Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ahoy doet eigen onderzoek naar schietpartij bij urbanfeest

Ahoy doet eigen onderzoek naar schietpartij bij urbanfeest

ROTTERDAM (ANP) - Rotterdam Ahoy stelt een onderzoek in naar het schietincident in de nacht van zaterdag op zondag dat gebeurde bij een urbanfeest in het evenementencomplex. De directie wil weten hoe het kan dat iemand een vuurwapen mee naar binnen kon nemen.

"Wij zijn als Ahoy erg geschrokken door deze situatie", laat een woordvoerder weten. "Onze zorg gaat allereerst uit naar slachtoffers en eventueel betrokken medewerkers en wij zullen, in samenwerking met de organisator, gaan uitzoeken hoe dit heeft kunnen gebeuren." De evenementen die zondag geprogrammeerd staan ondervinden daar geen hinder van.

Ahoy zegt dat veiligheid "onze grootste aandacht" heeft. "Zeker ook tijdens komende events."

Bij de schietpartij is een man ernstig gewond geraakt, zegt de politie. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht. Twee verdachten van 20 en 31 jaar, beiden uit Rotterdam, zijn aangehouden op verdenking van betrokkenheid.

Op het moment van de schietpartij vond het feest I Love Urban plaats, waarvan acteur en komiek Jandino Asporaat gastheer was. Gedurende de avond traden verschillende bekende artiesten op zoals Frenna, Jonna Fraser, Bilal Wahib, Bizzey, Idaly en Poke.

Meer uit Binnenland

Tientallen mensen bij herdenking bij Joodse begraafplaats Tacozijl

TACOZIJL (ANP) - Naar schatting hebben zo'n 75 mensen bij de Joodse begraafplaats in het Friese buurtschap Tacozijl de jaarlijkse dodenherdenking bijgewoond. Normaal gesproken komen op die herdenking ongeveer vijftien mensen af, maar een oproep van de Friese commissaris van de Koning Arno Brok om de Joodse gemeenschap te steunen leidde tot meer belangstelling. Brok was zelf ook aanwezig bij de herdenking en legde een krans.

3 uur geleden
Oorlogsslachtoffers zwemsport herdacht bij Olympisch Stadion

AMSTERDAM (ANP) - Bij de jaarlijkse Nationale Sportherdenking bij het Olympisch Stadion in Amsterdam is stilgestaan bij de slachtoffers in de Tweede Wereldoorlog uit de zwemsport. Alleen al bij de Amsterdamse club De Watervrienden werden circa tweehonderd Joodse leden vermoord. NOC*NSF-voorzitter Anneke van Zanen-Nieberg was een van de sprekers bij het beeld van Prometheus voor het stadion.

5 uur geleden
Grote kans op buien tijdens Nationale Herdenking op de Dam

HOUTEN (ANP) - Op de Dam in Amsterdam, maar ook elders in het land, is zaterdagavond grote kans op regen. Weeronline heeft de buiensituatie rond 20.00 uur in kaart gebracht en meldt dat de hevigste buien in Noord-Holland, Flevoland, Utrecht en Gelderland plaatsvinden.

6 uur geleden
410 lokale 4 mei-herdenkingen aangemeld voor herdenkingskaart

AMSTERDAM (ANP) - Dit jaar hebben zich 410 organisatoren gemeld voor de zogeheten 'digitale herdenkingskaart', laat een woordvoerder van het Nationaal Comité 4 en 5 mei weten. Via deze online kaart kunnen mensen direct zien waar in Nederland herdenkingen plaatsvinden.

7 uur geleden
Vrouw slaat andere vrouw op hoofd met plastic bierpul in Breda

BREDA (ANP) - De politie heeft vrijdagavond laat een vrouw opgepakt omdat zij in een horecagelegenheid in Breda een andere vrouw op haar hoofd sloeg met een plastic bierpul. Het slachtoffer, een 26-jarige Bredase, werkt in een horecazaak aan de Havenmarkt. Rond 23.55 uur gooide de vrouw "uit het niets" bier over haar heen en sloeg met de bierpul van hard plastic tegen haar hoofd, verklaarde ze tegenover de politie. Ze liep daarbij een hoofdwond op.

8 uur geleden
Brand Oss onder controle, pand gecontroleerd uitgebrand

OSS (ANP) - De brand bij het distributiecentrum Vice Versa aan de Kanaalstraat in Oss is na ruim 28 uur onder controle, meldt de veiligheidsregio Brabant-Noord zaterdag. Het hele pand is verloren gegaan. Het was een grote loods van 300 bij 150 meter die vol stond met levensmiddelen. Er wordt nog nageblust.

8 uur geleden
Treinen sloegen vorig jaar bijna 2800 keer station over

UTRECHT (ANP) - Treinen van NS zijn vorig jaar 2788 keer voorbijgereden aan een station waar ze eigenlijk hadden moeten stoppen. Op een totaal aantal stops van 12 miljoen is dat 0,02 procent, meldt de NS zaterdag.

10 uur geleden