Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

AFM wil meer bekendheid lijfrenten en levensverzekeringen

AFM wil meer bekendheid lijfrenten en levensverzekeringen

AMSTERDAM (ANP) - Het aantal mensen dat zelf geld opzijzet voor hun oude dag via bijvoorbeeld lijfrenten, koopsommen en levensverzekeringen is nog erg gering. De Autoriteit Financiële Markten (AFM) dringt er in de financiële sector op aan dat de bekendheid en toegankelijkheid van dit zogeheten derdepijlerpensioen worden vergroot.

Onderzoek van de toezichthouder wijst uit dat het nu meestal ouderen en mensen met een hoog inkomen zijn die op deze manier pensioen opbouwen, bijvoorbeeld om eerder te kunnen stoppen met werken. Bovendien blijkt volgens de AFM dat de inleg vaak gering is.

De financiële waakhond denkt dat een en ander onder meer komt doordat veel mensen nog helemaal niet weten dat je zo fiscaal aantrekkelijk kunt sparen voor extra pensioen. Ongeveer zeven op de tien werkenden zouden er nog nooit van hebben gehoord.

Moeilijke fiscale regels

Zij kennen dan waarschijnlijk alleen de AOW-uitkering en pensioenopbouw via de werkgever. Dat zijn de eerste twee pijlers van het Nederlandse pensioenstel.

Ook een drempel vormt de lage toegankelijkheid door de moeilijke fiscale regels, is de indruk van de AFM. Verder is het voor de consument lastig om verschillende aanbieders van individuele aanvullende pensioenvoorzieningen met elkaar te vergelijken.

Meer informatie

Volgens de AFM is het wel belangrijk dat de sector hier wat aan doet en consumenten meer informatie gaat verschaffen. Omdat er meer fiscale ruimte komt voor onder meer zelfstandigen om pensioen op te bouwen in de derde pijler gaat de omvang van deze pensioenvorm mogelijk toenemen, denkt de toezichthouder.

Meer uit Financieel

Landen bij WTO slagen niet in akkoord over landbouw en visserij

ABU DHABI (ANP/BLOOMBERG/AFP/BELGA) - Een top van de Wereldhandelsorganisatie (WTO) is zaterdag geëindigd met als enige resultaat een verlenging van afspraken over douanerechten rond onlinehandel. Het lukte de meer dan 150 aangesloten landen niet om in Abu Dhabi tot overeenkomsten te komen over landbouw en visserij, terwijl dit voor veel landen wel hele belangrijke onderwerpen zijn.

21 minuten geleden
Nederlanders tanken volgens cijfers RTL Z steeds meer benzine

HILVERSUM (ANP) - Nederlanders tanken steeds meer benzine ondanks de hoge brandstofprijzen en opkomst van elektrische auto's. Dat heeft RTL Z uitgezocht. De zender gebruikte daarvoor gegevens van het ministerie van Financiën over de accijnsinkomsten en sloeg zelf aan het rekenen.

1 uur geleden
Kranten: EK zorgt voor kleine boost kwakkelende Duitse economie

BERLIJN (ANP/DPA) - Het Europees kampioenschap voetbal dat dit jaar in Duitsland wordt gehouden geeft waarschijnlijk een beperkte boost aan de kwakkelende Duitse economie. Volgens onderzoeksinstituut IWH uit Halle, waarover verschillende Duitse kranten zaterdag schrijven, kan de toerismesector bij de oosterburen zo'n 250 miljoen euro aan extra inkomsten tegemoet zien dankzij het toernooi.

2 uur geleden
Advocaten achter schrappen megabeloning Musk willen zelf miljarden

WILMINGTON (ANP/BLOOMBERG/RTR) - De advocaten achter de zaak tegen het megabeloningspakket voor Tesla-topman Elon Musk willen zelf een vergoeding van 6 miljard dollar voor hun bewezen diensten. Dat bedrag zou volgens hen niet contant overgemaakt moeten worden, maar zien ze het liefst in aandelen uitgekeerd.

3 uur geleden
Bronnen: KLM zette druk op Schiphol om rapport niet te publiceren

SCHIPHOL (ANP) - KLM heeft vorig jaar druk gezet op Schiphol om een rapport niet te publiceren waarin krimp van de luchthaven en verschillende milieumaatregelen werden doorgerekend. Dat bevestigen ingewijden na berichtgeving van de Volkskrant. Volgens de studie zou een hogere vliegtaks voor verre vluchten en transferpassagiers een slim alternatief zijn voor Schiphol, een maatregel die het verdienmodel van KLM flink onderuit kan halen.

4 uur geleden
AI slaagt over vijf jaar voor alle examens, zegt topman Nvidia

PALO ALTO (ANP/RTR) - Kunstmatige intelligentie (AI) kan over vijf jaar slagen voor alle examens die mensen ook kunnen halen. Dat heeft topman Jensen Huang van maker van chips voor AI-toepassingen Nvidia voorspeld op een bijeenkomst aan de Amerikaanse Stanford Universiteit. Hij voegde er wel aan toe dat daarmee nog niet gezegd is dat computers dan even slim zijn als mensen.

5 uur geleden
Computerfabrikant Dell blinkt uit op Wall Street na cijfers

NEW YORK (ANP) - Dell Technologies was vrijdag een uitblinker op de aandelenbeurzen in New York. De computerfabrikant kwam met beter dan verwachte jaarcijfers. Ook de geplaagde vliegtuigtoeleverancier Spirit AeroSystems stond in de belangstelling na berichten door zakenkrant The Wall Street Journal over gesprekken met Boeing over een overname van het bedrijf.

16 uur geleden