebben gevonden."

Vertraging

Promes was tussen 2014 en 2018 vrij succesvol bij Spartak. Hij werd daar topscorer en eenmaal als beste speler van de Russische competitie verkozen. De aanvaller maakte de afgelopen duels al geen deel meer uit van de selectie van Ajax, in afwachting van zijn transfer.

Het vertrek van Promes liep vertraging op omdat de voorzitter van de Russische club aanvullende voorwaarden stelde. Hij wilde dat zijn club niet alle aansprakelijkheid draagt als Promes nog wordt veroordeeld voor betrokkenheid bij een steekpartij, waarbij een neef van hem in een been werd gestoken. Promes verbleef in december een paar dagen in een politiecel, maar werd zonder voorwaarden vrijgelaten. Een vertrek naar Rusland staat volgens het Nederlandse Openbaar Ministerie het onderzoek en eventuele vervolging niet in de weg.

De transfermarkt voor profvoetballers in Rusland sluit bijna een maand later dan in Nederland en de meeste Europese landen.

Meer uit Voetbal

Real schakelt titelhouder Manchester City uit na strafschoppen

MANCHESTER (ANP) - Manchester City gaat de Champions League niet voor het tweede jaar op rij winnen. De titelhouder verloor in de kwartfinale na strafschoppen (4-3) van Real Madrid. Na reguliere speeltijd en verlenging was de stand 1-1. Het eerste duel in Spanje eindigde vorige week in een spectaculaire 3-3. Bernardo Silva en Mateo Kovacic misten in de strafschoppenserie namens Manchester City. Luka Modric was de enige speler van Real die faalde.

3 uur geleden
Bayern München houdt Arsenal uit halve finales Champions League

MÜNCHEN (ANP) - Bayern München heeft voor het eerst sinds het winnen van de Champions League in 2020 weer de halve finales bereikt. De Duitse recordkampioen met Matthijs de Ligt versloeg Arsenal met 1-0 in de Allianz Arena in München. De zege was genoeg na het gelijkspel (2-2) een week eerder in Londen.

4 uur geleden
Juventus moet Ronaldo bijna 10 miljoen terugbetalen

TURIJN (ANP/RTR/BELGA) - Juventus moet 9,8 miljoen euro aan achterstallig salaris overmaken aan oud-speler Cristiano Ronaldo. Dat melden Italiaanse media woensdag.

5 uur geleden
Voetbalsters Fortuna Sittard tegen Ajax in finale KNVB-beker

ROTTERDAM (ANP) - De voetbalsters van Fortuna Sittard hebben zich voor het eerst geplaatst voor de finale van de KNVB-beker. De ploeg van coach Roger Reijners won in Rotterdam met 5-0 van Excelsior en neemt het op 20 mei op tegen Ajax, dat dinsdag na verlenging Feyenoord met 2-1 versloeg.

6 uur geleden
Zaalvoetballers na zege op Finland na 24 jaar weer naar WK

VANTAA (ANP) - De Nederlandse zaalvoetballers hebben zich voor het eerst sinds 2000 geplaatst voor het wereldkampioenschap. Het team van bondscoach Miguel Andrés was in Vantaa na strafschoppen te sterk voor Finland. Na de reguliere speeltijd was de eindstand 3-3 en na de verlenging 4-4. Oranje benutte alle vijf de penalty's. Voor Finland miste alleen Justus Kunnas.

7 uur geleden
Aké begint tegen Real op de bank bij Manchester City

MANCHESTER (ANP) - Nathan Aké begint in de kwartfinale van de Champions League tegen Real Madrid op de reservebank bij Manchester City. De Nederlandse verdediger viel eind maart in de competitiewedstrijd tegen Arsenal uit met een kuitblessure, maar keerde afgelopen weekeinde tegen Luton Town alweer terug in de wedstrijdselectie. Ook toen bleef Aké nog buiten het basiselftal.

7 uur geleden
Bayern München met De Ligt tegen Arsenal

MÜNCHEN (ANP) - Bayern München begint met Matthijs de Ligt aan de tweede wedstrijd tegen Arsenal in de kwartfinales van de Champions League. De 24-jarige verdediger staat centraal achterin met Eric Dier. Joshua Kimmich en voormalig Ajacied Noussair Mazraoui zijn de andere verdedigers van de Duitse ploeg van trainer Thomas Tuchel. Manuel Neuer verdedigt het doel van Bayern.

7 uur geleden