Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Airbus stuurt 3200 werknemers van Britse fabriek naar huis

Airbus stuurt 3200 werknemers van Britse fabriek naar huis

PARIJS (ANP/RTR) - Vliegtuigmaker Airbus stuurt circa 3200 werknemers van zijn fabriek in Wales naar huis. De onderneming had eerder al gewaarschuwd dat de coronacrisis haar voortbestaan bedreigt. Airbus waarschuwde dat alle 135.000 werknemers rekening moeten houden met ingrepen.

Airbus heeft naar eigen zeggen overeenkomst bereikt met de sociale partners over het tijdelijk ontslaan van de Britse werknemers. Zij zijn volgens Airbus verzekerd van steun uit het Britse pakket maatregelen om de crisis te doorstaan. Die regeling stelt werkgevers in staat personeel te ontslaan en geldsubsidies tot 80 procent van het loon aan te vragen, met een maximum van 2500 pond per werknemer. Airbus heeft met de vakbonden afgesproken de lonen van de weggestuurde werknemers aan te vullen tot maximaal 90 procent van het brutoloon.

Eerder kondigde Airbus al een soortgelijke ingreep aan bij een Franse fabriek waar voor 3000 man personeel tijdelijk geen plaats meer is. Zij zijn voor een periode van vier weken afhankelijk van de Franse steunmaatregelen.

De luchtvaartsector wordt ongekend hard geraakt door de crisis. Naast Airbus kampt ook de Amerikaanse rivaal Boeing met problemen en lijken ingrepen niet te voorkomen.

Meer uit Financieel

Techinvesteerder Prosus onderaan in rode AEX na rentebesluit Fed

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index op het Damrak ging donderdag over een breed front omlaag. Beleggers verwerkten het besluit van de Federal Reserve om de rente in de Verenigde Staten niet verder te verhogen. De Amerikaanse centrale bank houdt daarmee voor de tweede keer dit jaar een pauze met het verhogen van de rente.

24 minuten geleden
AEX koerst af op lager begin na rentebesluit Fed

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index op het Damrak koerst donderdag af op een lager begin van de nieuwe handelsdag. Beleggers verwerken het besluit van de Federal Reserve om de rente in de Verenigde Staten niet verder te verhogen. De Amerikaanse centrale bank houdt daarmee voor de tweede keer dit jaar een pauze met het verhogen van de rente.

1 uur geleden
Toshiba verdwijnt na bijna driekwart eeuw van de beurs

TOKIO (ANP/BLOOMBERG) - Industrieel en technologisch concern Toshiba wordt na 74 jaar van de beurs gehaald. Het concern maakte bekend dat voldoende aandeelhouders een bod op het bedrijf van een Japans consortium steunen. Daarmee is de weg vrijgemaakt om de beursnotering in Tokio te beëindigen.

1 uur geleden
Bedrijven investeren ruim 3 procent meer

DEN HAAG (ANP) - Bedrijven hebben in juli 3,3 procent meer geïnvesteerd in vergelijking met dezelfde maand een jaar eerder. Vooral in transportmiddelen zoals personenauto's, overige wegvervoer en vliegtuigen en gebouwen werd meer geld gestoken, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). In juni namen de bedrijfsinvesteringen nog met 7 procent toe.

2 uur geleden
Werkloosheid blijft ongewijzigd op 3,6 procent

DEN HAAG (ANP) - De werkloosheid in Nederland is in augustus onveranderd gebleven ten opzichte van een maand eerder. Ondanks dat de Nederlandse economie afgelopen kwartaal in een recessie is beland blijft de arbeidsmarkt nog altijd erg krap. Het aantal WW-uitkeringen nam vorige maand wel licht toe in bijna alle sectoren.

2 uur geleden
Stemming onder consumenten iets minder negatief

DEN HAAG (ANP) - De stemming onder consumenten was in september iets minder negatief dan een maand eerder, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Het consumentenvertrouwen blijft echter al ruim vier jaar onafgebroken negatief. In augustus liet het consumentenvertrouwen nog een lichte verslechtering zien. Het oordeel over het economische klimaat verslechterde in september iets, terwijl de koopbereidheid van consumenten een fractie minder negatief was.

3 uur geleden
Arbodiensten: verzuim verder gedaald, vaker uitval door stress

SON (ANP) - Werkgevers hadden in augustus van dit jaar een stuk minder last van werknemers die uitvielen door ziekte dan eerder dit jaar. Het gemiddelde verzuimpercentage lag vorige maand op 4 procent, berekenden arbodiensten ArboNed en HumanCapitalCare. Dat was in februari nog 5,1 procent.

3 uur geleden