Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Agnelli geeft Boris Johnson de schuld van mislukken Super League

Agnelli geeft Boris Johnson de schuld van mislukken Super League

TURIJN (ANP) - De tussenkomst van de Engelse premier Boris Johnson heeft het voortijdig einde van de Super League ingeluid. Dat is de stellige overtuiging van Andrea Agnelli. "Zijn inmenging heeft ertoe geleid dat de zes Engelse club zich hebben teruggetrokken uit het project", aldus de voorzitter van Juventus, de voortrekker van het plan van twaalf Europese topclubs om zich los te maken van de Europese bond UEFA en een eigen gesloten competitie op te richten.

De Britse premier reageerde furieus op de plannen, omdat hij bang was dat Liverpool, Manchester City, Manchester United, Chelsea, Tottenham Hotspur en Arsenal zich ook zouden afkeren van de Premier League. Hij dreigde met wetgeving om dat te voorkomen. "Als zes clubs zouden breken met de Premier League, dan zou de politiek dat hebben gezien als een aanval op de brexit en haar politieke plannen", aldus Agnelli.

De preses van Juventus heeft inmiddels ingezien dat zijn project geen langer leven is beschoren. Zeker nu ook Atlético Madrid en Internazionale zijn afgehaakt. "Ik blijf overtuigd van de schoonheid van dit project. We zouden er de beste competitie van hebben kunnen maken. Maar eerlijk toegegeven, ik denk niet dat het project nu nog doorgaat."

Clubs wilden instappen

Volgens Agnelli waren veel clubs bereid om in te stappen. "Ik ga niet zeggen hoeveel clubs in slechts 24 uur contact met me hebben opgenomen met de vraag of ze mee konden doen en ik noem ook geen namen. Misschien hebben ze gelogen, maar ik werd benaderd door een aantal teams met de vraag wat ze konden doen om lid te worden."

De twaalf clubs overvielen de voetbalwereld met hun aankondiging in de nacht van zondag op maandag, zo'n beetje vlak voor het besluit van de UEFA om de Champions League verder uit te breiden. "Het is de aard van voetbalbusiness. Onze branche is over het algemeen niet erg oprecht of betrouwbaar. Als we toestemming van anderen hadden moeten vragen om het op deze manier te doen, hadden we zo'n project nooit kunnen uitvoeren."

Meer uit Voetbal

De Ligt denkt vaak aan terugkeer naar Ajax

MÜNCHEN (ANP) - Matthijs de Ligt wil ooit weer bij Ajax voetballen. "Ik denk vaak over een terugkeer na en hoop dat het gaat gebeuren", zegt de 24-jarige verdediger van Bayern München op de website van de club uit Amsterdam. "Ik heb drie jaar in het eerste gespeeld, relatief kort dus. Ik had altijd gedacht dat ik iets langer bij Ajax zou spelen, maar de situatie deed zich even iets anders voor. Als ik ooit nog de kans krijg om terug te keren bij Ajax zou ik dat echt heel graag willen. Maar je weet het natuurlijk nooit."

11 minuten geleden
Vitesse voelt ondanks degradatie steun van de supporters

ARNHEM (ANP) - De steun van de supporters voor het in grote financiële nood verkerende Vitesse is groot. Komende zondag zitten er naar verwachting 18.000 toeschouwers in de Gelredome bij de wedstrijd tegen Fortuna Sittard, terwijl de club uit Arnhem is gedegradeerd.

1 uur geleden
Totale schuld Vitesse bedraagt 18,9 miljoen euro

ARNHEM (ANP) - De totale schuld van de noodlijdende voetbalclub Vitesse bedraagt 18,9 miljoen euro. Dat staat in de stukken die de club heeft overlegd aan de rechtbank Gelderland in het zogeheten WHOA-verzoek.

4 uur geleden
Ten Hag vraagt om steun voor naar vorm zoekende Rashford

MANCHESTER (ANP/AFP) - Trainer Erik ten Hag roept de supporters van Manchester United op Marcus Rashford meer te steunen. De 26-jarige aanvaller maakte vorig seizoen dertig doelpunten en werd daarvoor beloond met een nieuw contract tot 2028, maar zijn vorm is sindsdien flink afgenomen.

4 uur geleden
Trainer Oosting gaat contract bij FC Twente verlengen

ENSCHEDE (ANP) - Joseph Oosting blijft bij FC Twente. Als de laatste details zijn afgerond, wordt het contract van de 52-jarige trainer opengebroken en met een jaar verlengd, meldt Tubantia.

5 uur geleden
Tuchel zegt Frankfurt niet als opwarmer te zien voor Real

MÜNCHEN (ANP) - Bayern München-trainer Thomas Tuchel zegt de competitiewedstrijd van zaterdag tegen Eintracht Frankfurt niet te zien als opwarmer voor de halve eindstrijd in de Champions League tegen Real Madrid van komende dinsdag. "Tegen Frankfurt kunnen we niets oefenen waar we tegen Real iets aan hebben, het is een hele andere situatie. We willen een topprestatie neerzetten omdat we de punten nodig hebben en het momentum willen behouden", sprak Tuchel op een persconferentie.

6 uur geleden
'Werk aan de winkel' om vertrouwen Kroes en rvc Ajax te herstellen

AMSTERDAM (ANP) - Er is werk aan de winkel om het vertrouwen tussen de als technisch directeur aangestelde Alex Kroes en de raad van commissarissen (rvc) van Ajax te herstellen. Dat stelt Paul Geraeds, voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Commissarissen en Directeuren (NCD). Dat is nodig voor het vertrouwen tussen directeur en rvc, maar ook om andere partijen gerust te stellen.

6 uur geleden