Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ajax bevestigt komst nieuwe trainer Farioli

Ajax bevestigt komst nieuwe trainer Farioli

AMSTERDAM (ANP) - Ajax heeft in Francesco Farioli een nieuwe trainer gevonden. De 35-jarige Italiaan komt over van OGC Nice en tekent voor drie jaar in de Johan Cruijff Arena.

Farioli neemt zijn vaste assistenten Daniele Cavalletto en Felipe Sanchez Mateos mee. Dave Vos, die nu nog trainer is van Jong Ajax, sluit ook aan bij het eerste elftal.

Farioli is blij dat zijn overstap nu officieel is. "We willen terug naar de basis en ons verbinden met hetgeen waar Ajax voor staat. Ook willen we nieuwe energie brengen met een positieve manier van werken en denken. Ik ben mij bewust van het feit dat er een hoop werk te doen is, maar we zijn al begonnen met de voorbereiding." Hij wil naar eigen zeggen Ajax terugbrengen naar de plek waar de club thuishoort.

Kroes: intelligente man

De jonge oefenmeester volgt interim-trainer John van 't Schip op. Farioli was eerder hoofdtrainer van de Turkse clubs Fatih Karagümrük en Alanyaspor, voordat hij vorig jaar tekende bij OGC Nice. In Amsterdam begint hij officieel op 11 juni.

Technisch directeur Alex Kroes is blij dat Ajax nu zeker is van een nieuwe trainer. "Francesco is een trainer die gepassioneerd met zijn vak bezig is, die alles tot in detail doordenkt en zijn gedachten goed kan overbrengen op zijn ploeg. Uit alles blijkt dat hij een intelligente man is die goed met mensen om kan gaan en dat is ook een heel belangrijk onderdeel van het vak. Al met al zijn wij ervan overtuigd dat hij bij Ajax past", aldus Kroes in een persbericht.

Teleurstellend seizoen

Ajax kende een ronduit teleurstellend seizoen. De club eindigde als vijfde in de Eredivisie en stond zelfs even op de laatste plaats. Daarnaast werd er met 6-0 verloren bij rivaal Feyenoord en was de achtste finale het eindstation in de Conference League.

Meer uit Voetbal

Witsel slaat ook laatste training voor eerste duel Belgen over

FREIBERG AM NECKAR (ANP) - Axel Witsel heeft zondag ook de laatste groepstraining van de Belgen voor de EK-wedstrijd tegen Slowakije overgeslagen. De 35-jarige verdediger van Atlético Madrid is nog altijd niet fit. Recordinternational Jan Vertonghen en Arthur Theate trainden wel mee.

15 minuten geleden
Oud-voetballer Dullens op 79-jarige leeftijd overleden

SITTARD (ANP) - Oud-voetballer Willy Dullens is op 79-jarige leeftijd overleden. Dat heeft Fortuna Sittard bekendgemaakt. Dullens speelde in de jaren zestig voor de Limburgse club Sittardia.

46 minuten geleden
Bayern legt talent Pavlovic (20) tot medio 2029 vast

MÜNCHEN (ANP) - Bayern München heeft Aleksandar Pavlovic tot medio 2029 aan zich gebonden. De 20-jarige middenvelder lag al tot 2027 vast bij Bayern, waar hij de jeugdopleiding doorliep.

2 uur geleden
Oranje begint met wedstrijd tegen Polen in Hamburg aan EK

HAMBURG (ANP) - Het Nederlands elftal begint aan het Europees kampioenschap voetbal. Polen is vanaf 15.00 uur in het Volksparkstadion in Hamburg, waar de grasmat er niet goed bij ligt, de tegenstander van het elftal van Ronald Koeman.

9 uur geleden
Engelse ploeg loopt niet weg voor druk van favorietenrol

GELSENKIRCHEN (ANP/RTR) - Bondscoach Gareth Southgate van Engeland gaat ervan uit dat de ervaren spelers alle 'jonkies' in de selectie zullen helpen met de druk die erbij komt kijken nu Engeland een van de favorieten voor de titel is. Dat zei Southgate vooraf aan de eerste wedstrijd op het EK zondagavond tegen Servië. Aanvoerder Harry Kane vindt dat zijn ploeg die favorietenrol zelf heeft verdiend.

12 uur geleden
Spaanse bondscoach vol lof over 16-jarige debutant Yamal

BERLIJN (ANP) - De Spaanse bondscoach Luis de la Fuente was na de 3-0-overwinning van zijn spelers op Kroatië vol lof over debutant Lamine Yamal. De tiener van FC Barcelona is met 16 jaar en 338 dagen de jongste speler ooit geworden op een EK voetbal.

13 uur geleden
Titelverdediger Italië klopt Albanië ondanks vroege tegentreffer

DORTMUND (ANP) - Titelverdediger Italië is het EK in Duitsland begonnen met een zege op Albanië. In Dortmund wonnen de Italiaanse voetballers met 2-1 na een razendsnel openingsdoelpunt van Albanië.

14 uur geleden