Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Agema als minister niet bezig met de-islamisering van zorg

Agema als minister niet bezig met de-islamisering van zorg

DEN HAAG (ANP) - Fleur Agema zal het als minister van Volksgezondheid straks niet hebben over de-islamisering in de gezondheidszorg. Als Tweede Kamerlid voor de PVV sprak ze zich eerder wel uit voor het terugdringen van islamitische zorgmedewerkers en stelde ze er een motie over op.

DENK vroeg haar tijdens de hoorzitting in de Tweede Kamer om hiervan afstand te nemen. Agema deed dat niet, maar zegde wel toe dat ze zich niet zal bezighouden met de-islamisering. "Ik heb veel grotere problemen aan mijn fiets hangen dan dit", zei ze.

Zorgen heeft ze wel als medewerkers met een niet-westerse achtergrond niet alle zorg willen verlenen die nodig is, bijvoorbeeld als ze iemand niet willen wassen. Volgens Agema speelt dit probleem wel hier en daar. Het werk moet in haar ogen goed verdeeld worden, maar ze wijst daarbij naar zorgaanbieders die dit op de werkvloer moeten oplossen.

Vrijheid van godsdienst

Ze ziet arbeidsmigratie niet als de oplossing voor het personeelstekort in de zorg. Wat haar betreft kan Nederland ook niet heel veel migratie meer aan. Maar als het wel legaal en goed kan, dan is ze "dankbaar" voor iedere hand aan het bed.

Als het gaat om de-islamisering in de maatschappij, waar de PVV altijd voor pleit, stelt Agema vast dat je in Nederland "een diversiteit aan meningen mag hebben". In de basislijn voor de rechtstaat is afgesproken dat "alle godsdiensten in Nederland" onder de vrijheid van godsdienst vallen. In de verklaring staat ook dat iedereen kritiek mag hebben op een religie en zij dus ook, benadrukte Agema. Dat botst volgens haar niet met haar geloofwaardigheid die ze als zorgminister en vicepremier moet hebben, antwoordde ze op opmerkingen van de Partij voor de Dieren. Tegelijk zei ze zich sterk te maken voor iedereen in Nederland die zorg nodig heeft.

Meer uit Politiek

Kabinet wil dat Wopke Hoekstra Eurocommissaris blijft

DEN HAAG (ANP) - Het kabinet wil dat CDA'er Wopke Hoekstra Eurocommissaris blijft. Dat bevestigen bronnen na berichtgeving door RTL Nieuws.

27 minuten geleden
Van Weel uit in Boedapest onvrede over solo-optreden Orbán

BOEDAPEST (ANP) - Minister David van Weel (Justitie en Veiligheid) heeft maandag zijn Hongaarse ambtgenoot Bence Tuzson aangesproken op de solomissie van de Hongaarse premier Viktor Orbán naar onder meer Rusland en China. Van Weel heeft hem gezegd dat Orbán dit zonder mandaat van de Europese Unie heeft gedaan en dat dit in Nederland tot veel ophef heeft geleid. "Die boodschap kwam zeker aan. Die neemt hij ook serieus", zei Van Weel tegen het ANP.

2 uur geleden
Schoof kiest Doetinchem voor eerste werkbezoek als premier

DEN HAAG (ANP) - Premier Dick Schoof zal woensdag zijn eerste werkbezoek als premier houden. Hij bezoekt Doetinchem en laat zich daar bijpraten over de veiligheid in de buurt.

5 uur geleden
Premier Schoof dankt Biden voor inzet voor een veilig Europa

DEN HAAG (ANP) - Minister-president Dick Schoof heeft "groot respect" voor de Amerikaanse president Joe Biden, laat hij via een woordvoerder weten. "Ik ben dankbaar voor de goede samenwerking en zijn niet aflatende inzet voor een veilig Europa."

23 uur geleden
Van der Burg: besluit Biden maakt voor Democraten niet meer uit

HILVERSUM (ANP) - VVD-Kamerlid Eric van der Burg meent dat het besluit van de Amerikaanse president Joe Biden om zich terug te trekken uit de race om het presidentschap voor de Democraten geen verschil meer zal maken. "Het zat eraan te komen. De vraag was niet of, maar alleen maar wanneer. Ik vrees voor de Democraten dat het niet uitmaakt of het nu gebeurt of volgende week, maar dat Trump een zodanig sterke positie heeft dat het vechten tegen de bierkaai is."

1 dag geleden
Van Weel tegen wens van Kamermeerderheid in Boedapest

BOEDAPEST/DEN HAAG (ANP) - Tegen de wens van een Kamermeerderheid, inclusief zijn eigen VVD, is minister David van Weel (Justitie en Veiligheid) aangekomen in Boedapest voor een informeel overleg met zijn EU-ambtgenoten. Hij is niet van plan terug te keren, zegt hij tegen het ANP. "Ik ben hier in het belang van Nederland."

1 dag geleden
GroenLinks en PvdA voor gezamenlijke fractie Amsterdam per 2026

AMSTERDAM (ANP) - GroenLinks (GL) en de Partij van de Arbeid (PvdA) in Amsterdam willen na de gemeenteraadsverkiezingen van 2026 gezamenlijk verder in één fractie in de raad. De leden van beide partijen hebben via een digitale peiling "met een grote meerderheid hun enthousiasme uitgesproken voor verregaande samenwerking", aldus de Amsterdamse PvdA. Het definitieve besluit volgt in september via een referendum.

3 dagen geleden