Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ajax-AZ definitief gestaakt, AZ-keepster Liefting bij kennis

Ajax-AZ definitief gestaakt, AZ-keepster Liefting bij kennis

AMSTERDAM (ANP) - De wedstrijd tussen de voetbalsters van Ajax en AZ is definitief gestaakt na een zware botsing waarbij AZ-keepster Femke Liefting het grootste slachtoffer is. AZ meldt dat de 19-jarige keepster weer bij kennis is.

Liefting kwam in de 8e minuut van de wedstrijd op sportpark De Toekomst in Amsterdam in botsing met voetbalster Chasity Grant van Ajax. Na de botsing bleef de keepster bewegingloos liggen en moest worden verzorgd. Speelsters van beide teams schermden de plek waar Liefting werd verzorgd af met doeken.

De keepster werd per brancard van het veld gehaald en was toen bij kennis. Liefting is ter controle naar het ziekenhuis gebracht, waar onderzoek uitwees dat ze een hersenschudding heeft opgelopen, meldt AZ. Liefting kon daarna naar huis.

De speelsters van beide teams besloten al snel om de wedstrijd niet meer verder te spelen. Het duel dat nog 0-0 stond zal op een later te bepalen datum worden uitgespeeld.

Meer uit Voetbal

AZ strijdt tegen FC Twente voor laatste kans op derde plaats

ALKMAAR (ANP) - AZ legt zich niet neer bij een vierde eindklassering in de Eredivisie. De club uit Alkmaar wil zich zondag met een thuiszege op FC Twente volop mengen in de strijd om de derde positie, die recht geeft op deelname aan de voorronden van de Champions League.

37 minuten geleden
Trainer Van Bommel staat voor vertrek bij Antwerp

ANTWERPEN (ANP) - Trainer Mark van Bommel staat voor een vertrek bij Royal Antwerp FC. De 47-jarige oud-voetballer van PSV, FC Barcelona, Bayern München en AC Milan is na dit seizoen toe aan een nieuwe uitdaging, zo weten media uit Nederland en België.

38 minuten geleden
Afzwaaiende Van Polen in andere functie verder bij PEC Zwolle

ZWOLLE (ANP) - Bram van Polen blijft na het beëindigen van zijn actieve voetbalcarrière behouden voor PEC Zwolle. Dat laat algemeen directeur Xander Czaikowski weten op de website van de Zwollenaren.

40 minuten geleden
Verdediger Timber keert terug in selectie van Arsenal

LONDEN (ANP/DPA) - Jurriën Timber keert terug in de selectie van de hoofdmacht van Arsenal. Trainer Mikel Arteta heeft de 22-jarige verdediger opgenomen in zijn keurkorps voor het thuisduel van zaterdag met Bournemouth.

1 uur geleden
FC Volendam haalt jonge verdediger Steur terug

VOLENDAM (ANP) - FC Volendam heeft voor volgend seizoen Daan Steur aan de selectie toegevoegd. De 21-jarige verdediger komt over van de amateurs van buurman RKAV Volendam en tekent voor een jaar, met een optie op een extra seizoen.

1 uur geleden
Berghuis, Brobbey en Henderson weer inzetbaar bij Ajax

AMSTERDAM (ANP) - Steven Berghuis staat voor een rentree bij Ajax. Hij heeft afgelopen week meegetraind en is inzetbaar voor het uitduel van zondag met FC Volendam.

2 uur geleden
Clubicoon Reus verlaat na twaalf seizoenen Borussia Dortmund

DORTMUND (ANP) - Marco Reus verlaat aan het einde van dit seizoen Borussia Dortmund. De gewezen aanvoerder speelde in totaal 21 jaar voor de club. Zijn aflopende contract wordt niet verlengd en dat gebeurt met wederzijdse instemming, meldt Dortmund op zijn clubsite.

2 uur geleden