Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Agenten uit de hand gelopen coronaprotest Malieveld voor rechter

Agenten uit de hand gelopen coronaprotest Malieveld voor rechter

DEN HAAG (ANP) - De twee agenten die vervolgd worden voor hun rol tijdens een demonstratie tegen de coronamaatregelen op het Malieveld in Den Haag op 14 maart vorig jaar, moeten woensdag voor het eerst voor de rechter verschijnen. Het gaat om een zogeheten regiezitting in de rechtbank in Den Haag, waarin onder meer onderzoekswensen besproken worden. Ook zal worden gekeken wanneer de strafzaak inhoudelijk behandeld kan worden.

De twee verdachte agenten zijn een hondengeleider en een ME'er. Zij gebruikten volgens het Openbaar Ministerie "niet proportioneel" geweld bij de aanhouding van een demonstrant. Deze man moest naar het ziekenhuis voor zijn verwondingen.

Het protest tegen de coronamaatregelen liep vorig jaar flink uit de hand. Veel demonstranten gaven geen gehoor aan het bevel van de burgemeester om het Malieveld te verlaten. De ME moest vervolgens stevig ingrijpen.

De demonstrant die verwondingen opliep, had een startkabel bij zich waar hij mee zwaaide. Hij weigerde deze te laten vallen, rende ermee achter politiepaarden aan en gooide de startkabel uiteindelijk naar een ME'er. De man werd vervolgens door de hondengeleider en ME'er aangehouden, die gebruikten hun wapenstok. Een derde agent die bij de arrestatie betrokken was - ook een hondengeleider - wordt niet vervolgd.

Meer uit Binnenland

KLM schrapt vlucht naar Tel Aviv

SCHIPHOL (ANP) - KLM heeft de vlucht die zondag gepland stond van Schiphol naar de Israëlische stad Tel Aviv geannuleerd. In de nacht van zaterdag op zondag vuurde Iran tientallen drones af op Israël, waarvan het merendeel werd onderschept.

2 minuten geleden
Zondagochtend extra journaal om aanval op Israël

HILVERSUM (ANP) - De NOS komt zondagochtend met een extra journaal naar aanleiding van de Iraanse aanval op Israël. De extra uitzending is om 09.00 uur op NPO 1. Het programma Bij Van Duin op de Achterbank, van Omroep MAX, komt hierdoor te vervallen, meldt de NPO.

2 uur geleden
VVD verwacht na aanval Iran op Israël einde aan discussie F-35

DEN HAAG (ANP) - De VVD gaat ervan uit dat na de aanval van Iran op Israël de discussie ophoudt over de noodzaak van het leveren van F-35- en reserveonderdelen aan Israël. Dat schrijft buitenlandwoordvoerder Ruben Brekelmans van de VVD op X.

8 uur geleden
Israël gaat angstige uren tegemoet, zegt CIDI-directeur

DEN HAAG (ANP) - Directeur Naomi Mestrum vreest dat Israël angstige uren tegemoet gaat, nadat bekend is geworden dat Iran een aanval met drones en raketten is begonnen op Israël. "We hebben met afschuw kennis genomen van het bericht. De komende uren zal meer duidelijk worden over de impact van de aanval", aldus Mestrum.

9 uur geleden
Buitenlandse Zaken roept reizigers Israël op alert te zijn

DEN HAAG (ANP) - Het ministerie van Buitenlandse Zaken roept Nederlanders in Israël op de instructies van de lokale autoriteiten op te volgen. Toeristen die met een georganiseerde reis in Israël zijn, wordt op het hart gedrukt contact te houden met de reisorganisatie. Nederlanders die dringend hulp nodig hebben, moeten de ambassade bellen, schrijft het ministerie op X.

9 uur geleden
Rutte: Nederland veroordeelt aanval Iran op Israël

DEN HAAG (ANP) - Nederland veroordeelt de aanvallen van Iran op Israël "ten zeerste", zegt premier Mark Rutte. "Verdere escalatie dient te worden voorkomen", schrijft hij op X. Rutte noemt de situatie in het Midden-Oosten "zeer zorgwekkend".

9 uur geleden
D66: aanval Iran op Israël groter dan 'waarop gehoopt was'

DEN HAAG (ANP) - In de ogen van D66-Kamerlid en buitenlandwoordvoerder Jan Paternotte is de aanval van Iran op Israël "niet de beperkte reactie op de Israëlische ambassade-strike waarop gehoopt was". Dat schrijft hij op X, nadat volgens hem een derde golf drones uit Iran is opgestegen "en raketten volgen".

10 uur geleden