Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

AH: winstgevendheid e-commerce niet relevant, kijken naar geheel

AH: winstgevendheid e-commerce niet relevant, kijken naar geheel

BARENDRECHT (ANP) - Topvrouw Marit van Egmond van Albert Heijn vindt het "niet relevant" hoe rendabel de tak onlineboodschappen op zich is. Dat antwoordde ze tijdens de presentatie van een nieuw distributiecentrum voor onlinebestellingen, op een vraag uit de zaal over de winstgevendheid van e-commerce. "We kijken naar de totale winstgevendheid als Albert Heijn", zei Van Egmond.

Online bestelde boodschappen zijn voor supermarkten in Nederland een verlieslatende activiteit, mede door de forse investeringen die supermarkten moeten doen. Albert Heijn zet met de opening van een gemechaniseerd distributiecentrum in Barendrecht voor onlinebestellingen in op de groei van e-commerce.

Meer dan 10 procent van de omzet van Albert Heijn komt van online bestellen. "Met het Home Shop Center in Barendrecht boren we een nieuwe mogelijkheid aan om te blijven groeien met e-commerce, rekening houdend met de krapte op de arbeidsmarkt", aldus Van Egmond. Volgens de supermarktketen is het nu lastig om medewerkers te vinden en daarom zet Albert Heijn ook in op technologie.

Geautomatiseerd netwerk aan rails

In het gemechaniseerde distributiecentrum van Albert Heijn worden de houdbare producten voor online bestellingen door driehonderd robots verzameld in een geautomatiseerd netwerk van rails en bakken. Hierdoor wordt het werk voor medewerkers lichter, aldus de supermarktketen. Zij hoeven niet meer handmatig alle producten bij elkaar te verzamelen. Vers- en koelproducten moeten nog wel handmatig verzameld worden in de boodschappenkratten.

Het met robots versterkte distributiecentrum in Barendrecht vervangt een distributiecentrum in Rotterdam. De in totaal negenhonderd medewerkers verhuizen allemaal mee naar het nieuwe gebouw in Barendrecht. In het centrum worden 7000 bestellingen per dag verwerkt.

Zwolle

Albert Heijn is in Zwolle bezig met de bouw van een tweede gemechaniseerde Home Shop Center. De opening staat halverwege volgend jaar gepland.

Meer uit Financieel

Bloomberg: Unilever is verkoopgesprekken ijsjestak begonnen

LONDEN (ANP) - Unilever is aan eerste gesprekken begonnen met bedrijven die mogelijk de ijsjestak van het verzorgings- en levensmiddelenconcern willen kopen. De divisie, met onder andere de merken Magnum en Ben & Jerry's, kan tot 15 miljard pond (meer dan 17,8 miljard euro) waard zijn. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden.

1 uur geleden
Ryanair claimt overwinning op Booking in Amerikaanse rechtszaak

DUBLIN (ANP) - Luchtvaartmaatschappij Ryanair zegt in de Verenigde Staten een rechtszaak te hebben gewonnen van het moederbedrijf van Booking.com. Een jury in de staat Delaware oordeelde dat het internetbedrijf regels tegen onlinefraude heeft overtreden, meldt Ryanair.

2 uur geleden
Luchtvaartbedrijven verliezen op Europese beurzen na storing

AMSTERDAM (ANP) - Aandelen van luchtvaartbedrijven hebben vrijdag aan waarde verloren nadat een wereldwijde IT-storing vluchtschema's in de war had geschopt. Op de Amsterdamse aandelenbeurs zakte Air France-KLM. Bij beleggers nam verder de nervositeit toe en de belangrijkste graadmeters in Europa sloten in de min.

3 uur geleden
Advies: huurverhoging van 3 procent bovenop inflatie mag

DEN HAAG (ANP) - Verhuurders in de vrije sector mogen in principe huurverhogingen doorvoeren van maximaal 3 procent bovenop de inflatie. Dat staat althans in een belangrijk advies aan de Hoge Raad rond twee rechtszaken over huurachterstanden. Een lagere rechtbank had daarbij vragen gesteld aan de Hoge Raad om duidelijk te krijgen hoe bepaalde rechtsregels rond huuropslag moeten worden uitgelegd.

3 uur geleden
Bella Hadid na ophef niet langer gezicht van Adidas-campagne

HERZOGENAURACH (ANP) - Bella Hadid is na commotie niet langer het gezicht van een campagne van Adidas na kritiek van pro-Israëlische organisaties. Een woordvoerder van het bedrijf laat aan persbureau AFP weten dat het model "met onmiddellijke ingang" uit de campagne is gehaald. Adidas heeft ook beelden ervan van sociale media verwijderd.

4 uur geleden
Vattenfall voert winst op, ondanks moeilijke situatie warmtenetten

SOLNA (ANP) - Energieleverancier Vattenfall is er in de eerste helft van dit jaar in geslaagd de winst op te voeren. De energieprijzen zijn weliswaar flink gedaald, maar het bedrijf heeft zijn tarieven met name in Scandinavische landen voor langere tijd vastgezet. "Dit compenseerde een moeilijkere situatie voor het Nederlandse warmtebedrijf", zegt topvrouw Anna Borg.

5 uur geleden
CrowdStrike onderuit op Wall Street na wereldwijde computerstoring

NEW YORK (ANP) - CrowdStrike ging vrijdag ruim 12 procent onderuit op de aandelenbeurzen in New York. Luchthavens, luchtvaartmaatschappijen, banken en televisiezenders kampten wereldwijd met computerstoringen, die werden veroorzaakt door problemen bij het Amerikaanse cyberbeveiligingsbedrijf. Een cyberbeveiligingsupdate leidde tot storingen in verschillende apps en clouddiensten van Microsoft. CrowdStrike liet daarop weten de update terug te draaien.

5 uur geleden