Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Airbus: vraag naar vliegtuigen herstelt sneller dan verwacht

Airbus: vraag naar vliegtuigen herstelt sneller dan verwacht

TOULOUSE (ANP/BLOOMBERG) - De vraag naar de vliegtuigen van Airbus herstelt sneller dan het bedrijf had verwacht. Het Franse bedrijf rekent er nu op dit jaar 600 verkeersvliegtuigen te leveren. Drie maanden geleden verwachtte Airbus er nog 566 te leveren, wat een vergelijkbaar cijfer is als in 2020.

Airbus schroefde mede daarom ook de vooruitzichten op voor de bedrijfswinst voor het hele jaar naar 4 miljard euro, tegen een eerdere verwachting van 2 miljard euro. Dat is de winst voor onder meer de aftrek van belastingen.

Het is een teken dat de luchtvaartsector aan het herstellen is van de coronacrisis. Door de pandemie doken de resultaten van vliegtuigbouwers en vliegtuigmaatschappijen vorig jaar diep in het rood. Topman Guillaume Faury van Airbus wijst erop dat de luchtvaartmarkt nog wel onzeker blijft vanwege de voortdurende coronapandemie.

Omzet

De omzet van Airbus steeg in het tweede kwartaal op jaarbasis met 70 procent naar 14,2 miljard euro. Het bedrijf boekte een winst van bijna 1,9 miljard euro. Vorig jaar werd in dezelfde periode nog een verlies van 1,4 miljard euro geleden. Airbus heeft in het eerste halfjaar van 2021 297 verkeersvliegtuigen afgeleverd.

De vliegtuigbouwer maakte bij de cijferupdate bekend een vrachtversie te gaan produceren van het grote langeafstandstoestel A350. Daarmee willen de Fransen hun dominante Amerikaanse concurrent Boeing uitdagen in de vrachtsector.

Meer uit Financieel

Klaas Knot waarschuwt voor risico's schulden bij schaduwbanken

BASEL (ANP) - Klaas Knot maakt zich als voorzitter van de Financial Stability Board (FSB) zorgen over de grote schuldenlast van zogenoemde schaduwbanken, oftewel financiële spelers die buiten het traditionele bankensysteem opereren. In gesprek met de Britse zakenkrant Financial Times waarschuwt hij dat die schulden, en het gebrek aan goede informatie hierover, een risico vormen voor de mondiale financiële stabiliteit.

45 minuten geleden
Nog meer werknemers Amerikaanse autofabrieken leggen werk neer

DETROIT (ANP/RTR/BLOOMBERG) - Nog meer werknemers van autofabrieken in de Verenigde Staten gaan staken, meldt vakbond United Auto Workers (UAW). Werknemers van General Motors (GM), Ford en Chrysler-moederbedrijf Stellantis legden twee weken geleden het werk neer omdat ze onder meer een hoger loon willen.

3 uur geleden
Beleggers schrikken niet van uitspraak over fusie PostNL en Sandd

AMSTERDAM (ANP) - PostNL hoorde vrijdag bij de winnaars op de Amsterdamse beurs. Beleggers leken zich niet van de wijs te laten brengen door een nieuwe gerechtelijke uitspraak over de fusie van PostNL met Sandd. Wat de gevolgen van de uitspraak zijn is ook nog onduidelijk, aangezien PostNL en Sandd inmiddels al jaren gefuseerd zijn en het lastig lijkt om dat nog ongedaan te maken.

3 uur geleden
Topman Philips: mogelijk nog 7 jaar bezig met slaapapneu-affaire

AMSTERDAM (ANP) - Philips is mogelijk nog zeven jaar bezig met de affaire rond defecte slaapapneu-apparaten, heeft topman Roy Jakobs gezegd in een interview bij financieel persbureau Bloomberg. Er lopen nog tal van rechtszaken van gebruikers van de apparaten tegen het Nederlandse medisch-technologisch concern over gezondheidsschade. Ook is Philips momenteel met de Amerikaanse toezichthouder FDA in gesprek over de kwestie.

3 uur geleden
Nike uitblinker op Wall Street na goed ontvangen cijfers

NEW YORK (ANP) - Sportartikelenmerk Nike was vrijdag een uitblinker op de aandelenbeurzen in New York dankzij beter dan verwachte kwartaalcijfers. Zo viel de winstgevendheid in het afgelopen kwartaal hoger uit dan verwacht en de voorraden daalden. Dat wordt gezien als een teken dat Nike vooruitgang boekt met het vervangen van oudere producten door nieuwere, meer winstgevende sportartikelen zoals schoenen en kleding.

5 uur geleden
Rechter: ACM weigerde terecht vergunning voor postfusie

ROTTERDAM (ANP) - Concurrentiewaakhond Autoriteit Consument & Markt (ACM) weigerde in 2019 terecht om geen vergunning te verlenen voor de fusie van PostNL en Sandd. Dat stelt de rechtbank Rotterdam die vrijdag een beroep van PostNL over het ACM-besluit van destijds ongegrond heeft verklaard. Wat de gevolgen van deze beslissing precies zijn, is nog niet duidelijk. De zaak is opmerkelijk, omdat PostNL en Sandd inmiddels al jaren één bedrijf zijn. PostNL stelde eerder dat de fusie ook niet meer ongedaan kan worden gemaakt.

5 uur geleden
Schiphol haalt tent voor wachtrijen in buitenlucht weg

SCHIPHOL (ANP) - Schiphol heeft de tent weggehaald die vorig jaar voor vertrekhal 1 was geplaatst om reizigers beschutting te bieden. De luchthaven plaatste de tientallen meters lange tent, omdat personeelstekorten op de luchthaven in het hoogseizoen van 2022 geregeld voor wachtrijen tot buiten de vertrekhal zorgden.

7 uur geleden