Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Air France-baas: Air France-KLM heeft snel staatssteun nodig

Air France-baas: Air France-KLM heeft snel staatssteun nodig

PARIJS (ANP) - Air France-KLM heeft 6 miljard euro in kas, maar heeft vanwege de coronacrisis snel staatssteun van de Franse en Nederlandse regeringen nodig om de vloot in de lucht te kunnen houden. Dat heeft Air France-baas Anne Rigail tegen de Franse krant Le Figaro gezegd.

De directie van Air France-KLM is in gesprek met de regeringen in de landen, die beide 14 procent van de aandelen bezitten, om te kijken in welke vorm het luchtvaartconcern kan worden gesteund. "De gesprekken zijn aan de gang. Het concern heeft 6 miljard euro in kas, maar we zullen snel financiële hulp nodig hebben", zei ze zonder meer details te willen bekendmaken.

Luchtvaartconcern Air France-KLM is in gesprek met verschillende banken over miljarden euro's aan noodleningen waar de Nederlandse en Franse overheid garant voor moeten staan. "De steun van de Franse en Nederlandse regering is absoluut noodzakelijk om hier doorheen te komen", zei Rigail. "We zijn dankbaar dat beide landen hebben toegezegd om te helpen."

Meer uit Financieel

Gelderse laadpalen kunnen uitgezet bij krapte op stroomnet

ARNHEM (ANP) - In meerdere gemeenten in Gelderland en Utrecht kunnen laadpalen binnenkort worden uitgezet als het stroomnetwerk overbelast is. De 191 laadpalen komen onder het beheer van Park&Charge en gaan "netbewust laden". Dat betekent dat er minder of geen stroom naar de palen toegaat als er minder stroom beschikbaar is.

47 minuten geleden
Geen daling aantal klanten voor AH na einde tabaksverkoop

ZAANDAM (ANP) - Klanten zijn Albert Heijn niet gaan mijden sinds de supermarktketen is gestopt met de verkoop van tabak. Vanaf 1 juli is het voor alle supermarkten verboden om rookwaren te verkopen, maar Albert Heijn stopte hier na de jaarwisseling al mee. Het aantal bezoekers is sindsdien niet gedaald, zei topman Frans Muller van moederbedrijf Ahold Delhaize in een toelichting op de kwartaalcijfers.

47 minuten geleden
Britten sluiten cyberaanval uit voor storing vliegvelden

LONDEN (ANP/AFP) - De Britse overheid gaat er niet vanuit dat een cyberaanval de oorzaak was van een storing op verschillende luchthavens in het land. Door die storing was het automatisch scannen van paspoorten dinsdagavond enkele uren niet mogelijk. Omdat de grenspolitie als gevolg daarvan handmatig paspoorten moest controleren, ontstonden lange rijen.

49 minuten geleden
Cao-akkoord voor ruim 120.000 schoonmakers, melden vakbonden

UTRECHT (ANP) - CNV en FNV hebben een principeakkoord bereikt over een nieuwe cao voor schoonmakers en glazenwassers met brancheorganisatie Schoonmakend Nederland, melden de vakbonden. De afspraken gelden volgens CNV voor meer dan 120.000 mensen.

1 uur geleden
Buitenveldertbaan Schiphol anderhalve week dicht om onderhoud

SCHIPHOL (ANP) - De Buitenveldertbaan op Schiphol is tussen 13 en 22 mei buiten gebruik voor jaarlijks onderhoud, meldt de luchthaven. Voor opstijgende vliegtuigen is de Kaagbaan beschikbaar, die eerder ook al een tijd buiten gebruik was. Binnenkomende vliegtuigen kunnen gebruikmaken van de Schiphol-Oostbaan.

1 uur geleden
Noodlanding FedEx-Boeing in Istanbul door defect landingsgestel

ISTANBUL (ANP) - Een Boeing-vrachtvliegtuig van pakketbezorger FedEx heeft woensdagochtend een noodlanding gemaakt op Istanbul Airport door een probleem met het landingsgestel. Het voorste deel functioneerde niet.

2 uur geleden
Zweedse centrale bank verlaagt rente voor het eerst in acht jaar

STOCKHOLM (ANP/AFP/BLOOMBERG) - De Zweedse centrale bank heeft de rente in het land voor het eerst in acht jaar verlaagd. De stap van de Riksbank volgt op de afkoelende inflatie in het Scandinavische land. Bij het vorige rentebesluit hadden de Zweedse beleidsmakers al laten doorschemeren dat de leenkosten in mei of juni waarschijnlijk zouden worden verlaagd.

2 uur geleden