Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Agent gewond door kogel uit weggegooid vuurwapen

Agent gewond door kogel uit weggegooid vuurwapen

ROTTERDAM (ANP) - Een agent is in de nacht van zaterdag op zondag in Rotterdam gewond geraakt door een kogel toen een verdachte een wapen weggooide dat vervolgens afging. Hij raakte gewond aan zijn been en moest naar het ziekenhuis maar is inmiddels weer thuis. De agent maakt het naar omstandigheden goed, meldde de politie zondagochtend.

Drie Rotterdammers van 22, 26 en 32 jaar oud zijn aangehouden.

Het voorval gebeurde rond 02.00 uur in het centrum van de stad, aan de Westblaak. Daar hielden agenten drie mannen aan, na een melding van een bedreiging aan het nabijgelegen Eendrachtsplein. Toen de agenten hen wilden fouilleren, gooide een van de verdachten een tas met daarin een vuurwapen weg. Het wapen ging vervolgens af en de kogel raakte de agent in zijn been.

Meer uit Binnenland

Kaag niet optimistisch maar ook niet somber over kabinetsoverleg

DEN HAAG (ANP) - Het kabinet werkt gestaag door aan een antwoord op de met name voor de coalitiepartijen pijnlijke uitslag van de Provinciale Statenverkiezingen van 15 maart. Dat zegt D66-vicepremier Sigrid Kaag voor aanvang van de ministerraad. "Ik ben niet optimistisch, maar dat wil ook niet zeggen dat ik pessimistisch ben, er zijn veel gradaties".

10 minuten geleden
Nieuwe autoriteit: natuur onder druk, kennis provincie onvoldoende

UTRECHT (ANP) - De natuur in vier gebieden in Zuid-Holland en Limburg is er niet goed aan toe. Maar de provincies hebben nog te weinig inzicht in de oorzaken van de problemen, concludeert de Ecologische Autoriteit vrijdag in vier adviezen. De provincies moeten met aanvullende informatie komen, zodat in de gebiedsprogramma's goed onderbouwde maatregelen opgenomen kunnen worden.

16 minuten geleden
Slachtoffer en verdachte schietpartij Amsterdam waren buren

AMSTERDAM (ANP) - Het slachtoffer en vermoedelijke dader van de dodelijk schietpartij donderdag in Amsterdam waren buren, laat een politiewoordvoerder vrijdag weten. De 47-jarige vrouw werd donderdagochtend voor een portiek op de De Wittenstraat doodgeschoten. De vermoedelijke schutter, een 57-jarige Amsterdammer, werd later dood gevonden in een parkeergarage aan de De Wittenkade. Beide straten liggen in de Staatsliedenbuurt.

30 minuten geleden
Datalek treft ook mensen die naar ProRail hebben gebeld

UTRECHT (ANP) - Ook spoorbeheerder ProRail is getroffen door het datalek bij een softwareleverancier. Daardoor zijn de gegevens van ongeveer 4300 mensen die naar de publieksvoorlichting hebben gebeld mogelijk in verkeerde handen gekomen. Het gaat om namen, telefoonnummers en geslachten van de bellers, maar niet om mailadressen, woonadressen en financiële informatie, zegt ProRail.

36 minuten geleden
Onderzoek: geneeskundestudenten ervaren ongewenst gedrag

DEN HAAG (ANP) - Meer dan tweehonderd coassistenten hadden in 2021 te maken met ongewenst gedrag, zo hebben zij gemeld via een enquête van belangenvereniging De Geneeskundestudent waar De Volkskrant eerder op vrijdag al over schreef. Het meest genoemde ongewenste gedrag was verbale agressie, gevolgd door seksuele intimidatie en discriminatie.

47 minuten geleden
In totaal 13 actievoerders opgepakt bij Amsterdamse stadhuis

AMSTERDAM (ANP) - De politie heeft donderdagavond in totaal dertien klimaatactievoerders aangehouden die niet wilden vertrekken uit de hal van het Amsterdamse stadhuis. Een groep van ongeveer dertig klimaatactivisten werd rond 21.00 uur opgeroepen om te vertrekken. Dertien gaven geen gehoor aan die oproep en zijn daarop aangehouden, aldus een politiewoordvoerder. Hoeveel er vrijdag nog vastzitten kon ze niet zeggen.

52 minuten geleden
Stigma zit bestrijding hiv in de weg op Aruba, Bonaire en Curaçao

AMSTERDAM (ANP) - Het aantal nieuwe hiv-diagnoses op Aruba, Bonaire en Curaçao is ondanks de toegang tot testen en behandeling niet gedaald. Dat meldt het Aidsfonds vrijdag op basis van een 4-jarige studie van de ziekenhuizen op de eilanden in samenwerking met het Universitair Medisch Centrum Utrecht. Dit zou komen door het stigma dat heerst rond hiv in het Caribisch gebied. In de rest van de wereld is wel een daling te zien in de hiv-diagnoses.

1 uur geleden