Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Afgetreden staatssecretaris Menno Snel voorzitter D66-denktank

Afgetreden staatssecretaris Menno Snel voorzitter D66-denktank

DEN HAAG (ANP) - Menno Snel, die in december vorig jaar aftrad als staatssecretaris, is de nieuwe voorzitter van de Hans van Mierlo Stichting, het wetenschappelijk bureau van D66. Snel, die voor zijn aantreden als staatssecretaris van Financiën nog snel lid moest worden van de partij, volgt voormalig topambtenaar Jan Willem Holtslag op.

Snel was voor zijn carrière in de politiek ook topambtenaar en onder meer bewindvoerder bij het Internationaal Monetair Fonds in Washington. Hij stapte op wegens de slepende toeslagenaffaire bij de Belastingdienst.

"De Van Mierlo Stichting vervult een belangrijke rol in aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen en in het debat binnen en buiten D66", zegt Snel. "Ik ben vereerd dat ik als relatief nieuw D66-lid deze belangrijke rol mag vervullen."

Linkse koers

Die verkiezingen gaat D66 tegemoet met een nieuwe lijsttrekker. Minister Sigrid Kaag, die de kar hoogstwaarschijnlijk gaat trekken, wordt verwacht een linksere koers te varen dan haar voorganger Alexander Pechtold.

Een wetenschappelijk bureau van een politieke partij onderzoekt maatschappelijke thema's vanuit de stroming die een partij vertegenwoordigt. Soms gaat zo'n instituut tegen de koers van de partijtop in, wat tot interne discussies kan leiden. Een deel van de subsidie die politieke partijen ontvangen, is bestemd voor zo'n bureau.

Meer uit Binnenland

Brand in grote varkensstal in Groningse Beerta

BEERTA (ANP) - In een grote varkensstal in het Groningse dorp Beerta woedt dinsdagmiddag een zeer grote brand. Meerdere brandweerwagens zijn ter plaatse. Het is niet duidelijk of en hoeveel dieren er in de stal zijn. Vanwege de brand is het treinverkeer tussen Groningen en Leer (Duitsland) stilgelegd. Ook heeft Rijkswaterstaat de op- en afritten van de A7 bij Beerta afgesloten.

6 minuten geleden
Tegenstanders nieuwe kerncentrales houden protestactie op fiets

BORSELE (ANP) - Tegenstanders van het plan om twee nieuwe kerncentrales in het Zeeuwse Borsele te bouwen, houden op zaterdag 1 juli een fietstocht in de gemeente Borsele en omgeving. De fietstocht begint om 13.00 uur en wordt aan het eind van de middag afgesloten met een korte protestactie op de dijk bij de huidige kerncentrale.

14 minuten geleden
Buitenlandse Zaken kampt met problemen bij visumaanvragen

DEN HAAG (ANP) - Het ministerie van Buitenlandse Zaken kampt met technische problemen in het visumsysteem. Daardoor duurt de behandeling van een aanvraag voor een visum voor kort verblijf voor Nederland langer dan normaal, aldus een woordvoerder.

19 minuten geleden
Voldoende personeel strandtenten voor warm weekend

DEN HAAG (ANP) - Strandpaviljoens zijn klaar voor een zomers weekend dat wordt voorspeld. Hoewel de personeelstekorten in de horeca nog altijd aanhouden, krijgen ze de roosters redelijk rond, komt naar voren uit een rondgang van ANP langs enkele strandtenten.

45 minuten geleden
Arnhem en netbeheerder proberen afsluiting energie te voorkomen

ARNHEM (ANP) - Arnhemse huishoudens die afgesloten dreigen te worden van energie, krijgen in het vervolg zowel van de gemeente als van netbeheerder Liander een brief waarin hulp wordt aangeboden. Liander heeft een speciaal team klaarstaan om te helpen bij problemen met de energierekening. De gemeente heeft teams die kunnen helpen bij alle eventuele schulden, inclusief de energienota. De gemeente en de netbeheerder vinden dat niemand letterlijk en figuurlijk in kou mag komen te staan, laat de gemeente weten.

49 minuten geleden
Rellende AZ-aanhangers krijgen korte celstraffen en taakstraffen

ALKMAAR (ANP) - Zeven AZ-aanhangers die vastzaten voor hun rol bij de stadionrellen vorige maand na het verloren duel met het Engelse West Ham United, komen op vrije voeten. De politierechter in Alkmaar veroordeelde ze dinsdag tot onvoorwaardelijke celstraffen gelijk aan de duur van hun voorarrest.

1 uur geleden
Geen vergoeding vloerenmaker ingestorte parkeergarage Eindhoven

ARNHEM (ANP) - Bouwbedrijf BAM is niet aansprakelijk voor de geleden schade van een vloerenmaker na het instorten van een parkeergarage bij Eindhoven Airport. Het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden deed dinsdag uitspraak in het hoger beroep dat BubbleDeck had aangetekend. De vloerenmaker was in eerste aanleg door de rechter in het ongelijk gesteld in zijn claim dat BAM als hoofdaannemer verantwoordelijk zou zijn voor de instorting en daarmee voor de reputatieschade van BubbleDeck.

1 uur geleden