Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Air France-KLM eindigt lager op terughoudend Damrak

Air France-KLM eindigt lager op terughoudend Damrak

AMSTERDAM (ANP) - Air France-KLM is donderdag op het Damrak in de min geëindigd. Beleggers reageerden op een adviesverlaging van de JPMorgan. Dat deed de Amerikaanse bank vanwege de vooruitzichten van de luchtvaartmaatschappij voor 2024. Het aandeel eindigde 3,1 procent lager.

KLM had daarnaast last van problemen op Schiphol. Als gevolg van zware mist moest de luchtvaartmaatschappij donderdag 66 retourvluchten schrappen, wat neerkomt op zo'n 132 heen- en terugvluchten. Het gaat vooral om vluchten van en naar Europese bestemmingen. "Wegens de aanhoudende aanvriezende mist moeten vliegtuigen gede-icet worden en is er beperkte baancapaciteit op Schiphol", liet een woordvoerster van KLM weten.

De stemming op Beursplein 5 bleef verder terughoudend. De AEX eindigde vrijwel gelijk op 776,34 punten. De MidKap, met daarin Air France-KLM, verloor 0,1 procent tot 868,37 punten. De beurzen in Frankfurt en Parijs leverden tot 0,2 procent in, Londen bleef vlak.

Heineken

Bovenaan de hoofdindex stond bierbrouwer Heineken met een plus van 1,4 procent. Ook chipbedrijf Besi (plus 1,3 procent) en ABN AMRO (plus 1 procent) werden meer waard.

Prosus sloot de handelsdag 0,2 procent hoger af. De techinvesteerder heeft bekendgemaakt zijn belang in het Chinese internet- en gamebedrijf Tencent te verkleinen. Daardoor houdt Prosus iets minder dan 25 procent van de aandelen in handen.

Heijmans

Bij de kleine bedrijven won Heijmans 1 procent. Het bouwbedrijf maakte donderdag een nieuwe opdracht bekend. In opdracht van Rijkswaterstaat gaat Heijmans wegen in het zuiden van Gelderland en het zuiden van Overijssel onderhouden. Daarmee is zo'n 125 miljoen euro gemoeid.

In Frankfurt daalde Lufthansa 2 procent. Het luchtvaartconcern heeft bekendgemaakt te willen samenwerken met de startup Lilium, een bouwer van luchttaxi's. Vooralsnog gaat het om een memorandum van overeenstemming. Daarin staan onder meer voornemens voor het samenwerken aan vliegtuigonderhoud en het leveren van bemanning voor zespersoons elektrische toestellen van Lilium.

Euro- en oliekoers

De olieprijzen stabiliseerden weer na een flinke daling op woensdag. Een vat Amerikaanse olie klom 0,1 procent in prijs tot 69,43 dollar, Brentolie verloor juist 0,1 procent aan waarde tot 74,22 dollar per vat. De euro was 1,0787 dollar waard, tegen 1,0789 dollar een dag eerder.

Meer uit Financieel

CPB ziet arbeidsmigratie niet als oplossing krapte arbeidsmarkt

DEN HAAG (ANP) - Arbeidsmigratie helpt op de langere termijn niet om de krapte op de arbeidsmarkt op te lossen, staat in een rapport van het Centraal Planbureau (CPB). "Meer arbeidsaanbod zorgt namelijk voor meer economische activiteit en daardoor stijgt de vraag naar arbeid vanzelf weer mee", stellen de onderzoekers vast.

2 uur geleden
SOMO: met verkoop ontloopt Shell schuld aan milieuramp in Nigeria

AMSTERDAM (ANP) - Shell mag zich niet terugtrekken uit Nigeria tot een oplossing is gevonden voor de milieuschade die het olie- en gasconcern daar heeft aangericht. Dat stelt de Stichting Onderzoek Multinationale Ondernemingen (SOMO).

2 uur geleden
Veehouderij voldoet aan mestregels, maar productie moet omlaag

DEN HAAG (ANP) - De veehouderij zal in twee jaar tijd minstens 6 procent minder stikstof en 7 procent minder fosfaat moeten gaan produceren om aan de strenger wordende Europese mestregels te voldoen. Het CBS heeft dat uitgerekend. Vorig jaar is de sector binnen de maximaal toegestane hoeveelheden gebleven, meldt het statistiekbureau.

2 uur geleden
Apple stijgt op Wall Street na geruchten over staken autoproject

NEW YORK (ANP) - Apple is dinsdag gestegen op de aandelenbeurzen in New York. Persbureau Bloomberg meldde dat het techconcern uit Cupertino stopt met het jarenlange project voor de ontwikkeling van een eigen auto. Veel personeel dat daarbij betrokken was, wordt overgeheveld naar de divisie voor kunstmatige intelligentie (AI) binnen het bedrijf. Het aandeel eindigde 0,8 procent hoger.

5 uur geleden
Vakbond roept op tot nieuwe staking grondpersoneel Lufthansa

FRANKFURT (ANP/DPA) - De Duitse vakbond Verdi heeft opgeroepen tot een landelijke staking van drie dagen door grondpersoneel van luchtvaartconcern Lufthansa. Die zou woensdag al moeten beginnen. Volgens de bond zullen reizigers daar deze keer niets van merken.

6 uur geleden
Apple stopt vermoedelijk met ontwikkeling eigen auto

CUPERTINO (ANP/BLOOMBERG) - Apple stopt met het ontwikkelen van een eigen auto. Dat melden bronnen aan persbureau Bloomberg. Daarmee komt er een einde aan een jarenlang project van het Amerikaanse techconcern dat omstreeks 2014 begon. Veel medewerkers uit het team dat werkte aan de 'Apple Car' worden overgeheveld naar de divisie voor kunstmatige intelligentie (AI) binnen het bedrijf.

7 uur geleden
Cabinepersoneel Brussels Airlines gaat woensdag drie dagen staken

BRUSSEL (ANP/BELGA) - Het cabinepersoneel van de Belgische luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines gaat vanaf woensdag drie dagen staken. Daartoe hadden vakbonden ACV Puls en CNE eerder al opgeroepen, maar de stakingsplannen zijn dinsdag bevestigd. Brussels Airlines heeft al laten weten woensdag een vijfde van alle geplande vluchten te schrappen. De thuisluchthaven van Brussels Airlines is Brussels Airport, waar jaarlijks ook veel Nederlanders gebruik van maken.

8 uur geleden