Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Airborne Wandeltocht komt met alternatieve editie wegens corona

Airborne Wandeltocht komt met alternatieve editie wegens corona

OOSTERBEEK (ANP) - De Airborne Wandeltocht komt met een alternatief voor de 74e editie van het wandelevenement. De grootste eendaagse wandeltocht ter wereld kan vanwege de coronacrisis voor de tweede keer niet in de gebruikelijke vorm doorgaan. Vorig jaar werd het hele evenement doorgestreept. Daar kwamen zoveel teleurgestelde reacties op, dat het bestuur nu een alternatief heeft bedacht.

De Airborne Wandeltocht, die herinnert aan de Slag om Arnhem in september 1944, is altijd op de eerste zaterdag van september en trekt ruim 30.000 lopers. Deelnemers aan het alternatief mogen zelf kiezen wanneer ze gaan lopen, als dat maar tussen 2 augustus en 27 september is. Via de website airbornewandeltocht.nl is vanaf 2 augustus een deelnamebewijs te koop. Wie zich heeft ingeschreven krijgt een routebeschrijving en een QR-code voor de gekozen afstand toegestuurd.

De alternatieve Airborne Wandeltocht voert over de gewone parcoursen van 10, 15, 25 of 40 kilometer. Lopers komen onder andere langs de Airborne Begraafplaats en het Airborne Museum in Oosterbeek. De organisatie waarschuwt dat er onderweg geen voorzieningen voor de wandelaars zijn en dat routepijlen ook ontbreken. Bovendien is het niet de bedoeling dat het merendeel van de wandelaars toch op 4 september op pad gaat. Deelnemers krijgen wel een medaille achteraf.

Meer uit Binnenland

Door storing gedupeerde reizigers staan met lege handen

ARNHEM (ANP) - Reizigers die door de wereldwijde computerstoring worden gedupeerd, hoeven niet te rekenen op compensatie. Ze kunnen hooguit extra gemaakte kosten terugkrijgen, zegt EU Claim, een organisatie die gespecialiseerd is in het terugvragen van geld bij luchtvaartmaatschappijen.

14 minuten geleden
Drie jaar cel en tbs voor oppas uit Schagen voor kindermisbruik

HAARLEM (ANP) - Julian F. (25) uit de gemeente Schagen is veroordeeld tot een celstraf van drie jaar en tbs met dwangverpleging voor kindermisbruik in een oppasgezin in de gemeente Hollands Kroon. De rechtbank in Haarlem acht F. daarnaast schuldig aan het maken van kinderporno en seks met dieren.

31 minuten geleden
Vertraging op Eindhoven Airport loopt op door storing

EINDHOVEN (ANP) - De drukte en vertraging op Eindhoven Airport als gevolg van de wereldwijde computerstoring lopen op. In de vertrekhal van het vliegveld staan volgens een woordvoerster lange rijen en veel inkomende en uitgaande vluchten hebben ruim een uur vertraging. "De situatie is onder controle, maar nog niet opgelost", klinkt het.

32 minuten geleden
UWV start systemen stapsgewijs op, inloggen nog niet mogelijk

AMSTERDAM (ANP) - De computersystemen van het UWV, dat vrijdag werd getroffen door de wereldwijde ICT-storing, worden stap voor stap weer opgestart. De website van de uitkeringsinstantie werkt op sommige plekken weer, maar is nog steeds "moeilijk bereikbaar", laat een woordvoerder weten. Ook kunnen cliƫnten nog altijd niet inloggen, waardoor ze niet bij hun eigen gegevens kunnen of wijzigingen kunnen doorgeven.

33 minuten geleden
Reisbranche: storing kon niet op slechter moment komen

DEN HAAG (ANP) - De wereldwijde computerstoring die voor flinke verstoringen zorgt in de luchtvaart "kon niet op een slechter moment komen". Dat zegt reisbranchevereniging ANVR. "Dit is een van de drukste weken van het jaar, midden in de zomervakantie. De consequenties zijn nog veel groter dan op een doordeweekse dag op een ander moment in het jaar", zegt directeur Frank Radstake.

45 minuten geleden
Informatienummer Rijksoverheid weer bereikbaar na storing

DEN HAAG (ANP) - De publieksvoorlichting van de Rijksoverheid is telefonisch weer bereikbaar via het nummer 1400. Het informatienummer van de landelijke overheid lag er eerder vrijdag uit door de wereldwijde ICT-storing.

47 minuten geleden
Avondspits vroeg op gang door vakantieverkeer

DEN HAAG (ANP) - De avondspits komt vrijdag vroeg op gang, onder meer door vakantieverkeer. Volgens Rijkswaterstaat Verkeersinformatie staat er rond 13.00 uur 160 kilometer file. Vooral richting de grens rijdt het langzaam, bijvoorbeeld op de A12 bij Arnhem en op de A16 bij Breda.

51 minuten geleden