Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Agent voelt zich bedreigd en geeft verdachte kopstoot

Agent voelt zich bedreigd en geeft verdachte kopstoot

ROTTERDAM (ANP) - Een agent heeft vrijdag in Rotterdam een kopstoot uitgedeeld aan een man. De agent voelde zich tijdens een preventieve fouilleeractie dusdanig bedreigd, dat hij de verdachte met een kopstoot uit balans bracht, zodat hij kon worden aangehouden, meldt de politie zondag. Andere mannen filmden het incident, en postten de kopstoot op sociale media.

Surveillerende agenten waren vrijdag op de Persoonshaven preventief aan het fouilleren. Een aantal mannen liep een garagebox in, met de mededeling dat zij daar niet konden worden gefouilleerd. De agenten gingen echter wel over tot fouillering "op grond van het bevel, dat is afgegeven door de burgemeester om de veiligheid in dat veiligheidsrisicogebied te bevorderen", aldus de politie.

Een van de mannen probeerde het rolluik te sluiten, zodat de agenten ingesloten zouden worden. De agenten konden dit volgens de politie voorkomen, waarna een 39-jarige Rotterdammer buiten de garagebox door twee agenten werd aangehouden. Hierbij werd de kopstoot uitgedeeld, aldus de politie.

Baco

Op dat moment kwam een 22-jarige Rotterdammer met een baco in een hand op de agenten af. Ook hij is aangehouden.

De agenten hebben aangifte gedaan van bedreiging. De agent heeft daarnaast melding gedaan bij leidinggevenden van het door hem gebruikte geweld.

Meer uit Binnenland

A12-blokkade na ruim 5 uur beëindigd, ruim 400 aanhoudingen

DEN HAAG (ANP) - De politie heeft zondagmiddag meer dan vierhonderd actievoerders aangehouden vanwege het blokkeren van de A12 in Den Haag. Klimaatactivisten van Extinction Rebellion en de Duitse beweging Letzte Generation liepen rond het middaguur de snelweg op ter hoogte van het Malieveld. Rond 17.30 uur meldde de gemeente Den Haag dat de blokkade is beëindigd. Vanwege schade aan het wegdek kan het stuk weg nog niet worden vrijgegeven: eerst moet het worden schoongemaakt en hersteld.

16 minuten geleden
BIJ1 doet met onbekende Edson Olf mee aan verkiezingen

DEN HAAG (ANP) - Zonder boegbeeld Sylvana Simons doet BIJ1 op 22 november toch een gooi naar een of meer zetels in de Tweede Kamer. Op een partijcongres in Den Haag, dat zich vrijwel geheel achter gesloten deuren afspeelde, besloten de leden met ruime meerderheid om mee te doen. Slechts dertien leden stemde tegen.

19 minuten geleden
Rutte opnieuw voor enquêtecommissie in laatste verhoorweek

DEN HAAG (ANP) - Demissionair premier Mark Rutte verschijnt komende week opnieuw voor de parlementaire enquêtecommissie die onderzoek doet naar het fraudebeleid van de overheid. Het is de laatste week van openbare verhoren door de commissie, waarin het onder meer gaat over de rechtsbescherming van burgers.

2 uur geleden
XR stopt blokkade A12 om 'onveilige situatie met tegendemonstranten'

DEN HAAG (ANP) - Extinction Rebellion heeft demonstranten die zondagmiddag de A12 blokkeren gevraagd de actie voortijdig te beëindigen. Volgens de activisten was het niet meer veilig door de aanwezigheid van een groep die was afgekomen op een oproep om tegen de blokkade te demonstreren. "We hebben een dringende oproep gedaan om zelf te vertrekken", zei een woordvoerder van XR.

4 uur geleden
Brand in woning Gouda met dode en gewonden onder controle

GOUDA (ANP) - De brand in een woning aan de Westerkade in Gouda, waarbij iemand overleed en drie mensen gewond raakten, is onder controle, meldt Veiligheidsregio Hollands Midden. Er wordt nog nageblust, waarna het pand wordt overgedragen aan de politie voor onderzoek, aldus de veiligheidsregio.

5 uur geleden
Ruim 380 kilo cocaïne onderschept in haven Vlissingen

VLISSINGEN (ANP) - Ruim 380 kilo cocaïne is zaterdag dankzij twee vondsten onderschept in de haven van Vlissingen, meldt het Openbaar Ministerie. De drugs met een straatwaarde van 28,5 miljoen euro zaten in tassen die vastgemaakt waren aan twee boeien en in een loods met bananen.

5 uur geleden
Explosie bij Utrechtse horecazaak

UTRECHT (ANP) - Bij een horecazaak aan de Amsterdamsestraatweg in de Utrechtse wijk Pijlsweerd is in de nacht van zaterdag op zondag een explosie geweest. De politie bevestigt berichtgeving hierover door RTV Utrecht. Het pand raakte beschadigd. Er is niemand gewond geraakt en nog niemand opgepakt.

5 uur geleden