Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Airbnb wil 3 miljard dollar ophalen met beursgang in december'

'Airbnb wil 3 miljard dollar ophalen met beursgang in december'

SAN FRANCISCO (ANP) - Woningverhuursite Airbnb wil in december naar de beurs en hoopt dan rond de 3 miljard dollar op te halen. Dat meldt persbureau Reuters op basis van ingewijden die aangeven dat Airbnb het ongewoon sterke herstel wil benutten dat het bedrijf de afgelopen maanden heeft getoond. Eerder kreeg de reisindustrie nog keiharde klappen door de coronacrisis.

De onderneming zou de papieren voor zijn beursgang in november, na de Amerikaanse presidentsverkiezingen, openbaar willen maken. In augustus liet Airbnb al weten het papierwerk voor een beursgang vertrouwelijk te hebben ingediend bij de toezichthouder. Die gegevens hoeft een bedrijf pas bekend te maken als het beslist wanneer het daadwerkelijk naar de beurs wil.

Als Airbnb zo'n 3 miljard dollar ophaalt, zou de waarde van het hele bedrijf meer dan 30 miljard dollar bedragen. Dat is aanzienlijk meer dan de 18 miljard waarop Airbnb in april werd gewaardeerd toen het bedrijf 2 miljard aan leningen ophaalde bij investeerders. Daarvoor werd de waarde van de onderneming op 21 miljard dollar geschat.

De laatste tijd heeft Airbnb geprofiteerd van de angst van veel reizigers om in grote hotels te verblijven tijdens de coronauitbraak. In plaats daarvan kiezen ze liever voor een kleine accomodatie. In juli liet het bedrijf weten voor het eerst sinds begin maart boekingen voor meer dan 1 miljoen overnachtingen in één dag te hebben behaald.

Meer uit Financieel

Adyen keldert op Damrak, Unilever tussen schaarse stijgers

AMSTERDAM (ANP) - Adyen heeft donderdag op de aandelenbeurs in Amsterdam ruim 18 procent van zijn beurswaarde zien verdampen. Het betaalbedrijf, dat de betaaltransacties afhandelt voor bedrijven als McDonald's en Hennes & Mauritz (H&M), zag het aantal transacties afgelopen kwartaal stijgen. Volgens analisten van investeringsbank Jefferies viel de omzet van het bedrijf echter tegen.

20 minuten geleden
Pfizer en BioNTech in VS aangeklaagd om inbreuk mRNA-patenten

LONDEN (ANP/RTR) - De Britse farmaceut GlaxoSmithKline (GSK) heeft biotechnoloog BioNTech en farmaceut Pfizer aangeklaagd in de Verenigde Staten. Volgens GSK hebben de twee bedrijven inbreuk gemaakt op patenten rondom mRNA-technologie, die is gebruikt bij het ontwikkelen van coronavaccins.

40 minuten geleden
Aandeelhouders OCI stemmen voor omstreden belastingconstructie

AMSTERDAM (ANP) - Aandeelhouders van OCI hebben voor twee wijzigingen van de statuten gestemd, waarmee het chemieconcern geen dividendbelasting hoeft te betalen. De aandeelhouders steunden deze omstreden constructie donderdag tijdens de aandeelhoudersvergadering van OCI, meldt het concern.

1 uur geleden
Facebook-moederbedrijf Meta keldert op Wall Street na cijfers

NEW YORK (ANP) - Meta Platforms ging donderdag hard onderuit op de aandelenbeurzen in New York. De eigenaar van Facebook, WhatsApp en Instagram gaf een tegenvallende omzetverwachting af voor het huidige kwartaal. Ook verwacht Meta dit jaar meer kosten te maken door de vele investeringen in kunstmatige intelligentie (AI). Het socialemediabedrijf boekte afgelopen kwartaal wel meer winst dan verwacht.

2 uur geleden
Politie heeft begrip voor gebruik bodycams in supermarkt

AMSTERDAM (ANP) - De politie heeft begrip voor het besluit van supermarktketen Dirk om personeel te voorzien van bodycams. Supermarktketen Jumbo zegt ook naar de inzet van bodycams te hebben gekeken.

3 uur geleden
Groei economie VS zwakt sterker af dan verwacht

WASHINGTON (ANP/BLOOMBERG) - De Amerikaanse economie is in het eerste kwartaal van dit jaar aanzienlijk minder sterk gegroeid dan in de voorgaande periode. Dat meldde de Amerikaanse overheid in een voorlopige schatting. De groei viel ook minder sterk uit dan verwacht.

3 uur geleden
Moederbedrijf Douglas verwacht meer op te halen met beursgang

AMSTERDAM (ANP/BLOOMBERG) - Investeringsmaatschappij CVC Capital Partners verwacht meer op te halen bij de introductie op de Amsterdamse beurs. Het bedrijf is onder andere eigenaar van cosmeticaketen Douglas en horlogemerk Breitling en investeerde in de Franse en Spaanse voetbalcompetities.

3 uur geleden