Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Afsplitsen staaltak Thyssenkrupp onzeker door oorlog in Oekraïne

Afsplitsen staaltak Thyssenkrupp onzeker door oorlog in Oekraïne

ESSEN (ANP/BLOOMBERG) - De afsplitsing van de staaltak van industrieconcern Thyssenkrupp staat door de oorlog in Oekraïne op losse schroeven. Het Duitse conglomeraat weet vanwege de economische omstandigheden niet of een splitsing nog haalbaar is.

Het bedrijf hield al rekening met een langdurig proces vanwege wettelijke en andere hindernissen. Evengoed blijft het concern erbij dat het afsplitsen van de staaltak beter is voor de toekomst van het bedrijf.

De problemen nu roepen opnieuw vragen op over de inspanningen van het bedrijf om zichzelf te hervormen. Al voor de coronacrisis was duidelijk dat ingrepen nodig waren om te kunnen overleven.

Liftdivisie

In 2020 werd de winstgevende liftdivisie verkocht. Daarna kwam het bedrijf met plannen voor het naar de beurs brengen van de waterstof elektrolyse eenheid. Maar de verkopen van andere onderdelen zoals de scheepsbouwactiviteiten lukt vooralsnog niet.

Een paar jaar terug ketste een fusie tussen Tata Steel Europe, waar ook Tata Steel in IJmuiden toe behoort, en de staaldivisie van Thyssenkrupp nog af. De bedrijven staakten de poging nadat duidelijk werd dat Brussel niet akkoord zou gaan met de samensmelting.

Meer uit Financieel

Prijzen stegen in september met slechts 0,2 procent

DEN HAAG (ANP) - Het dagelijks leven is in september 0,2 procent duurder geworden in vergelijking met dezelfde maand vorig jaar, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek bij een eerste raming. Daarmee was de inflatie een stuk lager dan een maand eerder, toen de prijzen in doorsnee 3 procent stegen.

6 minuten geleden
Techbedrijven stijgen op Wall Street, olieprijzen zakken weer

NEW YORK (ANP) - Techbedrijven als chipmaker AMD, Facebook-moederbedrijf Meta en elektrische autofabrikant Tesla stonden donderdag tussen de stijgers op de beurzen in New York. De bedrijven kregen er tot 4,8 procent bij. Verder ging de prijs van olie weer omlaag, na een flinke opmars een dag eerder.

8 uur geleden
Tesla aangeklaagd om racisme op de werkvloer

AUSTIN (ANP/BLOOMBERG) - Tesla is aangeklaagd door een Amerikaans agentschap dat optreedt tegen discriminatie op de werkvloer. De elektrische autofabrikant zou een racistische werkomgeving hebben gecreëerd voor zwarte werknemers in een fabriek in Californië.

9 uur geleden
ASR in cassatie tegen uitspraak gerechtshof rond 'woekerpolis'

AMSTERDAM (ANP) - Verzekeraar ASR stapt naar de Hoge Raad na een uitspraak van het gerechtshof in Den Haag op dinsdag. Centraal in die zaak staan drie beleggingsverzekeringsproducten die in de periode tussen 1989 en 2004 werden aangeboden door Aegon, waarvan ASR onlangs de Nederlandse activiteiten overnam. De zaak is aangespannen door de vereniging Woekerpolis.nl.

10 uur geleden
ABN AMRO schrapt 70 procent van de banen in New York

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - Het personeelsbestand van ABN AMRO in New York krimpt tegen het einde van het jaar met 70 procent. Het gaat om in totaal 52 van de 73 functies in de Amerikaanse stad. Het schrappen van die banen is onderdeel van de strategie van de bank om de focus meer te leggen op Europa.

11 uur geleden
Bronnen: bedrijf achter game Fortnite schrapt honderden banen

CARY (ANP/BLOOMBERG) - Epic Games, de ontwikkelaar van de populaire videogame Fortnite, ontslaat 870 werknemers. Dat melden bronnen aan persbureau Bloomberg. Het bedrijf zou dat hebben aangekondigd in een memo gericht aan het personeel, maar heeft zelf nog niet gereageerd op een verzoek om commentaar.

12 uur geleden
UWV: wetten soms te complex om benodigde hulp te kunnen bieden

AMSTERDAM (ANP) - Uitkeringsinstantie UWV kan mensen niet altijd de hulp bieden die ze nodig hebben, omdat Nederlandse wetten soms te ingewikkeld zijn. Dit zei de instantie donderdag in een gesprek met leden van de Tweede Kamer.

12 uur geleden