Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Agent gebruikt vuurwapen in Ter Apel, man raakt gewond aan been

Agent gebruikt vuurwapen in Ter Apel, man raakt gewond aan been

TER APEL (ANP) - In het Groningse Ter Apel heeft een politieagent dinsdagmiddag zijn vuurwapen gebruikt, waarbij een man gewond is geraakt aan zijn been. De Rijksrecherche doet onderzoek naar het voorval.

Het incident gebeurde rond 13.00 uur in een winkelpand aan de Marktstraat in de Groningse plaats. Agenten waren daarheen gegaan na een melding van overlast.

Ter plaatse "ontstond een situatie waarbij er door de politie is geschoten", aldus de politie in een korte verklaring. De verdachte op wie is geschoten, werd ter plaatse aan zijn verwondingen behandeld. Hij is aangehouden en overgebracht naar een cellencomplex. Waarvan hij verdacht wordt, is niet bekendgemaakt.

Filiaal HEMA

Verdere mededelingen over het gebruik van het vuurwapen door de agent worden niet gedaan door de politie.

Dagblad van het Noorden meldt op basis van ooggetuigen dat de verdachte de winkel probeerde te overvallen. Het zou gaan om de lokale HEMA. Volgens de krant ontstond een worsteling tussen de verdachte en een agent, waarbij de verdachte het wapen probeerde af te pakken. Daarop zou zijn geschoten. Of de agent gewond is geraakt, is niet duidelijk.

Onderzoek Rijksrecherche

De politie geeft geen commentaar op de berichtgeving door Dagblad van het Noorden. De Rijksrecherche, die het schietincident onderzoekt, gaat kijken of "het vuurwapen rechtmatig is gebruikt", aldus een woordvoerster van het Openbaar Ministerie Noord-Nederland, dat de woordvoering daarover doet. Het is niet duidelijk hoelang dat onderzoek zal duren.

Meer uit Binnenland

Zangeres begint artikel 12-procedure tegen Jeroen Rietbergen

DEN HAAG (ANP) - Zangeres Nienke Wijnhoven gaat proberen Jeroen Rietbergen, de voormalig muzikaal leider van The Voice, alsnog voor de rechter te krijgen via een artikel 12-procedure. Dat heeft haar advocaat Sébas Diekstra bevestigd na berichtgeving van het AD.

1 uur geleden
Explosie bij woning in Lelystad, verdachte aangehouden

LELYSTAD (ANP) - Bij een woning aan de Binnendijk in Lelystad-Haven is woensdag een explosie geweest in een brievenbus. De politie heeft een verdachte aangehouden.

2 uur geleden
Honderden herdenken Wieteke van Dort, veel melati speldjes

DEN HAAG (ANP) - Vele honderden mensen hebben woensdagmiddag in de Kloosterkerk in Den Haag afscheid genomen van Wieteke van Dort. Volgens een woordvoerder van de familie kwamen "zeker zes-, zevenhonderd mensen samen" om te praten, te luisteren naar muziek en te bidden. Veel aanwezigen droegen een melati speldje, een symbool van de Indische gemeenschap in Nederland.

3 uur geleden
Zaterdag eerste huwelijk tussen mensen zelfde geslacht op Curaçao

WILLEMSTAD (ANP) - Twee vrouwen trouwen zaterdag op Curaçao en daarmee zijn ze het eerste stel van hetzelfde geslacht dat met elkaar trouwt in het land. Zo'n twee weken geleden oordeelde de Hoge Raad dat mensen van hetzelfde geslacht per direct mogen trouwen op Aruba en Curaçao.

5 uur geleden
Serval mag toch naar Stichting AAP en wordt dus niet afgemaakt

DEN HAAG (ANP) - De teruggevonden serval die vorige week ontsnapte in Lexmond mag toch naar Stichting AAP. De organisatie die exotische dieren in nood opvangt, had eerst geen plek. Daarop besloot de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) volgens de Dierenambulance dat het dier moest worden afgemaakt, maar daartegen voerde de Dierenambulance woensdag actie in Den Haag.

5 uur geleden
Verdere stijging van aantal coronadeeltjes in riool

BILTHOVEN (ANP) - In de riolen zijn opnieuw meer deeltjes van het coronavirus te vinden. De zogenoemde virusvracht is voor de tiende week op rij gestegen. Dat wijst erop dat steeds meer mensen het virus onder de leden hebben.

5 uur geleden
Verkeer rond Amsterdam staat voor derde dag op rij vast

AMSTERDAM (ANP) - Het is de derde dag op rij dat het verkeer vaststaat op de wegen rond Amsterdam. Door werkzaamheden op de A10 en een ongeluk bij knooppunt De Nieuwe Meer stond er rond 17.00 uur zo'n 35 kilometer file. Ook op de A9 is het druk. Weggebruikers moeten rekening houden met een uur vertraging.

6 uur geleden