Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ahold Delhaize klimt op positieve beurs

Ahold Delhaize klimt op positieve beurs

AMSTERDAM (ANP) - Het aandeel Ahold Delhaize was woensdag in trek op de Amsterdamse beurs na een verhoging van de winstverwachting door het supermarktconcern. De Europese beurzen gingen over een breed front omhoog. Beleggers verwerkten de kwartaalberichten van grote bedrijven als BMW, Allianz, Commerzbank en Deutsche Post. Op het Damrak kwamen naast Ahold Delhaize ook informatieleverancier Wolters Kluwer en optiekketen GrandVision met cijfers.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel 1,4 procent hoger op 565,92 punten. De MidKap klom 1,6 procent tot 786,66 punten. De beurzen in Frankfurt, Londen en Parijs stegen tot 1,3 procent.

Alle 25 AEX-bedrijven stonden in het groen. Ahold Delhaize (plus 5,4 procent) was de grote winnaar en bereikte de hoogste koers ooit na een verdubbeling van de kwartaalwinst en een verhoging van de winstverwachting voor het hele jaar. Het moederbedrijf van Albert Heijn en bol.com profiteerde opnieuw van hamstergedrag van consumenten als gevolg van de uitbraak van het coronavirus, net als in het eerste kwartaal.

ASR

ASR steeg 3,4 procent na de aankondiging dat de verzekeraar haar dividenduitkering en aandeleninkoopprogramma hervat. Informatieleverancier Wolters Kluwer zag de resultaten groeien in de eerste jaarhelft en klom 3,2 procent.

GrandVision bleef vlak in de MidKap. Het optiekbedrijf dook in de eerste jaarhelft stevig in de rode cijfers door de tijdelijke sluiting van winkels vanwege de corona-uitbraak. Wel is er volgens het bedrijf sinds de heropening in diverse landen sprake van een stevig herstel.

Deutsche Post DHL

In Frankfurt won Deutsche Post DHL ruim 2 procent. Het Duitse postbedrijf profiteerde afgelopen kwartaal van de sterk gestegen vraag naar pakketbezorging door de corona-lockdowns in diverse landen. Allianz daalde 0,1 procent. De Duitse verzekeraar zag het kwartaalresultaat opnieuw flink kelderen door de coronacrisis, maar is wel optimistischer over de tweede jaarhelft. Automaker BMW verloor dik 2 procent na een teleurstellend kwartaalbericht.

Commerzbank steeg 4 procent. De Duitse bank denkt dit jaar in de rode cijfers te duiken, terwijl eerder nog op een positief resultaat werd gerekend. Accor zakte 3 procent in Parijs. De hotelgroep gaat 1000 banen schrappen na een verlies van 1,5 miljard euro in het eerste halfjaar.

De euro was 1,1823 dollar waard tegen 1,1767 dollar een dag eerder. De prijs van een vat Amerikaanse olie klom 0,4 procent tot 41,88 dollar. Brentolie kostte 0,5 procent meer op 44,64 dollar per vat.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Financieel

Elbers: doen ons uiterste best om deadline van 1 oktober te halen

SCHIPHOL (ANP) - KLM-topman Pieter Elbers zegt in een interview met het het Financieele Dagblad dat de luchtvaartmaatschappij zijn 'uiterste best doet' om voor 1 oktober een herstelplan aan te bieden aan minister Wopke Hoekstra van Financiƫn. Dit in ruil voor de 3,4 miljard euro aan steun, een combinatie van door de staat gegarandeerde bankleningen en directe leningen van het Rijk, waarmee KLM deze moeilijke periode moet zien te overleven.

15 uur geleden
China komt met tegenmaatregelen na Amerikaanse sancties

PEKING (ANP/AFP/RTR) - Het Chinese ministerie van Handel heeft zaterdag bekendgemaakt wanneer wordt opgetreden tegen "onbetrouwbare entiteiten" die op een lijst zijn geplaatst. Het land gaat zich onder meer richten op buitenlandse bedrijven en individuen die de soevereiniteit van China in gevaar brengen. De stap wordt gezien als vergelding voor Amerikaanse sancties tegen Chinese bedrijven zoals Huawei.

16 uur geleden
TikTok vecht verbod van Trump aan bij rechter

WASHINGTON (ANP/BLOOMBERG) - TikTok en haar moedermaatschappij ByteDance proberen via de rechter het verbod dat door de regering-Trump is uitgevaardigd van tafel te krijgen. Ze hebben een klacht ingediend tegen het decreet van Trump waarmee Amerikaanse bedrijven wordt verboden zaken met hen te doen.

16 uur geleden
Forse verliesbeurt op Wall Street

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York hebben de week met duidelijke verliezen afgesloten. Onzekerheid rond mogelijk te ver omhooggeschoten beurskoersen voor techbedrijven beheersen het sentiment al langer, en beleggers zoeken naar richting. Grote technologiebedrijven gingen daarom in de uitverkoop. Daarbij kwam ook een nieuwe stap in het Chinees-Amerikaanse conflict rond de apps TikTok en WeChat.

1 dag geleden
Hoge Raad: ook Airbnb-verhuur van tuinhuis voor volle pond belast

DEN HAAG (ANP) - Of huiseigenaren hun hele woning of slechts een deel daarvan tijdelijk verhuren, maakt voor het innen van belasting over die inkomsten niet uit. Dat volgt uit een uitspraak van de Hoge Raad na een jarenlange juridische strijd tussen de Belastingdienst en een echtpaar dat hun tuinhuis via Airbnb verhuurde.

1 dag geleden
'Stroom aan annuleringen voor vakantiepark door Duits code rood'

LEUSDEN (ANP) - Vakantieparken, jachthavens en andere ondernemingen in de recreatiesector in Noord- en Zuid-Holland zeggen een stroom van annuleringen uit Duitsland binnen te krijgen. Vakantiegangers uit Duitsland kunnen niet meer naar de twee provincies, omdat die gebieden door Berlijn zijn aangewezen als risicogebied voor coronabesmettingen. Dit leidt tot woede bij ondernemersorganisatie HISWA-RECRON, die een boze brief naar het Duitse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft gestuurd.

1 dag geleden
AEX sluit met verlies tegen achtergrond opleving corona

AMSTERDAM (ANP) - De aandelenbeurs in Amsterdam is vrijdag met een lichte min de handel uit gegaan. Elders in Europa was het sentiment overwegend negatief, waarbij vooral een fiks verlies voor de beurs in Madrid opviel. In de regio rond de Spaanse hoofdstad gaat een gedeeltelijke lockdown gelden als reactie op sterk toenemende coronabesmettingen. Die opleving van het virus in Europa zat op de beurzen vooral aandelen uit de reisbranche dwars.

1 dag geleden