Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Airborne Herdenking aangepast wegens overlijden Elizabeth

Airborne Herdenking aangepast wegens overlijden Elizabeth

EDE (ANP) - Het overlijden van koningin Elizabeth heeft consequenties voor het programma van de Airborne Luchtlandingen en Herdenking in Ede volgende week zaterdag, laat een woordvoerster van burgemeester René Verhulst van Ede weten. Hoe het programma van de herdenking van de Slag om Arnhem in september 1944 er nu precies uit gaat zien, was donderdagavond nog niet bekend.

Volgend weekend staat in de regio Arnhem helemaal in het teken van de herdenking van de Slag om Arnhem. Op 17 september 1944 landden duizenden militairen van de 1e Britse Luchtlandingsdivisie bij Arnhem met als doel de Rijnbrug te veroveren op de Duitse bezetters. Die operatie mislukte, maar de regio Arnhem is de geallieerden altijd zeer dankbaar gebleven. Elk jaar zijn er onder andere tal van Britse hoogwaardigheidsbekleders bij de diverse herdenkingen. Ook het Britse koningshuis was meer dan eens vertegenwoordigd.

In de Eusebiuskerk in Arnhem is op 16 september de Airborne-herdenkingsdienst. Burgemeester Ahmed Marcouch van Arnhem liet donderdagavond via Twitter weten: "Wij hebben sinds de Slag om Arnhem een bijzondere band met de koninklijke familie en met uw dappere veteranen en hun dierbaren. Arnhem brengt u graag de laatste eer." Bij de herdenkingen wordt nog een klein aantal Britse oud-strijders uit de Tweede Wereldoorlog verwacht. Of zij komen nu hun land in rouw is, kon de organisatie donderdag nog niet zeggen.

Meer uit Binnenland

Jongen (5) weer thuis na ongeval Utrecht waarbij zusje overleed

UTRECHT (ANP) - De 5-jarige jongen die vrijdag door een bus werd aangereden op de Vleutenseweg in Utrecht is weer thuis, meldt de politie. Zijn zus van 7 jaar oud overleed vrijdag door de aanrijding.

17 minuten geleden
Organisator toertocht kan ongeval met 4 doden nauwelijks bevatten

PURMEREND (ANP) - Organisator 9Miles kan nauwelijks bevatten dat vier deelnemers aan de toertocht zondag zijn overleden door een ongeval op de Duitse snelweg A3. De organisatie zegt dat een vijfde persoon op tijd kon wegkomen en het ongeval heeft overleefd.

38 minuten geleden
Onderzoekers: beperken opwarming aarde ook economisch verstandig

UTRECHT (ANP) - De opwarming van de aarde onder de 2 graden houden is niet alleen beter voor het welzijn van mensen, maar pakt volgens Utrechts onderzoek ook veel beter uit voor de economie dan hogere temperaturen. Onderzoeker Kaj-Ivar van der Wijst rekent in zijn studie voor dat een temperatuurstijging van 3 graden aan het einde van deze eeuw schade zal veroorzaken ter waarde van 10 tot 12 procent van het bruto binnenlands product (bbp).

44 minuten geleden
Taalschool Utrecht maakt gedenkhoek voor omgekomen leerling van 7

UTRECHT (ANP) - De Taalschool Utrecht heeft een gedenkhoek ingericht voor een leerling die vorige week vrijdag overleed na een verkeersongeluk op de Vleutenseweg in de wijk Lombok. Ook kunnen ouders in een condoleanceboek hun medeleven betuigen en schrijven leerlingen een kaart of maken een knutselwerk, meldt de school maandag in een verklaring. Het dodelijke ongeval met een stadsbus kostte een 7-jarig meisje het leven, ook raakte een jongen van vijf jaar oud zwaargewond.

50 minuten geleden
Westerbork herdenkt transporten naar Sobibor op 4 mei

HOOGHALEN (ANP) - Herinneringscentrum Kamp Westerbork besteedt dit jaar speciaal aandacht aan de transporten naar vernietigingskamp Sobibor. Het is dit jaar tachtig jaar geleden dat er negentien transporten met aan boord 34.313 Joden, Sinti en Roma naar het nieuw gebouwde kamp in Polen vertrokken. Van de tienduizenden mensen overleefden slechts vijftien vrouwen en drie mannen het vernietigingskamp.

1 uur geleden
Celstraf geëist voor witwassen 8 ton van Fenerbahçe

ZUTPHEN (ANP) - Tegen een 47-jarige man uit Doetinchem is maandag achttien maanden cel geëist voor het witwassen van ruim 8 ton van de Turkse voetbalclub Fenerbahçe. Het bedrag was bedoeld voor de Italiaanse club Empoli maar kwam terecht op de bankrekening van het autobedrijf van de verdachte.

1 uur geleden
OM in beroep tegen uitspraak over fatale steekpartij in Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - Het Openbaar Ministerie tekent hoger beroep aan tegen een uitspraak van de rechtbank in Amsterdam, die vorige week besloot geen straffen op te leggen in een zaak over een dodelijke steekpartij bij een coffeeshop in Amsterdam Osdorp. Daarbij kwam een 29-jarige man om het leven.

1 uur geleden