Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ajax begint met Baas en Brobbey tegen Go Ahead Eagles

Ajax begint met Baas en Brobbey tegen Go Ahead Eagles

DEVENTER (ANP) - Ajax begint met Youri Baas aan de uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles. De linksbenige verdediger krijgt de voorkeur boven Owen Wijndal en Calvin Bassey, die op de bank zitten als er om 12.15 uur wordt afgetrapt.

Jorge Sánchez vervangt de geblesseerde rechtsback Devyne Rensch. Steven Bergwijn, hersteld van een knieblessure, moet op de bank plaatsnemen. Brian Brobbey heeft daardoor een basisplaats.

Go Ahead Eagles is de laatste jaren een lastige tegenstander voor Ajax. De club uit Deventer stuntte vorig seizoen met een thuiszege (2-1) en pakte in de laatste twee uitduels een punt in Amsterdam (0-0, 1-1). Ajax kwam in die drie wedstrijden tot 67 doelpogingen, tegenover tien van Go Ahead Eagles.

Ajax wil de tweede plaats van de ranglijst overnemen van PSV. De club uit Eindhoven won zondag de uitwedstrijd tege NEC (2-4) en heeft nu 1 punt meer dan de concurrent uit de hoofdstad,

Meer uit Voetbal

Scheidsrechter Makkelie opnieuw naar EK

NYON (ANP) - Scheidsrechter Danny Makkelie is komende zomer actief op het Europees kampioenschap in Duitsland. De 41-jarige Nederlander is door de UEFA aangewezen als een van de achttien arbiters.

1 uur geleden
Ultee volgt Brood op als trainer TOP Oss

OSS (ANP) - Sjors Ultee is vanaf komend seizoen trainer van TOP Oss. De 36-jarige voormalige coach van Fortuna Sittard en SC Cambuur volgt bij de Brabanders Ruud Brood op.

1 uur geleden
Dumfries na landstitel met Inter nog niet bezig met toekomst

MILAAN (ANP) - Denzel Dumfries weet nog niet of hij komend seizoen bij Internazionale speelt. De rechtervleugelverdediger, die maandag de Italiaanse landstitel won met zijn club, heeft na dit seizoen nog een contract voor een jaar.

4 uur geleden
Inzaghi: drie jaar met zes prijzen moeilijk voor te stellen

MILAAN (ANP) - Inter-trainer Simone Inzaghi prees na de twintigste landstitel zijn spelers. "Het is een geweldig gevoel, we hebben iets ongelooflijks gedaan", zei de 48-jarige voormalige spits. "In drie jaar hebben we zes prijzen gewonnen en een Champions League-finale gespeeld. Dat is moeilijk voor te stellen."

5 uur geleden
Inter verovert twintigste landstitel na winst in Milanese derby

MILAAN (ANP) - Internazionale heeft vijf speelronden voor het einde de titel in de Serie A al veiliggesteld. De ploeg van trainer Simone Inzaghi veroverde de twintigste landstitel door met 2-1 de stadsderby tegen AC Milan te winnen.

13 uur geleden
Zirkzee helpt Bologna aan zege op AS Roma

ROME (ANP) - Bologna heeft in het Romeinse Stadio Olimpico thuisploeg AS Roma met 3-1 verslagen. Joshua Zirkzee droeg bij aan de zege met een goal en een assist. Bologna verstevigde de vierde plek in de Serie A en heeft een ticket voor de Champions League binnen handbereik. AS Roma behield de vijfde plaats.

16 uur geleden
Oranje-international Timber maakt rentree bij beloften Arsenal

BLACKBURN (ANP) - Jurriën Timber heeft na acht maanden blessureleed zijn rentree gemaakt op het voetbalveld. De 22-jarige Oranje-international begon maandagavond als basisspeler aan de uitwedstrijd van de beloftenploeg van Arsenal bij Blackburn Rovers.

16 uur geleden