Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Agenten pleiten onschuldig voor de moord op zwarte Tyre Nichols

Agenten pleiten onschuldig voor de moord op zwarte Tyre Nichols

MEMPHIS (ANP/AFP/RTR) - De vijf politieagenten uit Memphis, in de Amerikaanse staat Tennessee, die verdacht worden van de moord op de zwarte man Tyre Nichols zeggen niet schuldig te zijn. Ook de andere beschuldigingen, van wangedrag, verstikking, kidnapping en buitensporig geweld wijzen ze af.

Op videobeelden is te zien hoe de 29-jarige Nichols op 7 januari door vijf agenten, eveneens zwarte Amerikanen, wordt geschopt en geslagen met een wapenstok. Nichols overleed drie dagen later aan zijn verwondingen. De man werd na een achtervolging aanvankelijk aangehouden voor een verkeerscontrole, maar die confrontatie liep uit de hand. De zaak leidde net als eerdere incidenten met buitensporig politiegeweld tegen zwarte Amerikanen tot ophef in de Verenigde Staten.

De vijf agenten werden na de beschuldigingen ontslagen uit het politiekorps maar zijn nog wel vrij op borg. Als ze worden veroordeeld, kunnen ze op basis van de beschuldigingen niet de doodstraf krijgen, die nog van toepassing is in Tennessee, maar wel een gevangenisstraf tot zestig jaar.

De volgende hoorzitting staat gepland op 1 mei.

Meer uit Buitenland

Secret Service vraagt Trump geen buitenevenementen meer te houden

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse geheime dienst heeft oud-president Donald Trump "aangemoedigd" geen grote campagne-evenementen meer te houden in de buitenlucht. Dat melden bronnen aan de Washington Post.

1 uur geleden
Links blok kiest onbekende ambtenaar als Franse premierskandidaat

PARIJS (ANP/AFP) - Het Franse linkse blok dat de verkiezingen in Frankrijk won, heeft de Parijse ambtenaar en econoom Lucie Castets naar voren geschoven als kandidaat-premier. De vier partijen van het Nieuw Volksfront laten dat in een verklaring weten.

6 uur geleden
Democratische leiders: Harris wilde zelf haar nominatie verdienen

WASHINGTON (ANP) - De leiders van de Democraten in het Congres hebben naar eigen zeggen op verzoek van Kamala Harris gewacht met het uitspreken van hun steun. Harris vond het belangrijk dat de gedelegeerden haar van onderaf zouden steunen, in plaats van dat de partijtop haar naar voren zou schuiven, zei de leider van de partij in de Senaat, Chuck Schumer. Maandagavond bleek de steun van de meerderheid binnen te zijn.

6 uur geleden
Amerikaanse president Biden hersteld van corona

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse president Joe Biden heeft geen corona meer. Zijn lijfarts laat dat weten in een brief die het Witte Huis heeft gedeeld. Volgens de arts zijn alle ziektesymptomen verdwenen en heeft Biden na zijn besmetting geen koorts gehad.

7 uur geleden
Biden spreekt woensdag de natie toe over zijn presidentschap

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse president Joe Biden geeft woensdagavond om 20.00 uur (Amerikaanse tijd) een toelichting op zijn besluit om zich terug te trekken uit de race voor herverkiezing. Dat laat de president weten op X.

9 uur geleden
Hoofd van Secret Service stapt op na kritiek op beveiliging Trump

WASHINGTON (ANP/RTR) - Het hoofd van de dienst die onder meer Amerikaanse presidenten beveiligt, is opgestapt. Kimberly Cheatle was als directeur van de Secret Service (USSS) verantwoordelijk voor de bewaking bij het evenement waar oud-president Donald Trump werd beschoten. De Amerikaanse president Joe Biden heeft haar bedankt voor haar werk.

10 uur geleden
ICC vraagt zienswijzen rond mogelijk aanhoudingsbevel Netanyahu

DEN HAAG (ANP) - Ruim zestig regeringen, organisaties en personen mogen bij het Internationaal Strafhof (ICC) hun standpunt indienen over mogelijke arrestatiebevelen tegen onder anderen de Israƫlische minister-president Benjamin Netanyahu. Het hof buigt zich over de vraag of Netanyahu, de Israƫlische minister van Defensie Yoav Gallant en de hoge Hamasfunctionarissen Yahya Sinwar, Mohammed Al-Masri en Ismail Haniyeh aangehouden moeten worden, zoals de aanklager wil.

13 uur geleden