Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ajacied Timber: het was gewoon niet best

Ajacied Timber: het was gewoon niet best

AMSTERDAM (ANP) - Jurriën Timber vond dat Ajax de nederlaag tegen FC Utrecht (0-1) in de Eredivisie aan zichzelf te wijten had. "Het tempo was te laag, er was weinig beweging", zei de verdediger tegen ESPN. "We hebben niet heel veel gecreëerd, het was gewoon niet best."

Django Warmerdam maakte in de Johan Cruijff ArenA in de 77e minuut het doelpunt. Het betekende voor Ajax de tweede tegentreffer dit seizoen. Een slotoffensief van de Amsterdammers leverde niets meer op. Timber: "Het was geen leuk sfeertje na afloop, door de trainer wordt er dan wel wat gezegd." Quinten Timber, het broertje van Jurriën die inviel bij FC Utrecht, had meer reden tot lachen. "Gelukkig ga ik morgen naar het Nederlands elftal, dan hoor ik hem even niet", aldus Jurriën.

Middenvelder Davy Klaassen deelde de mening van zijn ploeggenoot over het spel van Ajax. "We waren niet top vandaag. FC Utrecht probeerde ons spel te ontregelen, maar ze probeerden zelf ook nog wel wat. Ze hebben het goed gedaan, maar ik vind dat wij gewoon van Utrecht moeten winnen."

Klaassen is, nadat hij is teruggekeerd van een blessure, zijn plek op het middenveld kwijtgeraakt aan Steven Berghuis. "Ik wil gewoon spelen, dat is duidelijk denk ik. Ik vind Steven een hele goede speler en jongen, maar iedereen wil spelen."

Meer uit Voetbal

PSV dankzij De Jong langs RKC, dat zich handhaaft

EINDHOVEN (ANP) - Mede door twee doelpunten van Luuk de Jong is landskampioen PSV er op de laatste speeldag in geslaagd om RKC Waalwijk van zich af te schudden. Het werd 3-1, waardoor de Eindhovenaren op 91 punten kwamen. RKC is ondanks het verlies veilig, omdat concurrent Excelsior bij Feyenoord verloor en een minder doelsaldo heeft.

12 minuten geleden
De Jong en Pavlidis delen topscorerstitel met 29 doelpunten

EINDHOVEN (ANP) - Vangelis Pavlidis en Luuk de Jong zijn topscorer van de Eredivisie geworden. De spits van AZ en PSV hebben het seizoen met 29 competitietreffers afgesloten.

14 minuten geleden
Sparta wint op slotdag Eredivisie van Heerenveen

ROTTERDAM (ANP) - Sparta Rotterdam heeft op de slotdag van de Eredivisie met 2-1 gewonnen van sc Heerenveen. De ploeg van coach Jeroen Rijsdijk was al zeker van deelname aan de play-offs om Europees voetbal en leek lang een plaatsje te winnen in de eindrangschikking omdat FC Utrecht bij AZ tegen een 3-0-achterstand aankeek op het moment dat Camile Neghli zijn ploeg op voorsprong zette.

18 minuten geleden
Ruime zege NEC op Almere met dank aan uitblinker Chery

ALMERE (ANP) - Door de 1-4-uitzege op Almere City FC gaat NEC als nummer 6 de play-offs om Europees voetbal spelen. De ploeg van coach Rogier Meijer kwam in Almere sterk terug van een 1-0 achterstand. Rajiv van la Parra zette Almere City FC met een mooi schot op voorsprong na knullig uitverdedigen van NEC.

20 minuten geleden
Go Ahead eindigt als negende na winst op Volendam

VOLENDAM (ANP) - Het al gedegradeerde FC Volendam heeft een teleurstellend seizoen afgesloten met een 1-2-nederlaag tegen Go Ahead Eagles.

21 minuten geleden
Vitesse neemt met gelijkspel tegen Ajax afscheid van Eredivisie

ARNHEM (ANP) - Het gedegradeerde Vitesse heeft met een gelijkspel tegen Ajax (2-2) afscheid genomen van de Eredivisie. De Gelderse club leek op weg naar een zege, maar Steven Berghuis trof in blessuretijd nog doel voor de bezoekers.

23 minuten geleden
FC Twente naar voorronden Champions League na uitzege op PEC

ZWOLLE (ANP) - FC Twente heeft op de laatste speelronde de derde plaats van de Eredivisie veiliggesteld. De club uit Enschede won met enige moeite de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle (1-2) en zag concurrent AZ een voorsprong van 3-0 op FC Utrecht verspelen (3-3).

24 minuten geleden