Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ahold Delhaize kreeg vragen over prijsafspraken mondkapjes België

Ahold Delhaize kreeg vragen over prijsafspraken mondkapjes België

ZAANDAM (ANP) - Ahold Delhaize, het moederbedrijf van onder meer supermarktketen Albert Heijn, drogisterijketen Etos en drankenwinkel Gall & Gall, is ook benaderd door de Belgische concurrentiewaakhond in verband met het onderzoek naar onderlinge prijsafspraken over mondkapjes in supermarkten. Het supermarktconcern antwoordt op vragen van het ANP dat zijn Belgische keten Delhaize in juni vorig jaar vragen heeft ontvangen van de toezichthouder. Delhaize heeft medewerking verleend en erna niets meer gehoord van de onderzoekers, laat een woordvoerster weten.

"Vanaf mei 2020 heeft Delhaize, zoals elke retailer in België, op aanvraag van de overheid mondkapjes zo breed mogelijk beschikbaar gesteld. Een maand daarna heeft Delhaize vragen ontvangen van de bijzondere mededingingsautoriteit rondom mondkapjes en prijzen. Hier heeft Delhaize haar volledige medewerking aan verleend en antwoord op gegeven. Sindsdien heeft Delhaize niets meer vernomen van de bijzondere mededingingsautoriteit", stelt het bedrijf in een schriftelijke reactie. Het bedrijf zegt "altijd een onafhankelijke prijsstelling" te hebben gehanteerd.

Het onderzoek van de Belgische Mededingingsautoriteit begon een jaar geleden, bevestigde de waakhond maandag. Dat was kort nadat supermarkten waren gestart met de verkoop van de mondmaskers. "We hebben toen dingen gezien die ons wat vreemd leken", aldus de waakhond. De instantie vermoedde dat winkelketens samen besloten "om de prijs op een zeker niveau te zetten." Prijsafspraken tussen concurrenten zijn verboden. Het onderzoek gaat mogelijk nog enkele maanden duren.

Supermarktketen Carrefour België vermeldde het onderzoek naar de "contacten tussen verschillende distributeurs" in zijn jaarverslag. Welke andere supermarkten betrokken zijn is niet duidelijk. Supermarktketen Jumbo, ook actief in België, laat weten niet te zijn benaderd door de waakhond.

Meer uit Financieel

Google-moeder Alphabet profiteert van clouddiensten en advertenties

MOUNTAIN VIEW (ANP) - Alphabet, het moederbedrijf van Google, heeft het afgelopen kwartaal opnieuw geprofiteerd van het aanbieden van zijn clouddiensten, maar ook advertenties leverden meer op. De omzet van het Amerikaanse concern steeg op jaarbasis met 14 procent tot ruim 84,7 miljard dollar, omgerekend meer dan 78 miljard euro.

3 uur geleden
Opnieuw minder winst voor Tesla door goedkopere auto's

AUSTIN (ANP) - Tesla heeft in het tweede kwartaal van dit jaar opnieuw flink minder winst geboekt. Dat kwam onder meer doordat de elektrische autofabrikant minder omzet haalde uit de verkoop van Tesla-wagens, waarvan de prijzen zijn gedaald.

4 uur geleden
Spotify maakt flinke koerssprong na kwartaalresultaten

NEW YORK (ANP) - Spotify heeft dinsdag een flinke koerssprong gemaakt op de aandelenbeurzen in New York. Beleggers reageerden enthousiast op de kwartaalresultaten van de muziekstreamingdienst. Zo maakte Spotify bekend dat maandelijks 626 miljoen mensen naar muziek en podcasts luisteren via het platform, 14 procent meer dan een jaar eerder.

4 uur geleden
LVMH ziet winst dalen door terughoudende rijke consument

PARIJS (ANP/RTR) - LVMH, het Franse luxebedrijf achter merken als Louis Vuitton, Christian Dior, Givenchy en Tiffany & Co, heeft minder winst behaald in het afgelopen halfjaar. Door onzekere geopolitieke en economische omstandigheden gaven rijke consumenten minder uit aan onder meer dure handtassen en Hennessy Cognac.

7 uur geleden
Flink meer orders voor chiptoeleverancier ASMI

ALMERE (ANP) - Chiptoeleverancier ASM International (ASMI) heeft het aantal nieuwe orders over de maanden april tot en met juni flink zien toenemen. De orderontvangst kwam uit op ruim 755 miljoen euro, 56 procent meer dan in dezelfde periode een jaar eerder. ASMI levert onder meer systemen voor de bewerking van wafers, de dunne schijfjes waarvan halfgeleiders worden gemaakt.

8 uur geleden
The Information: opvouwbare iPhone mogelijk in 2026 op de markt

CUPERTINO (ANP) - Apple werkt aan een opvouwbare iPhone die mogelijk in 2026 op de markt komt. Dat meldt The Information op basis van ingewijden. Zij vertellen de technieuwssite dat Apple de afgelopen maanden contact heeft gezocht met toeleveranciers voor het produceren van de benodigde onderdelen.

8 uur geleden
AkzoNobel grootste daler in AEX na teleurstellend cijferbericht

AMSTERDAM (ANP) - AkzoNobel, fabrikant van verfmerken als Sikkens en Flexa, moest dinsdag een koersverlies op het Damrak incasseren van 3 procent na de publicatie van tegenvallende vooruitzichten. Daarmee eindigde AkzoNobel onderaan de AEX. Het bedrijf denkt dat de winst dit jaar aan de onderkant van de verwachtingen uitkomt, mede door gestegen kosten. Ook had het bedrijf last van het slechte weer, waardoor er minder werd geverfd buiten.

8 uur geleden