Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Afsprakenboeken kappers vol in aanloop naar heropening

Afsprakenboeken kappers vol in aanloop naar heropening

DEN HAAG (ANP) - Kappers worden helemaal platgebeld voor afspraken sinds het nieuws is uitgelekt dat kapperszaken waarschijnlijk per zaterdag weer open mogen. Onder andere haar- en beautyboekingenwebsite Treatwell, waar ruim 3000 salons bij zijn aangesloten, ziet een "massale run" op kappersafspraken, zegt een woordvoerster.

Treatwell noteerde donderdag na de gelekte kabinetsplannen al een verdubbeling van het aantal boekingen en verwacht er in de loop van vrijdagavond en zaterdagochtend nog meer. Mensen boeken met name afspraken bij de kapper, maar willen ook hun nagels en wenkbrauwen laten doen. Eenzelfde piek ontstond bij de vorige heropening van de kappers, aldus de zegsvrouw.

Mannen zijn de belangrijkste doelgroep van Treatwell. "Die willen zo snel en efficiënt mogelijk boeken. Ze besteden dan gemiddeld 20 tot 35 euro." Mensen boeken ook complete pakketten met knippen, verven en stylen. De vaste klanten boeken vaak als eerste. Na persconferenties waarin een heropening van kapperszaken werd aangekondigd vinden veel nieuwe klanten hun weg naar het platform. "Dat zien we steeds gebeuren."

In de kleur

Bij de Haagse dames- en herenkapper Leon Zuidgeest Kappers is het ook erg druk met telefoontjes voor afspraken, vertelt Priscilla Takats, bedrijfsleidster van het filiaal in winkelcentrum Het Kleine Loo in Den Haag. "Het afsprakenboek online stroomt ook lekker vol." Ze verwacht dat de telefoon "ontploft" na de persconferentie. "Heel veel mensen zijn begin december vlak voor de sluiting nog geweest. Sommige zitten nog in de kleur. Mensen willen vooral komen voor de uitgroei, knippen en föhnen." Het filiaal, een van de zes die Zuidgeest Kappers in totaal heeft, is aanstaande zondag speciaal open om alle klanten te kunnen bedienen.

Bij de dames- en herensalons van Hizi Hair (ongeveer 75 salons in Nederland) en Kinki Kappers (zo'n 40 salons) zijn de boekingen sinds donderdag "verveelvoudigd" en staat het afsprakenboek voor zaterdag "ramvol", zegt een woordvoerster van de twee kappersmerken. De zegsvrouw merkt op dat mensen ook weer toe lijken te zijn aan sociaal contact. Mensen geven ook gemiddeld wat meer uit. Dat komt door zowel uitgebreidere behandelingen als het kopen van producten die op zijn.

Kapperszaken maken zich nog wel zorgen over de versoepeling omdat nog niet duidelijk is of er in de salons nog aanvullende maatregelen gaan gelden, aldus de woordvoerster van Hizi en Kinki. "Als je nu klanten hebt staan tot 18.00 uur, maar je mag maar open tot 17.00 uur dan moeten we toch mensen teleurstellen."

Meer uit Financieel

China wil akkoord over fossiel dat aanvaardbaar is voor iedereen

DUBAI (ANP/AFP/RTR) - China wil dat er op de klimaattop in Dubai een akkoord over fossiele brandstoffen komt dat "aanvaardbaar" is voor iedereen. "We willen allemaal samenwerken om een taal te vinden die de juiste richting geeft voor verdere inspanningen, die zoveel mogelijk inclusiviteit weerspiegelt en die ook aanvaardbaar is voor alle partijen", zei de Chinese klimaatgezant Xie Zhenhua zaterdag.

18 uur geleden
Noors staatsfonds: Tesla moet arbeidsrechten respecteren

OSLO (ANP/RTR) - De Amerikaanse autofabrikant Tesla moet fundamentele arbeidsrechten respecteren, waaronder collectieve onderhandelingen. Dat stelt het Norges Bank Investment Management, 's werelds grootste aandelenbelegger uit Noorwegen met een belang in Tesla.

20 uur geleden
China blijft in de ban van deflatie

BEIJING (ANP/BLOOMBERG) - China, de op een na grootste economie ter wereld, blijft ook in november in de ban van deflatie. De consumentenprijzen daalden vorige maand met 0,5 procent ten opzichte van een jaar geleden, maakte het Chinese statistiekbureau bekend. Volgens economen is dit opnieuw een teken dat het land moeite heeft om de economische groei via de binnenlandse vraag te stimuleren.

22 uur geleden
Schiphol: probleem vliegschema opgelost, alles weer normaal

SCHIPHOL (ANP) - Nadat er de afgelopen dagen veel vluchten van en naar Schiphol werden geannuleerd door slechte weersomstandigheden, zijn de problemen in het vliegschema zaterdag opgelost. "We hebben een normale dag vandaag, er wordt gevlogen zoals gepland", zegt een woordvoerster van de luchthaven.

23 uur geleden
NS: treinen tussen Nederland en Duitsland rijden weer normaal

UTRECHT (ANP) - De Internationale treinen tussen Nederland en Duitsland rijden zaterdag weer volgens de normale dienstregeling, laat een woordvoerder van de NS weten. "Er zijn geen treinen uitgevallen en er zijn geen bijzonderheden meer", aldus de zegsman.

1 dag geleden
EU eens over regels voor kunstmatige intelligentie

BRUSSEL (ANP) - De EU-landen en het Europees Parlement hebben een voorlopig akkoord bereikt over regels voor kunstmatige intelligentie (AI). De EU is de eerste die de baanbrekende technologie, die veel belooft, maar ook grote zorgen baart, aan banden legt. Zij kreeg haast door de stormachtige ontwikkeling van AI, met spraakmakende toepassingen als ChatGPT.

1 dag geleden
Rabobank: storing bij online overboeken verholpen

UTRECHT (ANP) - Rabobank zegt een storing bij het online overboeken van geld te hebben verholpen. Eerder op vrijdag waarschuwde de bank klanten voor problemen bij het afronden van overboekingen. Het ging om de tweede storing in een week tijd.

1 dag geleden