Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ahold-topman wil duidelijkheid over mondkapjes

Ahold-topman wil duidelijkheid over mondkapjes

AMSTERDAM (ANP) - Topman Frans Muller van winkelconcern Ahold Delhaize wil dat er duidelijkheid van de overheid komt over het dragen van mondkapjes. In de winkels van het bedrijf, zoals Albert Heijn, Etos, en Gall & Gall, wordt aangeraden ze te dragen, maar daarop wordt niet gecontroleerd. "Het is niet onze taak om aan de deur te handhaven", zei Muller in televisieprogramma Buitenhof.

Nu is er nog een dringend advies tot het dragen van mondkapjes vanuit de overheid. Veel winkels volgen dat, maar weigeren klanten zonder gezichtsmasker niet. Enkele andere winkels stellen mondkapjes wel verplicht, zoals bijvoorbeeld De Bijenkorf. De onduidelijkheid die dat oplevert, kan volgens Muller alleen door de overheid worden weggenomen. "We hebben veel contact met de overheid en ook met het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL), onder meer daarover."

Ahold merkt dat mensen gezonder willen eten tijdens de crisis en dat is voor het bedrijf ook heel belangrijk, volgens Muller. Toch ziet hij er niets in om de verkoop van ongezonde producten als sigaretten te staken zoals winkelketens als Lidl en Kruidvat wel hebben aangekondigd. "Dan moet er een gelijk speelveld zijn tussen supermarkten en benzinestations", meent Muller. Tegelijkertijd beweerde Muller dat Albert Heijn niet veel aan de verkoop van sigaretten verdient. "Het is een serviceartikel."

Meer uit Financieel

Minister: Credit Suisse zou maandag niet hebben overleefd

ZÜRICH (ANP/BLOOMBERG) - De Zwitserse regering was vorig weekend gedwongen om in te grijpen om Credit Suisse te redden want "de bank zou maandag niet hebben overleefd". Dat heeft de Zwitserse minister van Financiën Karin Keller-Sutter tegen de krant Neue Zürcher Zeitung gezegd.

13 uur geleden
Deutsche Bahn: drukker in treinen in aanloop staking maandag

BERLIJN (ANP/DPA) - Het Duitse spoorbedrijf Deutsche Bahn ziet dat het zaterdag drukker is in de treinen in aanloop naar de grote vervoersstaking in Duitsland op maandag. Mensen gaan eerder op reis om er zeker van te zijn hun bestemming te bereiken.

15 uur geleden
Duitsland en Brussel leggen ruzie over verbod brandstofauto bij

BRUSSEL (ANP) - Duitsland staakt zijn verzet tegen EU-regels die auto's met een verbrandingsmotor moeten uitbannen. Berlijn en Brussel zijn het eens geworden over het behouden van ruimte voor auto's op duurzame brandstoffen, meldt Frans Timmermans, de klimaatman van de Europese Commissie.

16 uur geleden
Peiling: meeste Duitsers hebben begrip voor grote staking vervoer

BERLIJN (ANP) - De meeste Duitsers hebben begrip voor de landelijke staking in het vervoer op maandag. Volgens een peiling die het Duitse persbureau dpa liet uitvoeren, zegt 55 procent van de respondenten dat de landelijke staking bij onder meer trein-, tram- en busvervoer en op luchthavens gerechtvaardigd is.

18 uur geleden
Medeoprichter van Intel Gordon Moore (94) overleden

HONOLULU (ANP/RTR) - Intel-medeoprichter Gordon Moore is vrijdag in zijn woning op Hawaï overleden. Moore, die 94 jaar oud werd, is vooral bekend van zijn voorspelling dat de rekenkracht van computerchips elk jaar, later bijgesteld naar elke twee jaar, verdubbelt. Die observatie is Moore's Law, ofwel de Wet van Moore, gaan heten.

1 dag geleden
Pharming na toelating medicijn grote winnaar op Amerikaanse beurs

NEW YORK (ANP) - De Leidse biotechnoloog Pharming maakte vrijdag een koerssprong op de Amerikaanse aandelenbeurzen. Beleggers reageerden enthousiast toen naar buiten kwam dat het bedrijf, dat jaren terug bekendheid verwierf door de genetisch gemanipuleerde stier Herman, in de Verenigde Staten toestemming heeft gekregen om zijn tweede medicijn op de markt te brengen.

1 dag geleden
ABP vergoedt schade duizenden mensen die pensioengeld misliepen

HEERLEN (ANP) - Pensioenfonds ABP komt met extra compensatie voor ruim 8000 mensen die jarenlang geen arbeidsongeschiktheidspensioen kregen maar daar wel recht op hadden. Dit heeft bestuursvoorzitter Harmen van Wijnen van het grootste pensioenfonds van Nederland vrijdag laten weten in het tv-programma Meldpunt van Omroep MAX. Hiermee zijn waarschijnlijk miljoenen euro's gemoeid.

1 dag geleden