Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Afval in Amsterdam weer opgeruimd na Koningsdag

Afval in Amsterdam weer opgeruimd na Koningsdag

AMSTERDAM (ANP) - Het grootste deel van het afval dat in Amsterdam is blijven liggen na Koningsdag is weer opgehaald. Ruim 700 schoonmakers zijn daar vanaf zaterdagavond mee bezig geweest. Ook burgemeester Femke Halsema hielp een paar uur mee.

"Vannacht hielpen wethouder Hester van Buren en ik de veegploeg een paar uur op de Dam, het Spui en de Kalverstraat", meldt de burgemeester op Instagram. "Zwaar werk maar je hebt er wel eer van."

Om Koningsdag in goede banen te leiden, had de gemeente honderden afvalbakken neergezet en speciale inleverpunten gemaakt voor "alle spullen die geen tweede leven krijgen op de vrijmarkt". Ook waren er in de stad meer dan 350 toiletten te vinden. Hoeveel kilo afval er is opgehaald, weet de gemeente maandag pas. Vorig jaar ging het met Koningsdag in Amsterdam om zo'n 500.000 kilo aan troep.

Meer uit Binnenland

Mensenrechtencollege bezorgd over algoritmen in onderwijs

UTRECHT (ANP) - Digitale systemen die door scholen worden ingezet, kunnen leiden tot een ongelijke behandeling van leerlingen. Dat blijkt uit een verkennend onderzoek van het College voor de Rechten van de Mens. Het college vindt daarom dat de overheid onderwijsinstellingen moet helpen, om zo risico's op ongelijke behandeling te voorkomen.

1 uur geleden
Hof doet uitspraak in zaak ontvoering Insiya

AMSTERDAM (ANP) - Het gerechtshof in Amsterdam doet maandag uitspraak in de geruchtmakende zaak rond de ontvoering van het meisje Insiya. Het destijds 2-jarige kind werd in september 2016 met geweld weggehaald uit het huis van haar oma in Amsterdam-Oost. Volgens het Openbaar Ministerie was de ontvoering een grondig voorbereide operatie. De vader van het kind, Shehzad H. (44), is hoofdverdachte, omdat hij het brein achter het geheel zou zijn geweest. In hoger beroep heeft justitie negen jaar cel tegen hem geëist.

4 uur geleden
UvA-gebouwen weer open na pro-Palestijnse studentenprotesten

AMSTERDAM (ANP) - De gebouwen van de Universiteit van Amsterdam (UvA) gaan maandag weer open. Door pro-Palestijnse studentenprotesten op verschillende locaties waren de universiteitsgebouwen vier dagen dicht. Zaterdag maakte de UvA bekend dat colleges en onderzoek vanaf maandag weer door kunnen gaan.

4 uur geleden
Minister laat tweede blauwtongvaccin toe: snel 1,3 miljoen doses

DEN HAAG (ANP) - Er komt een tweede vaccin beschikbaar waarmee houders van met name koeien en schapen hun dieren kunnen laten inenten tegen blauwtong. Naar verwachting komen voor medio juni 1,3 miljoen doses van dit vaccin beschikbaar voor de Nederlandse markt, meldt demissionair landbouwminister Piet Adema.

7 uur geleden
Waarschuwing voor 'diabetesgolf', meer mensen met prediabetes

AMERSFOORT (ANP) - "Als we nu niets doen, komt er straks een diabetesgolf op ons af", waarschuwt de directeur van het Diabetes Fonds, Diena Halbertsma. Volgens maandag door het fonds gepubliceerde schattingen van de universiteit van Maastricht heeft een op de vijf mensen tussen de veertig en 75 jaar op dit moment prediabetes; een voorfase van diabetes 2 die ongemerkt al schade aan het lichaam aanricht. "Als een sluipmoordenaar", zegt het fonds. Het begint met een campagne tegen de voortschrijding van (pre)diabetes, onder meer met een test via de eigen website.

8 uur geleden
25 hardlopers in Leiden naar ziekenhuis, situatie was 'handelbaar'

LEIDEN (ANP) - Bij het LUMC en het Alrijne Ziekenhuis zijn zondag zeker 25 deelnemers aan de Leiden Marathon op de spoedeisende hulp terechtgekomen met hitteklachten. Het gaat om zeker vijftien mensen bij het LUMC en tien à twaalf mensen bij de locatie van Alrijne in Leiderdorp, waar de spoedeisende hulp zit.

10 uur geleden
Zweedse krant: camera beschadigd bij incident met Klein

STOCKHOLM (ANP) - Bij het incident tussen Joost Klein en een cameravrouw tijdens de halve finale van het Eurovisie Songfestival zou de camera van de vrouw flink beschadigd zijn. Dat meldt de Zweedse krant Aftonbladet. Volgens een bron van de krant gedroeg Klein zich erg agressief en was de cameravrouw zeer geschrokken. De krant schrijft dat er meerdere getuigen zouden zijn van het incident, dat plaatsvond nadat Klein van het podium was afgekomen.

11 uur geleden