Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

AH geeft 7500 leidinggevenden nieuwe functie

AH geeft 7500 leidinggevenden nieuwe functie

ZAANDAM (ANP) - Bij Albert Heijn krijgen 7500 leidinggevenden een nieuwe functie als gevolg een grote herschikking van de organisatie. De functies teamleider en assistent-supermarktmanager verdwijnen, bevestigt de supermarktketen na berichtgeving van RTL Nieuws. Albert Heijn benadrukt dat niemand er daarbij in salaris op achteruitgaat, maar vakbond FNV is kritisch.

Een deel van de werknemers die geraakt worden door de herschikking, kan hierna aan de slag als manager voor 'vers', 'service' of het operationele gedeelte. Anderen worden zogeheten shiftleader, oftewel degene die tijdens verschillende ploegendiensten het personeel aanstuurt. Er gaan door de veranderingen geen arbeidsplaatsen verloren, stelt Albert Heijn.

Werknemers die door deze veranderingen een lagere functie toebedeeld krijgen, worden gecompenseerd zodat ze er in salaris niet op achteruitgaan. Sonja Boelhouwer, directeur winkels bij Albert Heijn, zegt dat dit bij de huidige situatie voor zo'n 50 procent van de 7500 betrokken werknemers geldt. De herschikking van functies is volgens Boelhouwer geen besparingsmaatregel, maar bedoeld om op nieuwe wensen van de klant in te spelen. "Het huidige model bestaat twaalf jaar. Met deze verandering gaan we meer inzetten op vers en service."

FNV-bestuurder Michiel Al is kritisch over de compensatieregeling. Werknemers onder de 50 jaar die deze toeslag ontvangen, gaan er bij toekomstige cao-loonsverhogingen namelijk minder op vooruit dan andere collega's. Bij een deel van de medewerkers zou een eventuele loonsverhoging van 3 procent bijvoorbeeld de helft lager uitvallen. Volgens Al worden medewerkers onder de 35 nog meer benadeeld. "Wij vinden dat bij een loonsverhoging via de cao iedereen daarvan moet profiteren."

Het herschikken van functies gebeurt niet alleen bij Albert Heijn. Concurrent Jumbo kondigde deze week een reorganisatie aan. Daarbij verdwijnen volgens de supermarktketen geen banen, maar er vervallen wel functies. Veel medewerkers moeten dus solliciteren op een nieuwe positie. Volgens FNV gaat het hierbij om een verkapte bezuiniging. door Jumbo.

Meer uit Financieel

EU-hof: geen compensatie reiziger voor repatriatievlucht corona

LUXEMBURG (ANP) - Luchtvaartmaatschappijen hoeven passagiers die aan het begin van de coronapandemie strandden niet te compenseren voor de kosten van een repatriatievlucht. Dat heeft het Europees Hof van Justitie, de hoogste rechtbank van de Europese Unie, besloten. Een Oostenrijks echtpaar had dat geëist.

15 minuten geleden
Kifid: bank mag rekening niet zonder reden opzeggen

DEN HAAG (ANP) - Een bank kan een rekening van een klant niet zomaar opzeggen zonder toe te lichten waarom. Simpelweg verwijzen naar de antiwitwasregels is niet voldoende, heeft de geschillencommissie van het in de financiële sector belangrijke klachteninstituut Kifid bepaald.

23 minuten geleden
Zwitsers parlement akkoord met onderzoek einde Credit Suisse

ZÜRICH (ANP/RTR) - Het Zwitserse parlement heeft ingestemd met een parlementaire enquête naar de ondergang van Credit Suisse en de redding van de bank door de grotere Zwitserse branchegenoot UBS. In mei werd al bekend dat er een onderzoekscommissie zou worden opgezet om te kijken naar de rol van de overheid, de centrale bank en financiële toezichthouder van Zwitserland bij de redding van Credit Suisse in maart van dit jaar.

42 minuten geleden
ECB: achteruitgang natuur risico voor driekwart bankleningen

FRANKFURT (ANP) - Bijna driekwart van alle leningen die banken bij bedrijven in de eurozone hebben uitstaan lopen gevaar als de natuur verder achteruitgaat. Dat schrijft bestuurslid Frank Elderson van de Europese Centrale Bank (ECB) naar aanleiding van voorlopige onderzoeksresultaten. Bedrijven kunnen bijvoorbeeld in de financiële problemen kunnen komen als oogsten kleiner worden, schoon drinkwater schaars wordt of toeristische trekpleisters minder aantrekkelijk worden door het verdwijnen van natuurgebieden.

1 uur geleden
Huren corporatiewoningen stijgen gemiddeld 2,4 procent

DEN HAAG (ANP) - Huurders van corporatiewoningen betalen na 1 juli gemiddeld 2,4 procent meer huur, berekende de koepelorganisatie voor woningcorporaties Aedes. Ongeveer 600.000 huurders krijgen een eenmalige korting omdat hun huren relatief hoog zijn en hun inkomens laag.

2 uur geleden
NN Group en Aegon in kopgroep AEX, Besi opnieuw bij dalers

AMSTERDAM (ANP) - De verzekeraars NN Group en Aegon behoorden donderdag tot de winnaars op de Amsterdamse beurs. Een positief analistenrapport van investeringsbank RBC, waarin de twee bedrijven als favorieten in de Benelux werden bestempeld, wakkerde de kooplust bij beleggers aan. Chipbedrijf Besi ging daarentegen opnieuw omlaag na de forse koersval een dag eerder.

2 uur geleden
Consumenten klagen bij EU over cryptoreclames op sociale media

BRUSSEL (ANP/RTR) - Socialemediaplatformen als Instagram, YouTube, TikTok en Twitter kunnen mogelijk te maken krijgen met strengere regelgeving voor advertentie over cryptovaluta. De Europese consumentengroep BEUC heeft namelijk een klacht ingediend bij de Europese Commissie en de consumentenautoriteiten over de misleidende promotie van digitale munten als bitcoin en ether op de onlineplatformen.

3 uur geleden