Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

AFM: vermogensbeheerder Janus Henderson beboet voor 1,7 miljoen

AFM: vermogensbeheerder Janus Henderson beboet voor 1,7 miljoen

AMSTERDAM (ANP) - De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft vermogensbeheerder Janus Henderson een boete opgelegd van 1,7 miljoen euro. De financiële instelling heeft de boete gekregen voor het te laat melden van zijn aandelenbelang van 3,02 procent in het beursgenoteerde recycling- en afvalverwerkingsbedrijf Renewi, maakte de AFM bekend.

Aandeelhouders moeten aan de toezichthouder direct bekendmaken wanneer zij meer dan 3 procent van de stukken van een bedrijf in handen hebben. Deze verplichting heeft onder andere tot doel om transparantie op de financiële markten te bevorderen en belangenverstrengelingen tegen te gaan. "Door deze informatie zijn beleggers in staat om beter geïnformeerd en onderbouwd de aandelen te beoordelen waarin zij mogelijk transacties willen verrichten", aldus de AFM.

Janus Henderson kocht de betreffende aandelen op 27 januari 2021, maar maakte dit pas op 30 juli van dat jaar bekend. "De AFM had Janus Henderson al aangesproken op drie eerdere gevallen van te late melding. Deze keer is een boete opgelegd", aldus de toezichthouder.

De oorspronkelijke geldstraf bedroeg 2 miljoen euro. Maar omdat de vermogensbeheerder de overtreding erkent en de boete accepteert heeft de AFM de boete verlaagd met 15 procent tot 1,7 miljoen euro.

Meer uit Financieel

Adverteerders besteden recordbedrag aan audioreclames

AMSTERDAM (ANP) - Adverteerders hebben afgelopen kwartaal een recordbedrag aan radioreclame en andere audiospotjes uitgegeven, meldt brancheorganisatie Audify. De totale bestedingen zijn gestegen naar 48,8 miljoen euro, ruim 10 procent meer dan in het eerste kwartaal van 2023. Nederlandse radiozenders en andere aanbieders van audio hadden in 2022 en 2023 ook recordbedragen aan reclames verkocht.

2 uur geleden
Prijs aan de pomp daalt iets, olieprijs veert weer wat op

DEN HAAG (ANP/BLOOMBERG) - De prijzen aan de pomp dalen licht, volgens brandstofdeskundige Paul van Selms van consumentencollectief UnitedConsumers. De olieprijzen maakten vorige week de grootste daling sinds februari door, die kwam op het moment dat de risico's op verdere escalatie van de conflicten in het Midden-Oosten afnamen. Maandag veerden de olieprijzen weer wat op.

2 uur geleden
Grote geldverstrekkers verhogen hypotheekrente

AMSTERDAM (ANP) - Alle grote geldverstrekkers in Nederland, waaronder Rabobank, ING, ABN AMRO, SNS Bank, Aegon, NN en Triodos, hebben hun hypotheekrentes de afgelopen twee weken één of twee keer verhoogd, meldt De Hypotheekshop. De meeste instellingen verhoogden vorige week hun tarieven met 0,05 tot 0,10 procentpunt. Dat is de grootste wekelijkse stijging in een half jaar tijd.

3 uur geleden
Warren Buffett laat investeringskansen in India aan opvolgers

OMAHA (ANP) - De bekende belegger Warren Buffett ziet "veel kansen" in India, maar die laat hij over aan zijn opvolgers. Dat heeft de inmiddels 93 jaar oude Amerikaan afgelopen weekend gezegd tijdens de aandeelhoudersvergadering van zijn investeringsbedrijf Berkshire Hathaway, meldt financieel persbureau Bloomberg maandag.

4 uur geleden
FNV zet stakingen in metaalsector door om uitblijven cao

UTRECHT (ANP) - Vakbond FNV heeft leden die werken in de Groningse of Limburgse metaal- en techniekbranche opgeroepen woensdag te staken. Daarmee krijgen de stakingen die twee weken geleden al begonnen een vervolg. Eerder werk het werk al neergelegd in zes andere provincies. De bond wil op die manier zijn eisen voor een nieuwe cao afdwingen.

4 uur geleden
Volvo's elektrische auto's stuwen verkoopcijfers

KOPENHAGEN (ANP/RTR) - De Zweedse autofabrikant Volvo Cars heeft de afgelopen maand een kwart meer auto's verkocht dan in dezelfde periode een jaar eerder. Dat komt volgens het bedrijf onder meer door een grote vraag naar zijn elektrische modellen.

4 uur geleden
Rederij Maersk bezorgd over uitbreiding onrust Rode Zee

KOPENHAGEN (ANP/RTR) - De grote Deense rederij Maersk maakt zich zorgen over uitbreiding van de onrust in de Rode Zee door de aanvallen van Houthi-rebellen uit Jemen op de scheepvaart. Volgens Maersk is de zone met risico's aan het groeien en zijn er vaker aanvallen op schepen die verder op zee varen. De Houthi's hebben inmiddels gedreigd ook schepen in de Middellandse Zee aan te vallen als vergelding voor de Israëlische aanvallen in Gaza.

4 uur geleden