Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Agenten gewond in onrustig Philadelphia

Agenten gewond in onrustig Philadelphia

PHILADELPHIA (ANP/AFP) - In de binnenstad van Philadelphia in de Amerikaanse staat Pennsylvania zijn protesten tegen het politiegeweld uitgelopen op rellen. Zeker 13 agenten zijn in de stad gewond geraakt tijdens brandstichtingen en plunderingen, meldt NBC News.

De autoriteiten in Philadelphia riepen zaterdag mensen op niet naar het centrum te komen. De burgemeester van de stad heeft een avondklok ingesteld die ook geldt in de nacht van zondag op maandag.

Ook in andere steden is een avondklok van kracht vanwege de massale betogingen. Het gaat volgens CNN om zeker 25 steden in 16 verschillende staten, waaronder Los Angeles, Atlanta, Louisville, Columbus en Minneapolis. Voor sommige steden geldt de avondklok alleen voor de avond en nacht van zaterdag op zondag.

Vernielingen

De politie van Philadelphia meldde dat de protesten zaterdag vreedzaam verliepen, maar dat een groep bij het stadhuis en het kunstmuseum vernielingen aanrichtte. Op beelden op sociale media is te zien dat er branden woeden voor het stadhuis, die veel rook veroorzaken. Een ooggetuige zei tegen CNN dat mensen op politieauto's staan te springen, de ruiten inslaan en graffiti erop spuiten. Volgens de politiecommissaris zijn vier politiewagens in brand gestoken.

De betogers probeerden tevens een standbeeld van de vroegere burgemeester Frank Rizzo omver te trekken. Rizzo was in de jaren 70 burgemeester van Philadelphia en stond volgens NBC bekend om zijn harde optreden tegen criminaliteit, maar werd ook beschuldigd van het discrimineren van minderheden.

Gouverneur Tom Wolf van Pennsylvania riep inwoners van de staat op om vreedzaam te protesteren. Hij heeft begrip voor de demonstranten, maar hoopt dat mensen rekening met elkaar houden, zegt hij in een verklaring op Facebook.

Meer uit Buitenland

Britse NCIS-acteur David McCallum op 90-jarige leeftijd overleden

NEW YORK (ANP) - De acteur David McCallum, bekend van zijn rollen in de Amerikaanse tv-series NCIS en The Man From U.N.C.L.E, is overleden. De in 1933 in Schotland geboren McCallum was 90. Hij stierf een natuurlijke dood, omringd door zijn familie in een ziekenhuis in New York.

1 uur geleden
Polen gaat controleren op migranten bij grensovergang Slowakije

WARSCHAU (ANP) - Polen gaat controles uitvoeren bij de grensovergang met Slowakije om de stroom migranten tegen te gaan. Voertuigen die vanuit Slowakije de grens oversteken zullen worden gecontroleerd, zei premier Mateusz Morawiecki maandag.

2 uur geleden
Londen Gatwick schrapt 160 vluchten om tekort verkeersleiders

LONDEN (ANP) - De Londense luchthaven Gatwick schrapt deze week meer dan 160 vluchten wegens een tekort aan luchtverkeersleiders. Dertig procent van de luchtverkeersleiders is momenteel niet beschikbaar "wegens diverse medische redenen, waaronder het coronavirus", verklaart de luchthaven.

3 uur geleden
Separatisten Nagorno-Karabach: doden en 200 gewonden na explosie

STEPANAKERT (ANP/AFP/RTR/DPA) - Volgens het separatistische bestuur van de enclave Nagorno-Karabach zijn er tweehonderd gewonden en een onbekend aantal doden gevallen bij een ontploffing bij een brandstofopslag.

5 uur geleden
Biden haalt banden aan met eilandstaten in Grote Oceaan

WASHINGTON (ANP/RTR/BLOOMBERG) - De Amerikaanse president Joe Biden heeft aangekondigd dat zijn land de banden gaat aanhalen met de Cookeilanden en Niue. Hij erkent de eilandstaatjes in de Grote Oceaan officieel als soevereine staten en stelt grote investeringen in het vooruitzicht. Dat wordt gezien als een charmeoffensief om de toename van de Chinese invloed in de strategisch belangrijke regio tegen te gaan.

8 uur geleden
Rusland tegen Armeense premier: je maakt een grote fout

MOSKOU (ANP/AFP) - Moskou heeft woedend gereageerd op kritiek van de Armeense premier Nikol Pashinyan op Rusland. Volgens het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken heeft Armenië de relatie tussen de beide landen op scherp gezet en wordt hiermee een fout gemaakt.

10 uur geleden
VN-commissie: Russische bezetters hebben mensen doodgemarteld

NEW YORK (ANP/RTR/AFP) - VN-onderzoekers stellen dat de Russische bezettingsmacht in Oekraïne zich op grote schaal schuldig heeft gemaakt aan martelingen. In sommige gevallen namen die zulke ernstige vormen aan dat het slachtoffer overleed, zei voorzitter Erik Møse van een internationale onderzoekscommissie tegen de Mensenrechtenraad van de Verenigde Naties.

11 uur geleden