Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ajacieden en Messi in Argentijnse selectie voor WK-kwalificatie

Ajacieden en Messi in Argentijnse selectie voor WK-kwalificatie

BUENOS AIRES (ANP) - Nicolás Tagliafico en Lisandro Martínez zijn opgeroepen voor de komende duels van Argentinië van begin volgende maand met Venezuela, Brazilië en Bolivia in de WK-kwalificatie. Beide verdedigers van Ajax wonnen deze zomer de Copa América met hun landenploeg.

De Argentijnse bondscoach Lionel Scaloni heeft dertig spelers opgeroepen. Lionel Messi heeft ook een uitnodiging ontvangen, ondanks een trainingsachterstand. De aanvaller wacht nog op zijn debuut voor Paris Saint-Germain.

Argentinië staat na zes wedstrijden tweede in de Zuid-Amerikaanse poule voor de WK-kwalificatie, met 6 punten minder dan Brazilië. De beste vier ploegen van de eindklassering mogen naar het WK in Qatar. De nummer 5 krijgt een herkansing in de play-offs.

Meer uit Voetbal

Bondscoach Jonker heeft Groenen en Van Domselaar terug bij Oranje

ZEIST (ANP) - Voetbalsters Jackie Groenen en Daphne van Domselaar keren net als Lieke Martens terug in de selectie van het Nederlands elftal. Voor Martens zijn de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Finland op 31 mei en 4 juni de laatste wedstrijden als international, maakte ze samen met de KNVB bekend.

21 minuten geleden
Voetbalster Martens stopt na komende kwalificatieduels bij Oranje

ZEIST (ANP) - Voetbalster Lieke Martens stopt na de komende twee kwalificatiewedstrijden van het Nederlands elftal tegen Finland als international. Dat meldt voetbalbond KNVB bij het bekendmaken van de selectie van bondscoach Andries Jonker voor de wedstrijden op 31 mei in Rotterdam en 4 juni in het Finse Tampere.

1 uur geleden
Rashford en Henderson niet in Engelse EK-selectie

LONDEN (ANP) - Marcus Rashford van Manchester United is door de Engelse bondscoach Gareth Southgate gepasseerd voor het EK voetbal volgende maand in Duitsland. De 26-jarige aanvaller kende een slecht seizoen bij de ploeg van coach Erik ten Hag.

4 uur geleden
Commissaris Van Wijk haalt hard uit naar bestuursraad van Ajax

AMSTERDAM (ANP) - Leo van Wijk weet niet of het nog goedkomt tussen de raad van commissarissen en de bestuursraad van Ajax, die ruim 73 procent van de aandelen van Ajax in handen heeft. "Ik heb heel veel moeite met het accepteren van het gedrag van de grootaandeelhouder", zei de oud-topman van KLM op een buitengewone vergadering voor aandeelhouders van de club uit Amsterdam. "Ik zie nog niet hoe dat zo makkelijk is op te lossen."

4 uur geleden
NEC-coach Meijer geschorst voor duel met Go Ahead Eagles

NIJMEGEN (ANP) - NEC-trainer Rogier Meijer zit donderdag niet op de bank bij de play-offwedstrijd om Europees voetbal tegen Go Ahead Eagles. Hij is voor één duel geschorst naar aanleiding van zijn vierde gele kaart dit seizoen.

4 uur geleden
Ronaldo in selectie Portugal voor zijn zesde EK

LISSABON (ANP) - Cristiano Ronaldo is door de Portugese bondscoach Roberto Martínez opgenomen in de 26-koppige EK-selectie. Voor de 39-jarige aanvaller van het Saudische Al-Nassr wordt het zijn zesde Europese titelstrijd.

5 uur geleden
Vitesse-middenvelder Pröpper (32) beëindigt carrière definitief

ARNHEM (ANP) - Vitesse-middenvelder en voormalig Oranje-international Davy Pröpper stopt nu echt als profvoetballer. De 32-jarige Arnhemmer koos er begin 2022 als speler van PSV verrassend voor om zijn carrière te beëindigen, maar kwam daar een jaar later op terug. Na anderhalf seizoen bij Vitesse met veel blessureleed sluit Pröpper zijn loopbaan definitief af.

5 uur geleden